Slovan prehral v Moskve, Janus inkasoval päť gólov

NETKY.SK • 8 September 2013, 19:56 • 2 min
Slovan prehral v Moskve, Janus inkasoval päť gólov

MOSKVA - K druhému víťazstvu ruského mužstva prispel gólom a asistenciou aj slovenský útočník Rastislav Špirko.

slovakia

left justify in out

Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli ani vo svojom druhom vystúpení v novom ročníku KHL nad ľade Spartaka Moskva, ktorému podľahli jednoznačne 0:5. K druhému víťazstvu ruského mužstva na nulu prispel gólom a asistenciou aj slovenský útočník Rastislav Špirko.

Zverenci českého trénera Rostislava Čadu prehrali v rámci prvého štvorzápasového turné oba úvodné duely v Donecku a Moskve, o prvé body a nápravu reputácie sa "belasí" pokúsia v utorok 10. septembra o 18.00 h na ľade Dinama Minsk.

Priebeh zápasu

Slovan mal v úvode zápasu k dispozícii presilovú hru, prvú vážnejšiu príležitosť si však vytvorili domáci v 5. minúte. Krutov prekorčuľoval s pukom na hokejke celé klzisko, jeho strele ale chýbala väčšia presnosť. Následne sa k slovu dostali aj "belasí", strelecké pokusy Hudáčka či Bartoviča si však cestu za Glassov chrbát nenašli.

V polovici prvej tretiny pripravil Kukumberg gólovú možnosť pre Ölveckého, tomu však radosť z gólu zmaril dobrým zákrokom domáci brankár. V 11. minúte unikol počas oslabenia Bližňák, Sergejev si ho nedovolene pridržal, no nariadené trestné strieľanie útočník Slovana nepremenil. O tri minúty neskôr sa dostal do úniku aj domáci Wandell, ten ale v dobrej gólovej príležitosti nechal vyniknúť Janusa.

Úvodný gól duelu prišiel v 22. minúte, keď po prihrávke od Rjazanceva pohotovo prekonal Janusa Krutov. "Belasí" sa následne vrhli do útoku, vyrovnávajúci gól sa im však napriek vytvorenému tlaku streliť nepodarilo. V 31. minúte vyrazil Glass Sersenov strelecký pokus priamo na hokejku Bartoviča, ten však opäť trafil len presúvajúceho sa gólmana Spartaka. Trest v podobe inkasovaného gólu číslo dva prišiel v 33. minúte - Janusa prestrelil Quint. Možnosť trestného strieľania dostali po Kutlákovom faule následne aj domáci počas vlastnej presilovky a nájazd úspešne zrealizoval Anderson - 3:0. Bratislavčania boli v koncovke absolútne bezzubí, čo sa podpísalo pod pomerne jasný náskok Spartaka po druhej tretine.

Janus kapituloval štvrtý raz v 44. minúte, keď ho druhýkrát v zápase prekonal domáci útočník Anderson. O dve minúty neskôr mohol pridať čestný úspech Vondrka, ani on však z ľavého kruhu neprekvapil Glassovu lapačku. Definitívnu podobu výsledku tak stanovil v 59. minúte v presilovke slovenský útočník Rastislav Špirko, ktorý si do štatistík zapísal aj asistenciu pri štvrtom góle Andersona. Spartak deklasoval Slovan na svojom ľade 5:0.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies