Slovan na jar už bez Pliatsikasa, záujem má o Kóňu i Rabia

NETKY.SK • 9 Január 2017, 21:53 • 2 min
Slovan na jar už bez Pliatsikasa, záujem má o Kóňu i Rabia

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava absolvovali v pondelok na domácej umelej tráve v slnečnom, ale chladnom počasí prvý oficiálny tréning v rámci zimnej prípravy na jarnú časť sezóny 2016/2017. Pre medializovaný incident sa na ňom nezúčastnil krídelník František Kubík. "Belasí" figurujú po jesennej časti Fortuna ligy za Žilinou a Podbrezovou na 3. mieste, nehľadiac na odstúpenie Spartaka Myjava z najvyššej slovenskej súťaže Slovan získal 33 bodov (bilancia: 10 - 3 - 6, skóre 30:21).

slovakia

left justify in out

V kádri úradujúceho vicemajstra prišlo k zmenám. "K 31. decembru 2016 sme sa rozlúčili s Granwaldom Scottom, ktorý už je späť doma v Juhoafrickej republike. V jarnej časti sa už neobjaví ani obranca Vasileios Pliatsikas. Rokujeme aj o prestupe či hosťovaní Lorenza Burneta, o ktorého je záujem z Holandska," citovala oficiálna internetová stránka Slovana slová športového riaditeľa bratislavského klubu Richarda Trutza, ktorý sa vyjadril aj na margo potenciálneho posilnenia kádra: "Rokujeme s dvoma hráčmi z Česka, menovite s reprezentantom Lukášom Droppom a Milanom Kerbrom z 1. FC Slovácko. S týmito hráčmi sme stále v štádiu rokovaní."

 

Popri týchto potenciálnych akvizíciách z ČR sa vo futbalových kuloároch v súvislosti s príchodom do Slovana spomínajú aj mená 32-ročného Tomáša Kóňu zo Spartaka Myjava a bývalého stredopoliara AS Trenčín, 25-ročného Nigérijčana Ibrahima Rabia, ktorý je od vlaňajšieho augusta hráčom belgického KAA Gent. "Tomáš Kóňa je skúsený slovenský futbalista, bývalý reprezentant a myslím si, že keby prišiel do Slovana, tak by sa mladí hráči mali čo od neho učiť. Je možné, že sa objaví v drese Slovana. Čo sa týka Ibrahima Rabia, zatiaľ by som nekonkretizoval, či príde na hosťovanie. Rabiu podával kvalitné výkony v drese Trenčína, určite by to bol zaujímavý hráč aj pre Slovan," vyhlásil na klubovom webe Richard Trutz.

 

Zverenci 39-ročného srbského trénera Ivana Vukomanoviča absolvovali ešte počas uplynulého víkendu individuálne fyzhické testovanie na špecializovanej klinike. Po pondelku budú na Pasienkoch hráči Slovana trénovať aj v utorok 10. januára. O deň neskôr sa výprava "belasých" presunie na takmer štvortýždňové sústredenie do Turecka. V stredisku Belek, ktoré je vzdialené približne hodinu cesty od letoviska Antalya, pobudnú slovanisti až do 5. februára. "Fyzické testy ukázali, že hráči cez zimnú prestávku nezaháľali a sú pripravení vhupnúť do tvrdej prípravy. V stredu odcestuje do Turecka 24 futbalistov, z toho traja brankári a 21 hráčov v poli. Juraj Kotula a Filip Oršula (obaja sú s reprezentáciou SR na hernom pobyte v Spojených arabských emirátoch, pozn.) sa pripoja priamo v Turecku. Do prípravy uzatvárame káder, uvidíme ešte podľa skončenia rokovaní s českými hráčmi," skonštatoval na webe Slovana športový riaditeľ Richard Trutz.

 

Prvá časť sústredenia v "krajine polmesiaca" bude venovaná dôkladnej kondičnej príprave, ktorej dôležitosť zdôrazňoval kouč ŠK Slovan Vukomanovič. "Belasí" v rámci tohto tureckého pobytu odohrajú šesť prípravných duelov: začnú proti dvom rumunským prvoligovým klubom FC Botosani (20. 1.) a FC Steaua Bukurešť (28. 1.), nasledovať bude zápas 31. januára s bulharským PFC Lokomotiv Plovdiv. Potom si hráči Slovana zmerajú sily s chorvátskym účastníkom skupinovej fázy Ligy majstrov Dinamom Záhreb (1. februára), zatiaľ nemenovaným japonským mužstvom (3. 2., ďalšími možnosťami sú FK Sarajevo z Bosny a Hercegoviny a litovský Vilnius) a sústredenie v Beleku uzavrú 4. februára súbojom s dánskym prvoligistom Silkeborg IF.

 

Pred začiatkom jarnej časti sezóny odohrajú futbalisti ŠK Slovan Bratislava ešte dve stretnutia: v piatok 10. februára privítajú na Pasienkoch lídra druhej najvyššej českej súťaže SK Sigma Olomouc (hrať sa bude s najväčšou pravdepodobnosťou na umelej tráve) a o deň neskôr 11. 2. sa stretnú s maďarským prvoligovým tímom FC Videoton Fehérvár, miesto konania tohto duelu sa upresní neskôr.

 

V prvom jarnom kole najvyššej slovenskej futbalovej súťaže bude súperom Slovana 18. februára 2017 nováčik 1. FC Tatran Prešov. Keďže v Šariši sa uskutoční rekonštrukcia štadióna, tento duel sa odohrá v NTC Poprad.

Prehľad stretnutí ŠK Slovan Bratislava v rámci zimnej prípravy na jarnú časť sezóny 2016/2017:
20. januára 2017: ŠK Slovan Bratislava - FC Botosani (Rum.) - v rámci sústredenia v Turecku
28. januára: ŠK Slovan Bratislava - FC Steaua Bukurešť (Rum.) - v rámci sústredenia v Turecku
31. januára: ŠK Slovan Bratislava - PFC Lokomotiv Plovdiv (Bul.) - v rámci sústredenia v Turecku
1. februára: ŠK Slovan Bratislava - Dinamo Záhreb (Chor.) - v rámci sústredenia v Turecku
3. februára: ŠK Slovan Bratislava - súper z Japonska, prípadne FK Sarajevo (Bosna a Herc.) alebo Žalgiris Vilnius (Lit.) - v rámci sústredenia v Turecku
4. februára: ŠK Slovan Bratislava - Silkeborg IF (Dán.) - v rámci sústredenia v Turecku
10. februára: ŠK Slovan Bratislava - SK Sigma Olomouc (ČR) - hrá sa na Pasienkoch (pravdepodobne na ihrisku s umelou trávou)
11. februára: FC Videoton Fehérvár (Maď.) - ŠK Slovan Bratislava (miesto konania zápasu sa upresní neskôr)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies