VIDEO Slovan odvolal Říhu! Jeho nástupcom bude skúsený bieloruský tréner

NETKY.SK • 6 Október 2017, 11:11 • 2 min
VIDEO Slovan odvolal Říhu! Jeho nástupcom bude skúsený bieloruský tréner

BRATISLAVA - Vedenie hokejového klubu HC Slovan Bratislava reagovalo na nevýrazné výsledky mužstva odvolaním trénera Miloša Říhu. Manažment klubu na piatkovej mimoriadnej tlačovej konferencii zároveň oznámil, že novým trénerom Slovana sa stal Bielorus Eduard Zankovec (48). V minulej sezóne viedol Barys Astana v KHL a aj národný výber Kazachstanu. V minulosti spolupracoval aj s Kanaďanom Glenom Hanlonom (bývalým trénerom Slovenska) pri reprezentácii Bieloruska.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Manažment klubu zmenou na hlavnom trénerskom poste reaguje na doterajšie účinkovanie a celkový herný prejav mužstva od začiatku nového ročníka základnej časti KHL. Slovanu aktuálne patrí predposledná 12. priečka v tabuľke Západnej konferencie KHL so ziskom 18 bodov z 18 zápasov. 


Ukončenie spolupráce s trénerom Říhom podľa manažéra Slovana Patrika Zimana prebehlo v ranných hodinách štandardnou cestou: "Táto udalosť sa uskutočnila dnes ráno v úzkom kruhu." Ziman zároveň naznačil, že o výmene vedenie klubu uvažovalo dlhšiu dobu: "Samozrejme, že takéto procesy sa neudejú zo dna na deň, uvažovalo sa už nad tým nejakú dobu, a všetko vyvrcholilo dnes ráno." 

 

Kde sa podeli fanúšikovia Slovana? Belasí si pripísali nelichotivý rekord v KHL

 

"V tejto chvíli by som chcel za celý klub, ako aj za všetkých fanúšikov poďakovať Milošovi Říhovi za prácu, ktorú v našom klube odviedol. Miloš Říha sa zapísal do histórie Slovana ako jeden z jeho najúspešnejších trénerov," uviedol Ziman v oficiálnom stanovisku klubu na webovej stránke Slovana.
 

Štyridsaťosemročný Zankovec viedol v minulosti bieloruskú reprezentáciu, najprv v pozícii asistenta, neskôr ako hlavný tréner. V KHL už trénoval Avangard Omsk a naposledy Barys Astana, krátko pracoval aj ako skaut pre klub NHL Chicago Blackhawks.

 

Ziman prezradil, že Zankovec bol v Bratislave už dlhší čas a stihol si pozrieť aj niekoľko zápasov Slovana. V piatok predpoludním absolvuje s mužstvom

prvý tréning, premiéru na striedačke bratislavského klubu bude mať už v sobotňajšom domácom súboji proti Dinamu Riga (17.00). "Som veľmi rád, že som dostal možnosť viesť klub s takou bohatou históriou, akým je Slovan. Ďakujem za dôveru do mňa vloženú a verím, že spolu s manažmentom sa nám podarí dosiahnuť také výsledky, aké od nás očakávajú naši fanúšikovia ako i celá hokejová verejnosť," boli prvé slová bieloruského trénera v novom pôsobisku.

 


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies