Slovan nezvládol zápas s Dunajskou Stredou, tréner Milanič opustil lavičku belasých

NETKY.SK • 10 Máj 2021, 09:32 • 2 min
Slovan nezvládol zápas s Dunajskou Stredou, tréner Milanič opustil lavičku belasých

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava nevyužili ani tretiu či štvrtú možnosť na zisk majstrovského titulu vo Fortuna lige v sezóne 2020/2021. V zápase ôsmeho kola nadstavby skupiny o titul úradujúci majster doma prehral s FK DAC 1904 Dunajská Streda 0:1 (0:0).

slovakia

left justify in out

Dva góly neboli pre ofsajd uznané 

Jediný uznaný gól stretnutia padol v 77. min z kopačky chorvátskeho útočníka hostí Marka Divkoviča. Domáci síce neskôr vyrovnali Rafaelom Rataom, ale brazílsky útočník stál v ofsajde, čo potvrdil hlavnému rozhodcovi systém VAR. V poslednej šiestej minúte nadstaveného času moldavský legionár v službách Dunajskej Stredy Ion Nicolaescu síce strelil gól na 2:0 pre hostí, ale ani ten pre postavenie mimo hry neplatil.

 


Slovanu stačila na obhajobu slovenského titulu remíza, ktorú však napriek dobrému výkonu nedosiahol. Hráči Slovana majú dve kolá pred koncom súťaže na čele tabuľky náskok 4 bodov pred hráčmi Dunajskej Stredy. Najbližšie sa Slovan v sobotu 15. mája predstaví v Zlatých Moravciach a Dunajská Streda v Trenčíne.

 

Priebeh zápasu 
V súboji prvých dvoch tímov tabuľky sa zrodilo niekoľko skvelých gólových príležitostí na oboch stranách, ale gól nepadol ani jeden. V prvom polčase hráči až trikrát opečiatkovali konštrukciu bránky. Na strane Slovana mieril do brvna v 19. min Vernon de Marco a v 39. min hlavička Dávida Strelca skončila na ľavej žrdi Jedličovek bránky. O tri minúty neskôr sa zatriasla bránka Slovana po tvrdej strele Dominika Kružliaka do brvna a krátko predtým hosťujúci Abdulrahman Taiwo z veľkého uhla tesne minul priestor troch žrdí Slovana.

 

img

 

Po viacerých príležitostiach domácich prišiel úder hostí. V 77. min si Marko Divkovič výborne nabehol za chrbát obrany Slovana a oblúčikom povedľa vybiehajúceho Michala Šullu otvoril skóre. Chorvátsky útočník okrem vlastnej šikovnosti vyťažil aj po skvelej prihrávke Erica Ramíreza.

 

Gól Slovanu takmer platil 

V 84. min hráči Slovana predsa len strelili gól, ale Rafael Ratao po hlavičke Vernona de Marca zbytočne dokopával loptu do odkrytej bránky a bol v ofsajde. Hlavnému arbitrovi Očenášovi to potvrdil až videorozhodca. Radosť belasých bola predčasná a keďže gól do bránky hostí napriek tlaku domácich nepadol ani v šiestich minútach nadstaveného času, o majstrovskom titule sa v najvyššej slovenskej súťaži stále nerozhodlo. Najbližšie sa Slovan v sobotu 15. mája predstaví v Zlatých Moravciach a Dunajská Streda v Trenčíne.

 

img

 

Koniec Milaniča

Vedenie ŠK Slovan Bratislava po prehre s Dunajskou Stredou odvolalo Darka Milaniča z pozície hlavného trénera. "Darko Milanič s okamžitou platnosťou končí ako tréner ŠK Slovan. Spolu s ním z klubu odchádza aj jeho asistent Novica Nikčevič," uvádza ŠK Slovan Bratislava v tlačovej správe.

"Hlavným dôvodom trénerskej zmeny je séria nevydarených výkonov a nepriaznivých výsledkov. Museli sme konať a rozhodli sme sa odvolať Darka Milaniča z pozície hlavného trénera. Trénerská otázka je v štádiu riešenia. O tom, kto mužstvo povedie v ďalších zápasoch, budeme informovať v priebehu najbližších dní,“ vyhlásil generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. "Darkovi Milaničovi ďakujeme za odvedené služby a želáme veľa šťastia v ďalšej kariére," dodalo vedenie klubu.

 

img


Slovinec Darko Milanič síce priviedol ŠK Slovan do finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu, ale v najvyššej ligovej súťaži s tímom prehral až trikrát z posledných štyroch vystúpení v skupine o titul. Slovan dvakrát nestačil na FC Spartak Trnava (1:2 a 0:3) a aktuálne v nedeľu doma prehral aj s FK DAC 1904 Dunajská Streda (0:1). Všetky tieto prehry znamenajú, že Slovan sa stále neteší z obhajoby majstrovského titulu.  

Milanič vydržal na lavičke klubu z Tehelného poľa iba 8 mesiacov. V septembri 2020 nahradil Jána Kozáka ml., ktorý s tímom vybojoval majstrovský titul aj účasť v skupinovej fáze Európskej ligy. Adeptom na trénerský post v tíme belasých je Vladimír Weiss st., ktorý minulý týždeň rokoval s vedením Slovana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies