Slovan posilnil útočné rady, angažoval útočníka z FC Bazilej

NETKY.SK • 3 Január 2018, 16:09 • 2 min
Slovan posilnil útočné rady, angažoval útočníka z FC Bazilej

BRATISLAVA - Slovinský futbalový reprezentant Andraž Šporar je najnovšou posilou fortunaligového ŠK Slovan Bratislava. Dvadsaťtriročný útočník prichádza do Bratislavy zo švajčiarskeho FC Bazilej, v novom pôsobisku sa upísal na štyri a pol roka.

slovakia

left justify in out

Zainteresované strany sa dohodli, že nezverejnia prestupovú čiastku za zakončovateľa, ktorý sa v zime 2015 stal najdrahším hráčom v histórii najvyššej slovinskej súťaže - tromfol aj Jana Oblaka, momentálne brankára Atlética Madrid.

 

Svoju kariéru naštartoval v Olimpiji Ľubľana, v jej drese strelil 50 gólov. Ako hráč Bazileja získal dva ligové tituly a predstavil sa aj v Lige majstrov. V jesennej časti tohto ročníka hosťoval v nemeckom Bielefelde, zaznamenal dva presné zásahy. Na konte má štyri štarty v seniorskej reprezentácii.

Počas aktuálneho prestupového obdobia sa o služby ľubľanského rodáka strhla veľká bitka a "belasí" uspeli v konfrontácii s ponukami z Belgicka, Holandska či Srbska, referuje web Slovana.

 

"Bol to určite najnáročnejší prestup, aký sme v klube doteraz realizovali. O Šporarove služby bola veľká bitka, neustále dostával nové ponuky. Som veľmi rád, že sa nám podarilo úspešne dotiahnuť jeho príchod do Slovana Bratislava. Podpísali sme s ním zmluvu na štyri a pol roka," povedal viceprezident klubu Ivan Kmotrík. 

 

"Dovolím si povedať, že hráč takýchto parametrov prichádza na Slovensko prvýkrát v histórii. Andraž je futbalista, ktorý spĺňa vysoké európske kritériá a je stabilnou súčasťou slovinskej reprezentácie. Tento prestup ukazuje naše smerovanie v prestupovej politike, ktoré sme začali raziť v letnom prestupovom období príchodom kvality ako Rabiu, Holman či Božikov. V podobe Andraža prichádza opäť nadštandardná kvalita na úrovni vyspelých európskych líg. Chceme sa dostať na európsku úroveň a byť súčasťou pohárových súťaží, na to potrebujeme aj kvalitných hráčov, akým Andraž nepochybne je. V Slovane Bratislava ho srdečne vítam a verím, že naša spolupráca bude úspešná," doplnil Kmotrík.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona