Slovan sa trápi v koncovke, Backlund: December rozhodne o play off

NETKY.SK • 26 November 2014, 14:27 • 2 min
Slovan sa trápi v koncovke, Backlund: December rozhodne o play off

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava nemajú po úvodnej polovici základnej časti KHL 2014/2015 veľa dôvodov na úsmev. Ich predsezónny cieľ - postup do vyraďovacej časti - je im značne vzdialený, v tabuľke Západnej konferencie im po odohratí 30 zápasov patrí až 11. miesto, pričom od ôsmej priečky zaručujúcej účasť v play off ich delí sedem bodov.

slovakia

left justify in out

Rozdiel mohol byť menší, keby Slovan v utorok dotiahol do úspešného konca dobre rozbehnutý zápas s Lokomotivom Jaroslavľ (1:3). Zverenci trénera Petriho Matikainena viedli doma nad "železničiarmi" od 7. minúty po presilovkovom góle Václava Nedorosta, no v druhej tretine dvakrát inkasovali a v závere spečatil triumf hostí gólom do prázdnej bránky Jegor Averin. Slovenský klub tak potvrdil, že v tejto sezóne málokedy dokáže predviesť plnohodnotný výkon celých 60 minút. Po prehre v dôležitom dueli proti priamemu konkurentovi z konferencie mu odskočil Lokomotiv v tabuľke už na osem bodov. "Nehrali sme dobre, hoci prvých päť minút to bolo skvelé, dali sme gól, vyvinuli sme tlak. Potom prišli naše vylúčenia a neskôr sme už mali iba zopár solídnych momentov. Snažíme sa, ale hlavne doma nám to nejde. Dosiahnuť play off bude ťažké," priznal po zápase vo výbornej forme chytajúci brankár Johan Backlund, ktorý v utorok dlho dával viacerými skvelými zákrokmi svojmu mužstvu šancu na dobrý výsledok a získal aj cenu pre najlepšieho hráča.
     

"Belasých" tlačí topánka najmä v útoku. So 66 strelenými gólmi sú v tomto ukazovateli druhým najhorším tímom Západnej konferencie, iba HK Soči ich dal menej - 62. Strelecké trápenie slovanistov sa zvýraznilo v uplynulých siedmich stretnutiach, v ktorých strelili súperom dokopy iba šesť gólov, čo predstavuje priemer 0,86 na zápas. Len vo víťaznom súboji v Mytišči (2:1) skórovali viac než raz. Naposledy vsietili viac ako dva góly 2. novembra pri triumfe 4:1 nad Vladivostokom. "Nuž čo, nevieme dať gól. Je to strašné. Chýba nám sebavedomie a ľahkosť v zakončení, všetko je upracované. A keď si už vytvoríme šance, tak nám chýba buď dôraz alebo šťastie. V zápase s Lokomotivom sme mali pred sebou dvakrát prázdnu bránku a nedostali sme to tam," vyslovil sa český legionár v službách Slovana Václav Nedorost. Aj podľa obrancu Ivana Baranku je príčinou neúspešných výsledkov najmä slabá koncovka. "Nevieme využiť šance. S jedným streleným gólom sa v KHL nevyhráva. Chýba nám viac dôrazu pred bránkou, viac sa do nej tlačiť. Potrebujeme už nejaký škaredý gól, možno to súvisí aj so šťastím či naším sebavedomím," povedal pre TASR.
     

Recept na odkliatie dlhodobej streleckej nemohúcnosti zatiaľ slovanisti nenašli. "Hovoríme o tom už mesiac, ale nelepší sa to. Liek na to pravdepodobne nie je. Najmä doma je to tragédia, už to trvá snáď tri mesiace. Nie sme schopní vyhrať dvakrát, trikrát za sebou. Bez toho, aby sme začali vyhrávať, tak do play off určite nepostúpime," pomenoval aktuálne problémy Nedorost.
     

Pre Slovan platí, že nič nie je stratené, veď dlhodobá časť ročníka sa len prehupuje do druhej polovice. Potrebuje však bodovať na vlastnom klzisku, kde ho teraz čakajú ďalšie tri stretnutia v rámci domácej série. Odraziť sa k lepším výsledkom môže už vo štvrtok, keď o 19:00 privíta Viťaz Podoľsk. "Dali sme si za cieľ vyhrať tri zo štyroch domácich zápasov v tejto sérii, to sa nám ešte môže podariť. Ak však prehráme aj ďalšie stretnutia, o postupe do play off sa ani nemusíme baviť," poznamenal český útočník.
     

Do konca roka sa v Slovnaft Aréne predstavia až v desiatich z 12 duelov. Práve v decembri sa môže lámať chlieb. "Neviem, či nám domáce prostredie zväzuje ruky. Teraz nás čaká zlomové obdobie, treba nejaké vydreté víťazstvo, aby sa to otočilo," vyjadril sa kapitán Milan Bartovič. "Ak sa chceme dostať do play off, táto časť sezóny o tom pravdepodobne rozhodne," doplnil spoluhráča Backlund. "Ale musíme nájsť spôsob, ako doma vyhrávať. Máme skvelých fanúšikov a všetky nástroje na to, aby sme boli úspešní. Musíme si to však urovnať v hlavách," dodal švédsky brankár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona