Slovan nepredĺžil zmluvu s Vittekom, chce sa posunúť ďalej

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 12:02 • 2 min
Slovan nepredĺžil zmluvu s Vittekom, chce sa posunúť ďalej

BRATISLAVA - Historicky najlepší strelec slovenskej futbalovej reprezentácie Róbert Vittek nebude v nastávajúcej sezóne súčasťou kádra ŠK Slovan Bratislava.

slovakia

left justify in out

Zástupcov médií o tom v stredu informoval cyperský tréner "belasých" Nikodimos Papavasiliou počas tlačovej konferencie pred štvrtkovým odvetným zápasom 1. predkola Európskej ligy 2016/2017 proti albánskemu klubu FK Partizani Tirana. Účastník MS 2010 v JAR a strelec štyroch gólov SR na tomto šampionáte sa vlani v júli dohodol so Slovanom na predĺžení vzájomnej spolupráce o jeden rok, platnosť tohto kontraktu sa po uplynulej sezóne skončila. "Nepredĺžili sme s ním zmluvu, kontrakt mu vypršal. Robo dal Slovanu veľa, ale klub sa musí posunúť ďalej. Priviedli sme teraz do kádra hráčov v určitom veku, budujeme mužstvo smerom k budúcnosti. Robo nepochybne patrí medzi najvýraznejšie postavy v histórii Slovana. Klubu dal veľa, nielen svoje kvality, ale aj kus srdca," vyhlásil Papavasiliou.

Skúsený 34-ročný útočník Vittek (nar. 1. apríla 1982) sa do materského klubu vrátil po zahraničných zastávkach v Turecku, Francúzsku a Nemecku. V reprezentačnom drese v doterajších 82 vystúpeniach strelil bývalý hráč Norimbergu, Lille či Trabzonsporu 23 gólov.

Počas ostatných mesiacov limitovalo bratislavského rodáka problémové koleno. Zranil sa aj v závere sezóny 2015/2016 - v májovom domácom súboji s AS Trenčín (0:4) si pravé koleno podvrtol. Zdravotné problémy ho vyradili aj v súvislosti s prípadnou účasťou na ME vo Francúzsku (10. júna - 10. júla).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona