Slovan sa bude pripravovať až 11 týždňov, Hudec nepozná 90 percent kabíny

NETKY.SK • 20 Apríl 2011, 12:11 • 2 min
Slovan sa bude pripravovať až 11 týždňov, Hudec nepozná 90 percent kabíny

Slovan sa bude pripravovať až 11 týždňov, Hudec nepozná 90 percent kabíny

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti bratislavského Slovana v stredu odštartovali netradične dlhú, až 11-týždňovú prípravu na novú sezónu. Na prvom zraze sa okrem útočníka Michala Hudeca neobjavila žiadna nová akvizícia.
Tréner belasých Štefan Mikeš privítal približne dvadsiatku hráčov, ktorí sa zo štadióna Vladimíra Dzurillu presunuli do športovej haly Mladosť. S riadnou prípravou na ľade Slovan začne 25. júla, dovtedy sa bude pripravovať na suchu. "Začíname netradične skoro, ale Slovan netradične skoro vypadol v play off. Celé prípravné obdobie je pomerne dlhé, no hráči mali dostatok času na zregenerovanie a treba si uvedomiť, že prvé dva cykly budú nábehové, keď sa bude trénovať iba jednofázovo. Postupne sa prejde do dvojfázovej prípravy trikrát do týždňa, na programe je aj sústredenie vo Vysokých Tatrách a hráčov ešte čakajú dvojtýždňové dovolenky," uviedol Mikeš.
Súčasný káder mieni vedenie Slovana postupne doplniť ďalšími hráčmi, no Mikeš o konkrétnych menách zatiaľ nechcel hovoriť. "Rokujeme s viacerými adeptmi, v prípade niektorých stačí už len doladiť zmluvné podmienky. Tvorba kádru je tímová práca a preto komunikujeme s vedením, kto nám zapadne do koncepcie a kto nie. Riešime to citlivo pri každom jednom hráčovi, hoci naše predstavy nie sú vždy rovnaké. V každom prípade nebudeme hráčov kupovať podľa toho, aké majú meno, ale či nám zapadnú ku kostre tímu, ktorú treba doplniť," dodal.
Navrátilec v tíme Slovana Hudec sa do prípravy zapojí neskôr, keďže sa ešte zotavuje po operácii ramena a jeho prítomnosť na štadióne mala skôr zoznamovací charakter. "Tento týždeň budem ešte oddychovať, následne absolvujem rehabilitáciu. Postupne začnem posilňovať nohy, zatiaľ sa venujem prechádzkam. Po vstupe do kabíny som nepoznal asi 90 percent hráčov, je tu veľa mladých chalanov, takže sa spoznávame, bude na to dosť času," skonštatoval a dodal, že si už stihol obzrieť aj zrekonštruovaný štadión Ondreja Nepelu, ktorý sa po skončení majstrovstiev sveta stane novým domovským stánkom Slovana: "Bol som na prípravnom zápase so Švajčiarmi, vtedy to ešte nebolo dokončené, ale pôjdem sa pozrieť na duel s Rakúskom a nenechám si ujsť ani majstrovstvá sveta."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies