Slovan podpísal nové profesionálne zmluvy so štyrmi mladíkmi z akadémie belasých

NETKY.SK • 11 December 2018, 10:12 • 2 min
Slovan podpísal nové profesionálne zmluvy so štyrmi mladíkmi z akadémie belasých

Bratislava - Slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava podpísal nové profesionálne zmluvy so štyrmi mladými hráčmi z jeho akadémie Samuelom Habodaszom, Martinom Majlingom, Denisom Potomom a Alexandrom Tóthom.

slovakia

left justify in out

Všetci štyria menovaní sú aktuálne súčasťou staršieho dorastu (U19) Všetci štyria dostali zmluvy na tri roky. Martin Majling a Alexander Tóth hrávajú na pravom, resp. ľavom kraji obrany, Samuel Habodasz nastupuje najmä na poste defenzívneho stredopoliara a Denis Potoma je klasický ofenzívny tvorca hry.

 

"V priebehu posledných dvoch rokov sme skvalitnili prácu v našej mládeži, a to či už investíciami do Akadémie, alebo príchodmi kvalitných mládežníckych trénerov a dopĺňaním kádrov o šikovných hráčov. Postupnou prácou sme vytvorili veľmi silný tím U19, ktorý bude na jar bojovať o titul. Pozorne sledujeme našich mladých hráčov a štyrom, ktorí za posledné obdobie urobili veľký progres, sme ponúkli profesionálne kontrakty. Verím, že to bude motivácia aj pre ďalších mladých hráčov, keďže už teraz chystáme ďalšie profesionálne kontrakty pre futbalistov z mladších ročníkov, ktorí ukazujú svoj talent," vyhlásil pre oficiálny web "belasých" viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

 

"So Samuelom Habodaszom, Martinom Majlingom, Denisom Potomom a Alexandrom Tóthom sme podpísali nové trojročné kontrakty. Predpokladám, že menovaní v januári začnú prípravu s prvým tímom. Verím, že po úvodnej fáze prípravy si svojou prácou vybojujú aj miestenku v nominácii na sústredenie do Turecka, kde môžu okúsiť atmosféru mužského futbalu a získať nové skúsenosti," doplnil Ivan Kmotrík ml.

 

Spomínaní hráči sú narodení v roku 2000 s výnimkou Alexandra Tótha, ktorý je ročník 2001. Plynulý prechod do mužského futbalu by im určite uľahčili kvalitné zápasy za našu juniorku. "Jasným cieľom klubu je postúpiť s juniorkou do druhej ligy. Pre našich mladých hráčov je priam zásadné, aby pri prechode do mužského futbalu hrali náročné zápasy v kvalitnej druhej lige. Teším sa, že juniorka je po jeseni prvá v tabuľke a verím, že to tak zostane až do konca sezóny," uzavrel viceprezident klubu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies