Slovan s cieľom obhájiť pozície z minulej sezóny

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 18:43 • 2 min
Slovan s cieľom obhájiť pozície z minulej sezóny

BRATISLAVA - Po úspešnej uplynulej sezóne, okorenenej ziskom majstrovského titulu i triumfu v domácej pohárovej súťaži, nechcú vo futbalovom klube ŠK Slovan Bratislava podliezať latku. Zástupcovia "belasých" o tom informovali aj na stredajšej popoludňajšej tlačovej besede, ktorá sa uskutočnila symbolicky "v stane" na hracej ploche bývalého štadióna na Tehelnom poli, ktorý sa začal búrať a kde bude stáť Národný futbalový štadión.

slovakia

left justify in out

"My sme mužstvo, ktoré má vždy najvyššie ambície. Aj teraz chceme znova vyhrať ligu i Slovenský pohár," uviedol pre agentúru SITA tréner Slovana Bratislava Samuel Slovák a pokračoval: "Za najväčších súperov v domácej súťaži považujem etablované mužstvá, v nastávajúcom ročníku najmä trio Senica, Žilina, Trnava. V uplynulom ročníku hrali veľmi dobre aj Košice. Mňa však nezaujíma, kto bude naším súperom. Interesuje ma skôr to, ako budeme hrať my a či dokážeme obhájiť pozície z minulej sezóny. Nikdy to nie je jednoduché, ale my máme tú ambíciu."

K slovám 37-ročného lodivoda sa v rovnakom optimistickom tóne pridal aj generálny riaditeľ ŠK Slovan Petr Kašpar, ktorý pre SITA skonštatoval: "Ciele sa nemenia, sú nimi majstrovský titul a prvenstvo v Slovnaft Cupe. Vždy je ťažšie tieto trofeje obhájiť, my sa však vynasnažíme uspieť. Zaujíma nás aj účinkovanie na európskej scéne. V 2. predkole Ligy majstrov sme dostali asi najťažšieho súpera - bulharský Razgrad. Verím, že sa cez tohto nepríjemného protivníka ´prekúšeme´ do ďalších bojov a skúsime potom pokračovať vo víťaznom ťažení. Urobíme pre to maximum."

Podľa skúseného funkcionára sa v Slovane rozpočet v porovnaní s minulými rokmi veľmi nemení. "Na tento súťažný ročník je vo výške približne štyroch miliónov eur. Závisí to aj od výsledkov, prémii, od účinkovania v európskych pohároch atď. Určite však máme najväčší rozpočet na Slovensku. Vieme, že finančných prostriedkov je málo v rôznych sférach života. Sme radi, že majiteľ klubu pán Kmotrík poskytol takéto financie, my zasa za tieto vynaložené prostriedky musíme splniť jeho želania," doplnil P. Kašpar.

V kádri nastali určité zmeny. Z mužstva odišli brankár Pavel Kováč (ukončenie hosťovania z MFK Dubnica), ďalej Filip Lukšík (ukončenie hosťovania z ADO Den Haag/Hol.), reprezentant Lukáš Pauschek (prestup do Sparty Praha/ČR), Patrik Sabo, Róbert Vaniš (obaja na hosťovanie do ViOnu Zlaté Moravce do konca roka 2013), Boris Turčák (predĺženie hosťovania v FC Nitra do konca roka 2013), situácia s odchodmi Kamila Kopúnka a Ákosa Szarku je v štádiu riešenia.

V kolónke príchodov figuruje sedem mien: český útočník Pavel Fořt prestúpil do Slovana z nemeckého Dynama Drážďany, pribudol srbský ľavý obranca Miloš Josimov z FK Donji Srem a talentovaný stredopoliar Matej Jakúbek z MFK Dubnica, z hosťovaní sa vrátili Karol Mészáros (Zlaté Moravce), brankár Martin Polaček (Dunajská Streda), Viktor Miklós (Dunajská Streda) a Martin Vrablec (SFM Senec). "Som spokojný s doplnením mužstva. Potrebovali sme ľavého beka, ktorý nám chýbal. Odišiel nám Lukšík a angažovali sme Srba Josimova, ktorý mal veľmi dobrú uplynulú sezónu. Prišiel veľmi talentovaný mladý hráč Jakúbek do stredu poľa. A na pozíciu "deviatky", ktorá nám absentovala, pribudol do útoku Fořt. Verím, že bude strieľať góly," poznamenal k zmenám v kádri kouč Samuel Slovák.

Spomenutý 30-ročný český legionár Pavel Fořt podpísal s "belasými" zmluvu na dva roky bez opcie. "Som rád, že som tu. Slovan má vždy najvyššie ambície, sú tu veľké nároky. Prišel som sem bojovať o pohárové priečky, zisk nejakej trofeje by mi vôbec neprekážal. Nejaké veľké predsavzatia si nedávam. Pôjdem od zápasu k zápasu, vynasnažím sa byť prospešný, strieľať góly, prihrávať na ne, jednoducho čo najviac pomôcť tímu," uviedol pre agentúru SITA rodák z Plzne, ktorý v doterajšej kariére hral aj za Slaviu Praha, FC Toulouse, FC Brusel či Arminiu Bielefeld.

Kapitán mužstva Igor Žofčák na stredajšej tlačovej besede na Tehelnom poli za hráčov poznamenal: "V prvom rade dúfam, že sa mne i spoluhráčom budú vyhýbať zranenia. Ciele sú jasné - zopakovať double z minulej sezóny. Myslím si, že sme dobre pripravení, trénovali sme poctivo a s chuťou. Všetko máme vo vlastných nohách."

Futbalisti Slovana odohrali v rámci krátkej letnej prípravy na nový súťažný ročník 2013/2014 spolu 6 stretnutí, z ktorých päť vyhrali a iba raz - proti Hradcu Králové (1:2) - ťahali za kratší koniec. Skóre je vysoko aktívne 25:6, najlepším strelcom bol "navrátilec" Karol Mészáros so štyrmi presnými zásahmi. "Belasí" otvoria corgoňligovú sezónu už v piatkovom domácom dueli na Pasienkoch proti nováčikovi z Dunajskej Stredy, výkop je o 19.30 h.

Káder ŠK Slovan Bratislava pre jesennú časť sezóny 2013/2014:

Brankári: Martin Polaček, Matúš Putnocký
Obrancovia: Miloš Josimov, Branislav Niňaj, Erik Čikoš, Dávid Hudák, Nicolás Gorosito, Mamadou Bagayoko, Kristián Kolčák, Martin Vrablec
Stredopoliari: Filip Hlohovský, Erik Grendel, Igor Žofčák, Marko Milinkovič, Facundo Serra, Jiří Kladrubský, Seydouba Soumah, Matej Jakúbek, Viktor Miklós
Útočníci: Pavel Fořt, Juraj Halenár, Karol Mészáros, Lukáš Hutta, Marek Kuzma, Lester Peltier

Realizačný tím A-mužstva (zdroj: klub ŠK Slovan):
Tréneri: Samuel Slovák, Jozef Kontír
Asistenti trénera: Peter Boďo, Pavol Sedlák
Tréner brankárov: Miroslav König
Vedúci mužstva: Ján Švehlík
Lekári: Ján Grňa, Ladislav Pavlovič, Richard Reis
Fyzioterapeut: Jiří Jurza
Maséri: Viliam Kalman, Štefan Szilágyi
Kustódi: Ján Beniak, Peter Pavlovič



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies