Slovan má prvý bod, Hroššo: "Môj životný zápas v kariére"

NETKY.SK • 21 Október 2011, 21:22 • 2 min
Slovan má prvý bod, Hroššo: "Môj životný zápas v kariére"

Slovan má prvý bod, Hroššo: "Môj životný zápas v kariére"

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Slovana Bratislava remizovali vo štvrtkovom súboji 3. kola Európskej ligy UEFA 2011/2012 na Pasienkoch s Parížom St. Germain 0:0 v základnej F-skupine. Zverenci trénera Vladimíra Weissa tak v treťom zápase získali prvý bod, no v tabuľke zostali poslední. Najbližšie sa v kontinentálnej pohárovej súťaži číslo dva stretnú 3. novembra opäť s PSG, tentoraz v Parku princov (19.00 hod).
Tím Antoinea Kombouareho bol v prvom polčase nebezpečnejší, domáca obrana však vydržala. V druhom polčase stratili Parížania dvoch vylúčených hráčov, ale "belasí" presilovku nevyužili. Za remízu v základnej skupine získali prémiu 60.000 eur. 

F-skupina:
Slovan Bratislava - Paríž St. Germain 0:0
ŽK: Guédé, Šebo - Chantome, Tiene, Jallet, ČK: 64. Chantome, 80. Thiéne (obaja PSG), rozhodoval: Probert (Ang.), 7242 divákov.
zostavy a striedania:
Slovan: Hroššo - Bagayoko, Dobrotka, Had, Štepanovský - Kladrubský - Milinkovič (61. Grendel), Guédé (85. Táborský), Žofčák - Halenár (46. Lačný), Šebo
PSG: Douchez - Jallet, Lugano, Camara, Tiene - Chantome, Armand - Menez (90. Bahebeck), Pastore (72. Gameiro), Nene - Erding (67. Ceara)

Slovan začal aktívne, kopal dva rohy, na druhej strane odpovedal PSG hlavičkou Lugana nad. Potom sa tímy oťukávali, až v 11. minúte hostia predviedli nebezpečnú akciu, keď Menez v nájazde po Pastoreho vysunutí trafil len do Hrošša. V 22. minúte po prihrávke od Milinkoviča pekne skúšal obstrel z 20 metrov Žofčák, ale Douchez s námahou vyrazil na roh. Paríž postupne preberal opraty zápasu a dostal sa do viacerých šancí. Po chybe Guédého v rozohrávke strieľal nad Pastore v 24. minúte, o ďalšiu minútku bol sám pred Hroššom Erding, ale zakončil slabúčko. Potom po chybe Hada vo vlastnej 16-ke opäť Erding strieľal z uhla nepresne. V 34. minúte sa okolo Dobrotku ako vlak prehnal rýchly a aktívny Menez, ale Hroššo zachránil a vyrazil na roh. Slovan sa zmohol v týchto fázach len na slabú strelu Milinkoviča do stredu brány, ktorá ale nemala nádej na úspech. V poslednej 5-minútovke to ešte dvakrát nádejne skúsil Pastore, ale skóre sa nemenilo.
Druhé dejstvo otvorila nebezpečná situácia hostí, keď k Luganovi prešla centrovaná lopta a ten ju z troch metrov poslal vedľa. V 63. minúte z odrazenej lopty tvrdo strieľal Menez a Hroššo mal čo robiť. O pár okamihov uvidel druhú žltú kartu hosťujúci Chantome po šlapáku na Grendela a musel predčasne do šatne. Hostia ale mohli otvoriť skóre po skrytej strele Erdinga cez Hada. Potom prišla obrovská šanca Slovana, keď sa v 68. minúte dostal na päťke do zakončenia Guédé, ale prestrelil aj za prispenia bloku súpera. V 80. minúte videli hostia aj druhú červenú kartu, keď Tiene na polovici bodyčekoval unikajúceho Štepanovského a musel predčasne pod sprchy aj on. Potom Šebo v 83. minúte strieľal nad z priameho kopu, na druhej strane to skúsil Nene nebezpečne, ale Hroššo opäť spoluhráčov zachránil. Ani v hektickom závere sa nik nedokázal presadiť a duel tak dospel do bezgólovej remízy, hoci Had v nadstavenom čase z priameho kopu mal šancu rozhodnúť.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies