Slovan sa na trinásty pokus dočkal, gólmi z nadstaveného času zdolal turecký Besiktas

NETKY.SK • 20 September 2019, 8:24 • 2 min
Slovan sa na trinásty pokus dočkal, gólmi z nadstaveného času zdolal turecký Besiktas

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili vo štvrtkovom zápase 1. kola skupinovej fázy Európskej ligy nad tureckým Besiktasom Istanbul 4:2. Na trinásty pokus si tak pripísali víťazstvo v tejto súťaži.

slovakia

left justify in out

Dvakrát sa zapísal do streleckej listiny Andraž Šporar a v nadstavenom čase druhého polčasu skórovali Marin Ljubičič a Moha. Hosťom na body nestačil ani presný zásah Adema Ljajiča či vlastný gól kapitána domácich Vasila Božikova. Ďalší zápas odohrajú "belasí" v tejto súťaži 3. októbra, keď sa predstavia na pôde finalistu Európskej ligy z roku 2011 Sportingu Braga.

Do prvého polčasu vstúpili lepšie domáci futbalisti. V 9. min síce ešte Moha mieril spoza šestnástky nepresne, ale o päť minút neskôr sa zverenci Jána Kozáka ml. dočkali úvodného presného zásahu. Brankára Besiktasu Lorisa Kariusa preskočila dlhá nakopnutá lopta a slovinský útočník Andraž Šporar poľahky skóroval. To bolo však zo strany Slovana na dlhé minúty všetko, hostia prevzali iniciatívu do svojich rúk a ešte v prvom dejstve otočili skóre. Po faule de Kampsa premenil v 29. min pokutový kop Adem Ljajič v nadstavenom čase si strelil nešťastný vlastný gól domáci kapitán Vasil Božikov.

 


Hráči Slovana pohrozili hneď na začiatku druhého polčasu. Z vnútra šestnástky zakončoval Dejan Dražič, ale tento raz bol Karius pozorný. V 58. min však druhýkrát v zápase kapituloval, keď ho opäť prekonal Šporar. O tri minúty neskôr mohol "belasých" poslať do vedenia Moha, ale individuálnu akciu zakončil strelou vedľa bránky. Najväčšiu šancu hostí spálil striedajúci Atiba Hutchinson, ktorého zakončenie hlavičkou fantasticky vyrazil Dominik Greif. Zápas už smeroval k remízovému rezultátu, ale Slovanu fantasticky vyšiel nadstavený čas, keď skórovali Marin Ljubičič a Moha.

Európska liga 2019/2020 vo futbale - 1. kolo - K-skupina - štvrtok:

ŠK Slovan Bratislava (SR) - Besiktas Istanbul (Tur.) 4:2 (1:2)
Góly: 14. a 58. Šporar, 90.+ Ljubičič, 90.+ Moha - 29. Ljajič (z pok. kopu), 45.+ Božikov (vlastný)
ŽK: 28. De Kamps, 84. Ljubičič - 8. V. Ruiz, 37. Ljajič, rozhodovali: Tohver - Koiv, Härsing (všetci Est.)
 

Zostavy:
 

Slovan: Greif - Medveděv, Abena, Božikov, De Marco - Rabiu (88. Bajrič), De Kamps (82. Ljubičič) - Dražič (76. Daniel), Holman, Moha - Šporar


Besiktas: Karius - D. Pereira, D. Vida, V. Ruiz (74. Hutchinson), Rebocho - Diaby (79. Lens), Toköz, Elneny, Ljajič, N'Koudou (82. Yalcin) - Nayir

Hlasy (zdroj: RTVS):

 

Ján Kozák ml. (tréner Slovana): "Je to nádherný pocit. Atmosféra, góly a neuveriteľný záver. Také príbehy vie napísať len futbal. Som rád, že som bol dnes pri tom. V prestávke som chlapcov v prvom rade upokojoval. V prvom polčase sme podali dobrý výkon, po zmene strán sme chceli hrať vyššie a viac napádať. Všetci chlapci dnes boli fantastickí. Títo hráči si zaslúžia viac rešpektu."

Dominik Greif (brankár Slovana): "Pocity je ťažko opísať. Zápas sa totálne točil z jednej strany na druhú. Dva góly v závere, to bol obrovský výbuch emócií. Deti na tribúnach urobili skvelú atmosféru. Môj zákrok tesne pred koncom to bolo viac šťastia ako rozumu, ale aj také beriem. Náročné to bolo hlavne po mentálnej stránke. Som pyšný na celý tím, ako sme dnes hrali."

Andraž Šporar (útočník Slovana, autor dvoch gólov): "Máme za sebou pekný večer. Zdolali sme Besiktas a dali sme mu štyri góly, to nie je maličkosť. Myslím si, že celé Slovensko je za toto hrdé na nás. Dôležité bolo, že sme verili aj vtedy, keď sme prehrávali. Pred toľkými deťmi sme nemohli vypustiť ani jeden okamih, hnali nás dopredu a dodávali energiu. Toto víťazstvo je pre nich."

Marin Ljubičič (stredopoliar Slovana, autor víťazného gólu): "V prvom polčase sme mali príliš veľký rešpekt z Besiktasu. Doma chceme hrať tak, ako sme hrali dnes v druhom polčase. Chcem vyzdvihnúť deti na tribúnach, bolo to skvelé."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona