Slovan proti UC Dublin bez Mészárosa, Oršulu a Dobrotku

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 18:13 • 2 min
Slovan proti UC Dublin bez Mészárosa, Oršulu a Dobrotku

BRATISLAVA - ŠK Slovan Bratislava nastúpi vo štvrtkovom prvom zápase 2. predkola futbalovej Európskej ligy 2014/2015 proti írskemu mužstvu University College Dublin (začiatok o 20.15 h SELČ ) bez viacerých dôležitých hráčov.

slovakia

left justify in out

"Belasým" bude pre zranenie chýbať trio Karol Mészáros, Filip Oršula a Martin Dobrotka, k dispozícii po minulotýždňovom úraze hlavy bude argentínsky obranca Nicolás Ezequiel Gorosito.

 

"Situácia nie je ideálna. Chýbať nám totiž bude Karol Mészáros i Filip Oršula, ktorí sú zranení. Počítať nemôžeme ani s Maťom Dobrotkom, ktorý má problémy si slabinami. Mimo je stále Soumah, ale počítať môžeme s Gorositom a to je veľmi dobrá správa. Narodila sa mu dcérka a radi by sme im zablahoželali pekným výsledkom," povedal generálny manažér a šéf realizačného tímu Slovana Dušan Tittel a pokračoval: "Ak sa nič výnimočné nestane, od prvej minúty nastúpi v bránke Ján Mucha. Maťo Krnáč je pripravený kryť mu chrbát a spolu určite vytvoria skvelú dvojicu." 

 

Najbližší súper Slovana UCD, ktorý v prvom eliminačnom predkole prešiel cez luxemburský F91 Dudelange, reprezentuje Írsko v pohárovej Európe na základe rebríčka fair play. Síce skončil až tretí v národnom meradle, dve najslušnejšie družstvá Dundalk a St. Patrick's Athletic si však v minulom ročníku 2014 hranom systémom jar - jeseň vybojovali miestenky vďaka umiestneniam v lige. University College Dublin aktuálne účinkuje v druhej najvyššej domácej súťaži, keďže minulý rok neuspel v baráži o prvoligovú príslušnosť v dvojzápase s Galway United. 

 

"Pred žrebom prvého kola by som si tohto súpera asi prial. Prečo? Pretože Slovan má s írskymi a severoírskymi, rovnako aj s waleskými mužstvami pozitívnu bilanciu a darilo sa nám cez nich ísť ďalej. Južanské mužstvá nám v tomto smere vyhovovali menej. Dudelange už hral so Slovanom i Petržalkou a je futbalovo v mojich očiach kvalitnejším mužstvom. Stojí pred nami druholigista, avšak u nich sa mení formát každý rok a Dublin je dlhoročným účastníkom prvej ligy," skonštatoval Tittel na adresu írskeho protivníka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona