Slovan neudržal dvojgólový náskok, doma prehral s Dynamom Moskva

NETKY.SK • 24 September 2013, 07:55 • 2 min
Slovan neudržal dvojgólový náskok, doma prehral s Dynamom Moskva

BRATISLAVA - Hráči Slovana Bratislava v domácom prostredí v Slovnaft aréne nestačili na úradujúceho víťaza Gagarinovho pohára, keď v pondelok podľahli Dinamu Moskva tesne 4:5.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Rostislava Čadu viedli 2:0 aj 3:1, no v III. tretine spustili hostia gólový "uragán" a štyrmi presnými zásahmi otočili na 5:3 vo svoj prospech. Päť minút pred koncom vykresal iskierku nádeje pre Slovan Martin Bakoš, ale domácim sa už nepodarilo vyrovnať. Okrem Bakoša dosiahli góly Slovana Tomáš Mojžíš, Michal Vondrka a Peter Ölvecký, za hostí sa do streleckej listiny zapísali Kokarev, Pestuško, slovenský obranca Dominik Graňák, Soloviov a Gorovikov. 

Slovan Bratislava v KHL ešte nevyhral nad Dinamom Moskva, keď v predchádzajúcej sezóne mu podľahol vo všetkých šiestich vzájomných dueloch - dvakrát v základnej časti a štyrikrát v play-off. 

Ďalšie stretnutie čaká na Bratislavčanov v piatok 27. septembra, keď o 14.00 h SELČ sa predstavia na ľade tímu Sibir Novosibirsk. Týmto duelom odštartujú "belasí" štvorzápasovú šnúru u súperov. 

Kontinentálna hokejová liga - pondelok: 

HC Slovan Bratislava - Dinamo Moskva 4:5 (1:0, 2:1, 1:4) 
Góly: 15. Mojžíš (Miklík, Vondrka), 25. Vondrka (Miklík, Škoula), 39. Ölvecký (L. Hudáček, M. Daňo), 55. M. Bakoš (Mojžíš, Štajnoch) - 27. Kokarev (Karsums, A. Cvetkov), 43. Pestuško (Mosaľov), 45. Graňák (Komarov), 48. Soloviov (Pestuško, Komarov), 50. Gorovikov (Komarov) 
Vylúčení: 4:3 na 2 min, navyše: F. Novák (Dinamo) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kaukokari, Gofman - Misiur, Raming, 10 055 divákov 
Zostavy: 
HC Slovan: Janus - Škoula, Kutlák, V. Mihálik, Sigalet, Štajnoch, Mojžíš - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Netík, J. Mikúš, Bartovič - M. Daňo, Kukumberg, L. Hudáček - Bakoš, Kolena, T. Mikúš 
Dinamo Moskva: Jeriomenko - Graňák, F. Novák, Jalasvaara, Soloviov, A. Mironov, Bojkov, od 30. min Koriagin - Pestuško, Gorovikov, Komarov - Kokarev, A. Cvetkov, Karsums - Babenko, K. Volkov, Sopin - Mosaľov, Pestunov, Kvapil 

Úvod reprízy štvrťfinále play-off Západnej konferencie KHL z minulej sezóny začali obaja súperi opatrne. Hostia síce vyhrali úvodnú osemminútovku na strely 5:0, ale ani jeden z pokusov hráčov Dinama nenarobil Janusovi väčšie problémy. V 12. min sa dvakrát dostal do obrovskej šance Ölvecký, ale jeho presilovkovú strelu zlikvidoval Jeriomenko a už v rovnovážnom stave neprekonal ležiaceho brankára hostí. Prvý gól duelu dosiahol v 15. min v hre štyroch proti štyrom Mojžíš, ktorý bekhendom zasunul puk medzi betóny Jeriomenka. Vzápätí na opačnej strane pohrozil Graňák, ale jeho tvrdá strela ani následná dorážka neznamenali vyrovnanie. 

V druhej dvadsaťminútovke mal aktivitu na svojich hokejkách Slovan. V 25. min prenikol po ľavej strane Vondrka a puk sa s brankárom Dinama dostal až do bránky. Hlavní arbitri sa rozhodli poradiť s moskovskou videocentrálou a českému krídelníkovi napokon priznali presný zásah - 2:0. O dve minúty neskôr skorigoval Kokarev, ktorý zakončil akciu A. Cvetkova s Karsumsom. V 33. a 34. min si Janus poradil s nebezpečnými pokusmi Komarova a Kokareva. Vzápäti opäť po vzhliadnutí videozáznamu rozhodcovia neuznali gól Kukumberga, no kombinačná akcia po osi M. Daňo - L. Hudáček sa skončila gólovým zakončením Ölveckého - 3:1. 

V III. tretine úradujúci víťaz Gagarinovho pohára dokonale "vyškolil" domácich hokejistov. V 43. min Janusa prestrelil Pestuško, o necelé dve minúty neskôr vyrovnal na 3:3 slovenský obranca Graňák a po pauze zavinenej opravou plexiskla pridal štvrtý gól hostí Soloviov. Dokonalý obrat dokonal v 50. min Gorovikov, ktorý poslal puk do bránky Slovana pod pravé plece kľačiaceho Janusa. "Belasí" inkasovali štyri góly za 7:48 min, všetky v hre piatich proti piatim. V 55. min skorigoval z ľavého kruhu M. Bakoš. Domácim sa už do konca duelu nepodarilo vyrovnať a vynútiť si predĺženie, aj keď tréner Čada v poslednej minúte stiahol Janusa na striedačku. 

Hlasy: 
Rostislav Čada (tréner Slovana): "Viac ako dve tretiny sme bojovne odolávali obhajcovi Gagarinovho pohára, dokonca po druhej časti sme zaslúžene viedli 3:1. Môže nás mrzieť výpadok v úvode III. tretiny, kde sme inkasovali góly, ktoré nás stáli víťazstvo. Je to jediná časť hry, ktorú mužstvu môžem vyčitať a nie som s ňou spokojný." 

Oleg Znarok (tréner Dinama Moskva): "Bol to veľmi náročný duel. Nehrali sme zle v celom zápase, no v úvodných dvoch tretinách sa nám nedarilo. Góly nám začali padať až v tretej časti, v tejto pasáži duelu ukázali moji chlapci charakter. S ich výkonom som spokojný. Veľmi pekne im za to ďakujem. Domov cestujeme v dobrej nálade." 

Peter Ölvecký (útočník Slovana): "Sme veľmi sklamaní, pretože sme viedli 3:1. Takto si nemôžeme prehrať zápas. Hneď na začiatku tretiny sme dostali gól a nevedeli sme sa z toho dostať. V tretej časti sme sa báli ísť dopredu, nehrali sme tak ako v úvodných dvoch tretinách." 

Tomáš Mojžíš (obranca Slovana): "Keby sme získali aspoň bodík, musíme ich získavať. Nezvládli sme to po prvom inkasovanom góle v úvode III. tretiny. Položili sme sa." 

Dominik Graňák (obranca Dinama Moskva): "Tieto body sme veľmi potrebovali. Nehrali sme veľmi dobre, dostať štyri góly je na nás veľa. Naša hra je založená na obrane a dnes to nebolo veľmi dobré. Sme radi, že máme tri body. Po troch prehrách sme potrebovali zvíťaziť pred návratom do Moskvy. V prvej tretine sme hrali celkom dobre, v druhej sme veľakrát prepadli a urobili chyby. Našťastie sa nám podarilo otočiť nepriaznivý stav." 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona