Slovan musí podať nezáväznú extraligovú prihlášku do 15. mája

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 08:30 • 2 min
Slovan musí podať nezáväznú extraligovú prihlášku do 15. mája

BRATISLAVA - Kluby s právom štartu v Tipsport extralige musia na Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) do 15. mája podať prihlášku do súťaže, ak v nej chcú účinkovať aj v sezóne 2015/2016. Týka sa to aj Slovana Bratislava, ktorý stále hľadá možnosti na pokračovanie v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Podanie prihlášky však ešte neznamená, že tím napokon bude účinkovať v najvyššej slovenskej súťaži.

slovakia

left justify in out

"Každý klub má právo z prihlášky vystúpiť bez následkov a dôsledkov do konania kongresu, respektíve Rady Slovenského zväzu ľadového hokeja," uviedol pre Rádio Slovensko šéf spoločnosti Pro-Hokej Vladimír Paštinský. Toto pravidlo platí aj pre bratislavský Slovan, podanie prihlášky do extraligy teda ešte neznamená, že by nemohol hrať v prípade dostatku finančných prostriedkov v KHL. Kongres SZĽH sa uskutoční 25. júna.


Každý účastník najvyššej slovenskej súťaže má ďalší termín do 1. augusta, keď musí preukázať a čestným vyhlásením potvrdiť vyrovnanie záväzkov voči trénerom a hráčom. "Vtedy mu môže byť udelená licencia, na základe ktorej môže hrať extraligu," doplnil Vladimír Paštinský.


Pro-Hokej, ktorý riadi najvyššiu slovenskú súťaž, má už pre prípad účasti Slovana Bratislava pripravený model súťaže s jedenástimi riadnymi účastníkmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies