Slovan povedie Slovák, s Weissom skončil aj Kitka

NETKY.SK • 3 August 2012, 11:20 • 2 min
 Slovan povedie Slovák, s Weissom skončil aj Kitka

Slovan povedie Slovák, s Weissom skončil aj Kitka - Futbal Bývalý slovenský reprezentant Samuel Slovák sa stal novým trénerom A-tímu ŠK Slovan Bratislava. Tridsaťšesťročný kouč, ktorý doteraz pracoval s juniorkou belasých , už viedol piatkový dopoludňajší

slovakia

left justify in out

img

Bývalý slovenský reprezentant Samuel Slovák sa stal novým trénerom A-tímu ŠK Slovan Bratislava. Tridsaťšesťročný kouč, ktorý doteraz pracoval s juniorkou "belasých", už viedol piatkový dopoludňajší tréning prvého mužstva a v súťažnom dueli bude mať premiéru v nedeľňajšom derby v Trnave.
      Na poste nahradil Vladimíra Weissa, ktorý abdikoval po domácej remíze 1:1 so MŠK Žilina. "Keďže majiteľ bol odcestovaný, nechceli sme šiť veci horúcou ihlou. Vedením A-mužstva so všetkými kompetenciami bol zatiaľ poverený Samuel Slovák. Zloženie realizačného tímu s ďalšími administratívnymi otázkami sú zatiaľ v štádiu riešenia. V stanovách je klauzula, podľa ktorej po abdikácií trénera môže viesť tím asistent trénera. Momentálne teda bude na súpiske Jozef Kontír a Samuel Slovák. Boris Kitka skončil svoje účinkovanie v Slovane spolu s Vladimírom Weissom. Zloženie realizačného tímu je otázkou na nového trénera. Ako to dopadne, ukážu najbližšie dni. Mali sme viac alternatív, Samuel Slovák v mužstve začínal, je tu dlhšie, a tak dostáva príležitosť, aby do mužstva priniesol nový vietor. Aj keď sme vypadli z Európskej ligy a máme za sebou prvé zápasy, ciele klubu sa nemenia. Čo sa týka Vladimíra Weissa, v klube podľa mojich informácií nezostáva, no zatiaľ sme to nepreberali, pretože je asi mimo republiky," povedal pre oficiálnu stránku klubu generálny riaditeľ Petr Kašpar.
      "Hneď som sa pripojil k mužstvu, vzal som to ako fakt. Je to ponuka, ktorá sa neodmieta. Zloženie realizačného tímu ako aj prípravu na Trnavu zatiaľ nechcem špecifikovať. Ako hráč som bol v Slovane zvyknutý na najvyššie ambície a inak to nie je ani teraz. Treba hrať pekný futbal a povyhrávať čo sa bude dať. Slovan má za sebou ťažké zápasy, teraz treba hľadieť do budúcnosti. K nej sa ale teraz ťažko vyjadrovať. Myslím si, že vlaňajšok treba hodnotiť z dvoch pohľadov. Vyradili sme AS Rím a to nie je vec obvyklá. Určite sa zapíše do histórie. Preberám teda mužstvo po špičkovom trénerovi, ktorý dosiahol to, čo sa často nepodarí. Do novej práce nastupujem s radosťou, hoci človek cíti i istú nervozitu. Radosť však jednoznačne prevažuje," uviedol Slovák.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies