Slovan s druhým pokusom na titul, tešiť sa môže už v piatok

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 13:09 • 2 min
Slovan s druhým pokusom na titul, tešiť sa môže už v piatok

BRATISLAVA - Futbalisti bratislavského Slovana môžu mať v sobotu 10. mája na Pasienkoch druhú šancu získať majstrovský titul v Corgoň lige 2012/2013, hoci teoreticky sa môžu tešiť už v piatok bez ich priamej akcie, to ak Senica doma prehrá v 30. kole s Trenčínom. Prvý pokus "belasí" nevyužili poslednú nedeľu práve v Trenčíne, kde prehrali 1:4.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Samuela Slováka nastúpia proti Ružomberku a môžu skompletizovať vytúžené double. Ak vyhrajú, oslávia zisk rekordného siedmeho titulu v ére samostatnosti tri kolá pred koncom ročníka. Dobre však vedia, že posledný krok býva najťažší, čo sa im potvrdilo aj pod hradom Matúša Čáka. "Mali sme zlý úvod do stretnutia. Nebolo to podcenením súpera, ale chvíľku sme boli nekoncentrovaní. Potom sa nám už ťažko rozbiehalo," glosoval pre klubový web nevydarené stretnutie Kristián Kolčák, podľa ktorého sa musia slovanisti svojim fanúšikom revanšovať čo najskôr: "Doma to chceme fanúšikom vynahradiť, pretože nás to veľmi mrzí. Chceme ich potešiť aj dobrou hrou, aj dobrým výsledkom. To čo sme predviedli v Trenčíne ich nemohlo uspokojiť ani po jednej stránke. Teraz sa musíme sústrediť na Ružomberok, ktorý vyhral nad Trnavou a tiež nepricestuje s tým, že by nám chcel darovať body. Musíme sa poriadne pripraviť, očakávam tuhý boj."

Senica naposledy padla v záhoráckom derby s Myjavou 0:3, po ktorom sa nováčik pod taktovkou trénera Ladislava Hudeca definitívne zachránil. Aj preto sa hráčska kabína Seničanov rozhodla v piatok preplatiť vstupné fanúšikom a diváci preto budú mať vstup na súboj zadarmo. Duel bude aj v priamom televíznom prenose.

Keďže kvôli finálovému turnaju majstrovstiev Európy hráčov do 17 rokov súboj Žiliny s Nitrou (1:2) predohrali už v apríli, hrať sa ešte bude v Košiciach, Myjave a Trnave. Štvrté Košice hostia do boja o záchranu namočenú Banskú Bystricu, ktorá doma naposledy len remizovala bez gólov s Prešovom. Aj ten je výrazne zainteresovaný v boji o záchranu, o holý ligový život zabojuje v Myjave. Momentálne posledný tím tabuľky Spartak Trnava bude mať jednu z posledných šancí v nedeľu na Štadióne Antona Malatinského proti ViOn-u Zlaté Moravce, ktorý má kvôli veľkému počtu zranených hráčov katastrofálnu jar.

program 30. kola CL 2012/2013:
predohraté v utorok 23. apríla MŠK Žilina - FC Nitra 1:2 (1:0)
piatok 10. marca o 18.30 h FK Senica - AS Trenčín (Samotný, Slyško, Bednár, Digi TV)
sobota 11. mája o 17.30 MFK Košice - Dukla Banská Bystrica (Smolák, Súkeníková, Jankovič), Slovan Bratislava - MFK Ružomberok (Straka, D. Hrčka, Poláček), o 19.30 Spartak Myjava - Tatran Prešov (Trutz, Balko, Bóllo)
nedeľa 12. mája o 14.30 Spartak Trnava - ViOn Zlaté Moravce (Valášek, R. Sluk, Chládek)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies