Slovan pod jeho vedením ožil, bieloruský kouč komunikuje s tímom v angličtine

NETKY.SK • 11 Október 2017, 15:00 • 2 min
Slovan pod jeho vedením ožil, bieloruský kouč komunikuje s tímom v angličtine

BRATISLAVA - Čerstvý kouč Slovana Bratislava Eduard Zankovec sa v nových podmienkach aklimatizuje celkom rýchlo. Jeho tím zvíťazil hneď v druhom súboji pod jeho vedením nad favoritom zo Soči 4:1, tromi využitými presilovkami. Má iný spôsob koučovania ako jeho predchodca, hráči začínajú absorbovať jeho hernú filozofiu.

slovakia

left justify in out

Po domácej 6-zápasovej šnúre čaká belasých dlhý výjazd na ihriská súperov. Sériu štyroch zápasov začnú vo štvrtok 12. októbra o 16.00 SELČ na ľade Avtomobilistu Jekaterinburg. Bieloruského kormidelníka predstavujeme v krátkom rozhovore.

 

Váš príchod k mužstvu je veľmi rýchly, čo zavážilo pri súhlase stať sa kormidelníkom Slovana?

"Slovan je predovšetkým skvelá a profesionálna organizácia. Viac ju vnímam po vstupe do Kontinentálnej hokejovej ligy. Ide o najlepší a najúspešnejší klub v krajine.  Ďalším faktorom, ktorý bol dôležitý, je krásne mesto Bratislava, skvelá divácka kulisa. Ľudia boli na Slovensku vždy veľmi milí a ustretoví."

 

Poznali ste bližšie bratislavské mužstvo?

"Sledoval som niekoľko stretnutí v aktuálnej sezóne. Slovan disponuje kvalitnými hráčmi, v úvode ročníka sa mužstvu príliš nedarí. Prišiel som  do tímu hlavne preto, aby sa to zmenilo a začali sme zbierať body k naplneniu predsezónneho cieľa."

 

Sú vám osobne známi hráči, ktorých máte k dispozícii?

"Cama Barkera som viedol minulý rok v Baryse Astana, ostatných nie. Podľa toho čo som videl v zápasoch som si urobil obraz o jednotlivých hokejistov. Z každého jedného chcem vyťažiť všetko pozitívne čo v ňom je, tak aby bol v konečnom dôsledku prospešný pre mužstvo ako celok."

 

img

Akú hru budete vštepovať svojim zverencom?

"Zakladám si na tom, aby sme hrali čo najviac s pukom. Samozrejme, vždy závisí hra aj od súpera proti ktorému nastúpujete, tomu sa prispôsobí taktika. No mám rád, keď má moje mužstvo puk pod kontrolou, na svojich hokejkách a hrá s ním čo možno najrýchlejšie."

 

V akom jazyku budete komunikovať?

"I speak English..smiech, takže začneme v angličtine."

 

Plánujete zmeny na postoch v realizačnom tíme?

"Preferujem ponechať si asistentov, ktorí pri mužstve pôsobili, poznajú hráčov aj prostredie.  Budú pracovať aj v mojom trénerskom tíme."

 

Chceli by ste so sebou priniesť nejakých hráčov?

"Som za to, aby mal Slovan čo najviac slovenských hokejistov. Chcel by som si postupne vytipovať hráčov, ktorí do mužstva prinesú viac energie a rýchlosti. Nevylučujem zmeny v zostave."

 

Bratislava Vám nie je neznáma, koľkokrát ste ju už navštívili?

"Už to ani nepočítam. Bol som tu ešte počas môjho pôsobenia v bieloruskom národnom tíme, v rámci prípravných zápasov i svetového šampionátu. Následne niekoľkokrát s Avangardom Omsk, minulú sezónu som tu nastúpil s Barysom Astana."

 

Vybavuje sa Vám atmosféra na zápasoch Slovana?

"Samozrejme, fanúšikovia sú v Bratislave skvelí. Vždy je pre Váš tím výborné, keď ho diváci ťahajú dopredu a neúnavné povzbudujú. Takú atmosféru si pamätám a mal som ju tu veľmi rád. Ľudia tu majú hokej radi a ja chcem, aby mali z hry a výsledkov Slovana radosť."

 

Príde do Bratislavy aj Vaša rodina?

"Do Bratislavy za mnou na konci mesiaca príde manželka a dcéra, ktorá bude pokračovať v štúdiu aj na Slovensku. Syn je už starší, pracuje rovnako ako hokejový tréner."

 

Aký je Váš hlavný cieľ v Slovane?

"Jasným cieľom tohto tímu je dostať sa do playoff. Myslím si však, že na to potrebujeme hrať podstatne lepšie, ako doteraz."

 

VIDEO Slovan odvolal Říhu! Jeho nástupcom bude skúsený bieloruský tréner

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies