Slovan s piatou prehrou, podľahol Viťazu Podolsk 1:4

NETKY.SK • 20 September 2013, 07:45 • 2 min
Slovan s piatou prehrou, podľahol Viťazu Podolsk 1:4

BRATISLAVA - Hráči Slovana Bratislava neuspeli ani vo svojom druhom vystúpení pred vlastnými fanúšikmi v novej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy, keď vo štvrtok prehrali v Slovnaft aréne s Viťazom Podolsk 1:4.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Rostislava Čadu sa počas celého stretnutia nevedeli dostať do tlaku. V prvej aj druhej tretine inkasovali dvakrát, v 38. min znížil na 1:4 obranca Martin Škoula. Bol to vôbec prvý domáci gól Slovana v sezóne 2013/2014, český bek ním ukončil 98-minútové čakanie "belasých" na presný zásah. 

Po štvrtkovej prehre má bratislavské mužstvo na svojom konte len dva body z osemnástich možných, keďže doteraz absolvovalo šesť duelov. Najbližší zápas absolvuje Slovan opäť v domácom prostredí, v sobotu 21. septembra privíta o 17.30 h tím Ak Bars Kazaň. 

Kontinentálna hokejová liga - štvrtok: 

Slovan Bratislava - Viťaz Podolsk 1:4 (0:2, 1:2, 0:0) 
Góly: 38. Škoula (Sersen, Miklík) - 12. Vasiliev (Hennessy), 14. Chafizullin, 21. Soloduchin (Golovkov, Rybakov), 36. Pyett (Podziňš) 
Vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše: Mojžíš (Slovan) 5+DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kulakov, Ščeniov - S. Morozov, Putalin, 10 055 divákov 

Zostavy: 
Slovan: Kopřiva - Sersen, Škoula, Sigalet, Kutlák, Mojžíš, Štajnoch, V. Mihálik - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Kukumberg, Bakoš, L. Hudáček - T. Mikúš, Kolena, R. Mráz - od 21. min M. Daňo 
Viťaz: Backlund - Pyett, Mezei, Selezňov, Golovkov, Chafizullin, Malevič, Kudinov - Šitikov, Iggulden, Koroľuk - Koroľov, Rybakov, Soloduchin - Afinogenov, Hennessy, Poltorak - Vasilev, Mamin, Podziňš 

Slovan začal druhý domáci súťažný duel v novej sezóne opatrne. Už v 4. min mal veľkú šancu Ölvecký, ale brankár Backlund s jeho pokusom nemal problémy. Pri vylúčení Sigaleta si hostia utvorili niekoľko streleckých pozícií, Kopřiva však odolával. Už v 7. min poslali rozhodcovia predčasne pod sprchy Mojžíša, v päťminútovom oslabení Viťaz neskóroval ani raz. Podarilo sa to až v hre piatich proti piatim Vasilievovi, ktorý napriahol od modrej a vymietol ľavý horný roh Kopřivovej bránky. O necelé dve minút neskôr sa v útočnom pásme uvoľnil Chafizullin a gólmana domáceho mužstva prekonal na rovnakom mieste ako Vasiliev. Už v závere I. tretiny sa z tribún Slovnaft arény ozýval piskot na hru Slovana. 

Bezduchý výkon zverencov trénera Rostislava Čadu pokračoval aj po prvej prestávke. Už v 48. sekunde pridal tretí gól hostí Soloduchin. Slovan si potom v presilovke neutvoril nijakú gólovú šancu a ani v rovnovážnej hre to hráčom "belasých" nešlo - postupne nepochodili Netík, T. Mikúš, Kutlák ani Miklík. Na 4:0 zvýšil v 36. min Pyett, ktorý využil nedôraznú prácu defenzívy bratislavského tímu. Čakanie Slovana na prvý domáci gól ukončil v 38. min obranca Škoula presilovkovou delovkou od modrej čiary. 

Najmä v úvode tretej časti sa Slovan dostal do viacerých gólových príležitostí, ale spoľahlivý Backlund zneškodnil pokusy Kukumberga, Škoulu aj Štajnocha. V posledných minútach duelu chýbalo nasadenie na oboch stranách - Slovan už neznížil náskok súpera a hostia z Podolska si s prehľadom ustrážili cenný triumf. 

Hlasy: 
Rostislav Čada (tréner Slovana): "Na nás bolo vidieť, že sme chceli doma získať prvé body. Zodpovedala tomu aj hra v oslabení, ktoré sme zvládali veľkou bojovnosťou. Bohužiaľ sme v závere I. tretiny dostali dva pomerne lacné góly. Ďalej sme pokračovali v nátlakovej hre a chceli vyrovnať. Proti nám stál súper s veľmi dobre organizovanou defenzívou. Tak, ako sme hrali dnes, to je cesta, ktorou môžeme už v nasledujúcom zápase uspieť."

Jurij Leonov (tréner Viťazu Podolsk): "Zápas sa mi veľmi páčil, bol veľmi rýchly. Proti nám stál zdatný súper, no nám sa podarilo streliť štyri góly a zvíťaziť. Som rád, že Mike Iggulden napokon dohral duel, aj keď sa v I. tretine pobral do šatne po zákroku domáceho hráča." 

Martin Škoula (obranca Slovana, autor gólu): "Hokej je o góloch a v KHL sú mužstvá veľmi vyrovnané. Ak v každom zápase dostaneme štyri góly, tak toho veľa neuhráme. V presilovkách musíme hrať viac na strieľajúceho beka, dorážky alebo teče. Musíme strieľať od modrej a nejako puk dotlačiť do bránky. Najmä nehrať v rohoch. Nikto nerád prehráva, ale tím má svoju silu. Určite príde zlom a začneme premieňať šance." 

Juraj Mikúš (útočník Slovana): "Je to už obohraná pesnička, veľa nepremenených šancí. V takejto situácii sa ťažko hľadá pohoda. Neviem, čo k tomu mám povedať. Sami sme z toho rozhádzaní." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies