Slovan opäť v boji o European Trophy, s rovnakými súpermi ako vlani

NETKY.SK • 14 Február 2013, 14:10 • 2 min
Slovan opäť v boji o European Trophy, s rovnakými súpermi ako vlani

Slovan opäť v boji o European Trophy, s rovnakými súpermi ako vlani

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava si aj v tomto roku predstavia v prestížnej European Trophy. Podľa oficiálnej internetovej stránky súťaže bude v tohtoročnej edícii aj vzhľadom na špecifickosť olympijskej sezóny a nabitú termínovú listinu štartovať tých istých 32 klubov zo siedmich rôznych hokejových krajín ako v minulom roku.

Zachované zostane aj rozdelenie do štyroch divízií, pričom základná časť European Trophy sa bude hrať približne od začiatku augusta do polovice septembra 2013. Finálový turnaj ET - Red Bulls Salute - sa bude konať v polovici decembra 2013 počas reprezentačnej prestávky. O dejisku finálového turnaja - vlani ho organizoval práve Slovan v Bratislave - sa zatiaľ nerozhodlo, najväčšie šance však má podľa hcslovan.sk niektoré z nemeckých alebo českých miest. Celkovo sa bude hrať o finančné prémie vo výške 390-tisíc eur.

"Sme veľmi radi, že v European Trophy 2013 bude hrať rovnako silná skupina reprezentujúca špičku európskeho klubového hokeja," povedal pre europeantrophy.com riaditeľ turnaja Bo Lennartsson."Bez najmenších pochybností môžeme dnes povedať, že European Trophy je momentálne najväčšou súťažou pre európske klubové celky."

Na rozdiel od vlaňajška si jednotlivé mužstvá vymenia výhodu domáceho prostredia. Pre "belasých" to znamená, že v Južnej divízii v Slovnaft Aréne privítajú tentoraz mužstvá Piráti Chomutov, HV71 Jönköping, Linköpings HC a Vienna Capitals, za súpermi pocestujú do Prahy (HC Sparta), do Fínska (KalPa Kuopio a JYP Jyväskylä) a do Viedne na odvetu s divíznou dvojičkou tímom Capitals.

Vzhľadom na to, že KHL sa s najväčšou pravdepodobnosťou začne približne o týždeň skôr ako ostatné európske ligy, Slovan zohrá svoje zápasy v období od začiatku augusta najneskôr do 1. septembra 2013. Presný rozpis by mal byť dohodnutý a zverejnený do konca februára.

Televízne práva na zápasy Slovana v ET 2013 kúpil Digisport TV, ktorý odvysiela minimálne dva domáce zápasy v priamom prenose.

Aj zloženie ostatných divízii sľubuje kvalitný hokejový zážitok. V Severnej divízii budú zhodou okolností hrať proti sebe všetci traja doterajší víťazi European Trophy: Eisbären Berlin (2010), ED Red Bull Salzburg (2011) a aktuálni šampióni z Bratislavy Lulea Hockey (2012). Spoločnosť im bude robiť aktuálny líder českej extraligy HC Škoda Plzeň. Vo Východnej divízii si zmerajú sily tradičné kluby ako Tappara Tampere, Djurdardens IF a HC Pardubice, ako aj špička švajčiarskej NLA ligy SC Bern a HC Fribourg-Gottéron. V Západnej divízii bude pútať pozornosť odveké derby medzi Jokeritom a IFK Helsinki, alebo súboje medzi najslávnejšími švédskymi klubmi Färjestad BK a Frölunda Indians.

Vlani Slovan v Bratislave hostil finálový turnaj, zverenci trénera Rostislava Čadu vypadli vo štvťfinále, kde nestačili na deväťnásobného majstra Švédska Färjestad BK, ktorému podľahli 1:4.

Zloženie divízií European Trophy 2013:

Severná divízia: EC Red Bull Salzburg (Rak.), Eisbären Berlín, Hamburg Freezers (Nem.), HC Kometa Brno, HC Mountfield České Budějovice, HC Plzeň 1929 (ČR), Lulea Hockey (Švéd.), Kärpät Oulu (Fín.)

Východná divízia: HC Bílí Tygři Liberec, HC Pardubice (ČR), Brynäs IF, Djurgardens IF (Švéd.), HC Fribourg-Gottéron, SC Bern (Švajč.), Tappara Tampere, TPS Turku (Fín.)

Južná divízia: HC SLOVAN BRATISLAVA (SR), Sparta Praha, Piráti Chomutov (ČR), HV71 Jönköping, Linköpings HC (Švéd.), JYP Jyväskylä, KalPa Kuopio (Fín.), UPC Vienna Capitals (Rak.)

Západná divízia: Adler Mannheim, ERC Ingolstadt (Nem.), EV Zug, ZSC Lions (Švajč.), Frölunda Indians, Färjestad BK (Švéd.), HIFK Helsinki, Jokerit Helsinki (Fín.)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies