Slovan podpísal profesionálnu zmluvu s mladým Rigom z Ružinova

NETKY.SK • 22 Február 2017, 12:13 • 2 min
Slovan podpísal profesionálnu zmluvu s mladým Rigom z Ružinova

Bratislava - Vedenie ŠK Slovan Bratislava sa s futbalovým stredopoliarom Marekom Rigom dohodlo na zmluve na 2,5 roka s možnosťou opcie na ďalší. Najmladší hráč v kádri prvého mužstva Slovana podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt v kariére.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročný Rigo prešiel dorasteneckou kategóriou "belasých", na konci predchádzajúcej sezóny hral za juniorku a v auguste 2016 ho zaradili do A-tímu. V jesennej časti už dostal priestor v ligových aj pohárových stretnutiach, dovedna si pripísal tucet súťažných štartov. Počas doterajšieho pôsobenia v Slovane bol na hosťovaní z Ružinova, teraz sa stal kmeňovým hráčom účastníka najvyššej súťaže.

 

"Som rád, že sa nám podarilo dotiahnuť prestup Mareka Riga a podpísali sme s ním profesionálnu zmluvu. Pridal sa k hráčom ako Dominik Greif, Juraj Kotula, Adam Laczkó, Patrik Pinte či Samuel Šefčík, s ktorými už tiež máme profesionálne kontrakty. Potešilo nás, ako rýchlo sa Marek zapracoval do kádra A-mužstva. Môže byť príkladom pre našich chlapcov z akadémie ŠK Slovan, že ak hráč bude tvrdo pracovať, môže sa posunúť do prvého tímu. Máme pripravené profesionálne zmluvy pre ďalšiu trojicu nádejných perspektívnych futbalistov z našej akadémie, o ktorých budeme informovať v priebehu nasledujúcich týždňov," uviedol viceprezident bratislavského klubu Ivan Kmotrík ml.

 

"Som vďačný za šancu, ktorú som dostal, a urobím všetko, aby som sa stal pevnou súčasťou kádra Slovana. Zároveň si vážim, že sa môžem učiť od skúsenejších hráčov na mojom poste ako Tomáš Kóňa, Joeri de Kamps, Vukan Savičevič či Seydouba Soumah," vyhlásil Rigo na webe skslovan.com. Mladý záložník sa po zranení členka tento týždeň vrátil do tréningového procesu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies