Slovan sa s extraligou rozlúčil 8. titulom

NETKY.SK • 23 Apríl 2012, 06:32 • 2 min
Slovan sa s extraligou rozlúčil 8. titulom

Slovan sa s extraligou rozlúčil 8. titulom - Hokej V konfrontácii dvoch najvýznamnejších klubov slovenskej hokejovej extraligy sa zrodil štrnásty titul.

slovakia

left justify in out

img

V konfrontácii dvoch najvýznamnejších klubov slovenskej hokejovej extraligy sa zrodil štrnásty titul. Košický HC však nevyrovnal stav na 7:7, ale Slovan Bratislava získal svoj ôsmy primát, ktorým sa pravdepodobne rozlúčil s najvyššou slovenskou súťažou. 
      Rekordný majster krajiny mieri do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), teda do ruskej obdoby NHL. V predchádzajúcich troch ročníkoch dominovali Košice, ktorým sa ako prvým podarilo získať majstrovskú korunu trikrát po sebe. Ďalší unikát už východná mekka slovenského hokeja nepridala, hoci k nemu mala veľmi blízko.
      Obaja finalisti postúpili do vrcholnej fázy vyraďovačky suverénnymi semifinálovými triumfami. Košičania pred bránami finále "stopli" HKM Zvolen, ktorý vo štvrťfinále senzačne vyradil chorobami zdecimovanú Skalicu, pričom jeho hráčov postihlo to isté v súbojoch s "oceliarmi". Slovan zastavil Duklu Trenčín, ale až na jeden výsledok (6:2) po vyrovnaných priebehoch.
      Košice i Slovan vo vzájomných súbojoch základnej časti tejto sezóny dominovali vo svojich arénach. Hneď v prvom finále túto hegemóniu zrušil Slovan, súper mu to vrátil, ale za stavu 2:2 oba tímy domáce prostredie opäť využili. Preto aj séria musela vyvrcholiť v sobotu maximálnou drámou v takmer maximálne dráme - Libor Hudáček v predĺžení prekazil nájazdové vyvrcholenie súťaže. V konečnom dôsledku tak 7:6 na sezónne zápasy vyhral Slovan so skóre 34:32. 
      Tohtoročné finále bolo pre obe bašty jedenástym meraním síl v play off, šesťkrát zvíťazili Košice, päťkrát sa tešil Slovan. Finále 2011/12 bolo šiestym vzájomným a Slovan uspel štyrikrát. V ročníku 1997/98 vyhrali Bratislavčania 3:2 na zápasy a získali premiérový slovenský titul, triumfovali aj v 2002/03 (4:0), 2007/08 (4:3) a teraz (4:3). Košice zvíťazili v sezóne 1998/99 (3:1) a 2009/10 (4:2).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies