Slovan na ľade opäť v Ružinove, v kádri len kozmetické zmeny

NETKY.SK • 26 Júl 2010, 11:30 • 2 min
Slovan na ľade opäť v Ružinove, v kádri len kozmetické zmeny

Slovan na ľade opäť v Ružinove, v kádri len kozmetické zmeny

slovakia

left justify in out

img

Už svoju druhú hernú prípravu na ľade na zimnom štadióne v Ružinove po trojtýždňových dovolenkách odštartovali v pondelok hokejisti bratislavského Slovana.
"Máme za sebou 6,5 týždňa prípravného obdobia, nebolo to dlhé, pretože hráči mali po finále mesiac voľno. Pracovali sme do 2. júla a to, čo sme chceli, sme splnili," uviedol pre TASR nový český kormidelník Pavel Hynek. "Vyšlo nám počasie, vyhýbali sa nám zranenia, alebo ich bolo len minimum. Zatiaľ s tým prípravným obdobím musím vysloviť spokojnosť. Chlapcov musím pochváliť za prístup k tréningu, chuť do práce bola veľká. Z pohľadu ročného tréningového cyklu to prípravné obdobie je len zlomok celoročnej tréningovej práce, takže urobili sme objem, aký sme chceli a teraz pred sebou máme ďalší kus veľkej práce."
Pavel Hynek si pochvaľoval aj týždňové sústredenie v Bojniciach: "Našli sme tam výborné zázemie a vydarilo sa nám aj počasie, ktoré v tom období júna nebolo dobré, ale ten týždeň sme tam mali ako v Grécku. Takže s tým pobytom musím vysloviť absolútnu spokojnosť na všetkých frontoch od zázemia cez tréningové možnosti v rámci celého komplexu."
Príprava na ľade bude pozvoľna naberať na obrátkach. V pondelok absolvovali hráči len "zoznamovací" tréning, na ľade pobudli dvakrát po 45 minút. V utorok bude príprava dvojfázová, kombinovaná s posilňovňou a ľadom, v stredu blok prípravy, kde slovo dostanú najskôr útočníci, potom všetci spolu, nasledovne dostanú zabrať obrancovia a ostatní budú pracovať s kondičným trénerom. Vo štvrtok sa zopakuje utorok a v piatok budú pokračovať opäť v bloku ako v stredu. Na druhý týždeň už slovanisti majú v pláne prvý prípravný zápas, keď v stredu 4. augusta na svojom štadióne privítajú o 18.00 h Kometu Brno. V rámci prípravy vycestujú aj do švajčiarskeho Bazileja, kde sa najskôr stretnú s kazašským Barysom Astana a domácim tímom EHC a následne zohrajú zápas o umiestenie.
Oproti predchádzajúcej sezóne, zaznamenal Slovan menšiu hráčsku obmenu, keď novými tvárami sú zatiaľ len obranca Peter Frühauf a útočník Richard Kapuš. Podľa generálneho manažéra sa taká veľká obmena, ako po uplynulej sezóne, nedá robiť. "My sme vlani otočili 14 hráčov. Samozrejme, že teraz to len kozmeticky doplníme, pretože sezóna, až na ten nešťastný koniec, bola úžasná. Čiže teraz musíme len doladiť niektoré detaily, aby sa nám nestalo to, čo vo finále. Vymenili sme aj trénerský káder, prišiel Rišo Kapuš ako hlavný motivátor, ako hráč Slovana, skúsený kapitán, ten, ktorý má najväčšie skúsenosti z play off zápasov. Tam vidíme najväčšiu oporu. Áno odišiel Mišo Sersen, ale na druhej strane prišiel Frühauf a máme tu kopu mladých hráčov, ktorí sa povracali z Ameriky, takže verím, že tá sezóna bude ešte lepšia, alebo musí byť lepšia." Do začiatku ligy už podľa jeho slov nečakajú nikoho, ale v priebehu sezóny sa vraj môže stať čokoľvek. Český obranca Robert Kántor bude v Slovane na skúške do konca augusta, aby ho videli na ľade. "Skúsenosti má, len potrebujeme vedieť ako je na tom zdravotne, kondične a to sa uvidí až na ľade." A Martin Hujsa, ktorý už bol jednou nohou v Litvínove, zostáva definitívne v Slovane.  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies