Slovan pripravil edíciu Belasé legendy a krst biografie Michala Vičana

NETKY.SK • 15 September 2015, 11:46 • 2 min
Slovan pripravil edíciu Belasé legendy a krst biografie Michala Vičana

BRATISLAVA - Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava pripravil pre svojich fanúšikov i všetkých záujemcov športovej histórie edíciu Belasé legendy.

slovakia

left justify in out

Táto séria publikácií postupne predstaví životné príbehy dvadsiatich troch najvýznamnejších už nežijúcich hráčov Slovana, ktorí sa navždy zapísali do dejín slovenského futbalu. Informovali o tom predstavitelia klubu v tlačovej správe.

 

Zastúpené budú všetky generácie hráčov od Štefana Priboja až po Petra Dubovského. Celý projekt odborne zastrešuje spoločne so Slovenským olympijským a športovým múzeom historik Tomáš Černák, ktorý je aj autorom prvej knihy z edície o Michalovi Vičanovi. Dvadsiatehošiesteho marca uplynulo 90 rokov od jeho narodenia a tak úvodná biografia z cyklu Belasé legendy je venovaná práve jemu. Koncom roka 2015 vyjde i druhá časť edície, ktorá čitateľom priblíži život Karola Jokla. Následne sa môžu fanúšikovia tešiť na knihu o Petrovi Dubovskom.

 

Slávnostný krst publikácie o Michalovi Vičanovi sa uskutoční v rámci zápasu 9. kola Fortuna ligy 2015/16 ŠK Slovan Bratislava – AS Trenčín, v nedeľu 20. septembra o 12.15 h v priestoroch reštaurácie v budove hlavnej tribúny štadióna Pasienky. Na krste sa zúčastnia blízki Michala Vičana, bývalí vynikajúci futbalisti či tréneri Slovana Bratislava i ďalšie osobnosti slovenského futbalu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies