Slovan je sklamaný zo zrušenia vlaku pre fanúšikov do Viedne

NETKY.SK • 15 August 2018, 14:56 • 2 min
Slovan je sklamaný zo zrušenia vlaku pre fanúšikov do Viedne

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava v minulotýždňovom domácom dueli proti Rapidu Viedeň aj zásluhou "vlastenca" chorvátskeho obrancu Matea Barača otočili nepriaznivý stav z 0:1 na 2:1, v závere Dominik Greif chytil pokutový kop Deniho Alara a obranca MItch Apau vykopával loptu z bránkovej čiary.

slovakia

left justify in out

Pred odvetou 3. predkola Európskej ligy (EL) 2018/2019, ktorá sa odohrá vo štvrtok 16. augusta od 20.30 h v rakúskej metropole pod taktovkou talianskych arbitrov (hlavným je Davide Massa, pozn.), majú "belasí" o niečo lepšiu východiskovú pozíciu ako 32-násobný tamojší šampión. Slovan posunie do play-off EL, v ktorom by narazil na úspešnejšieho z dvojice Hajduk Split (Chor.) - FCSB (Rum., prvý zápas 0:0), akékoľvek víťazstvo či remíza vo Viedni, prípadne aj jednogólová prehra v riadnom hracom čase za predpokladu, že aspoň dvakrát skóruje.
 

Vedenie, hráčov i fanúšikov Slovana sklamalo rozhodnutie rakúskej polície o zrušení špeciálneho vlaku, ktorý mal dopraviť priaznivcov "belasých" na štvrtkový odvetný zápas 3. predkola EL do Viedne. Rakúska strana však napriek tomu očakáva príchod 1000 až 1200 fanúšikov bratislavského mužstva. Tento zápas je označený ako rizikový. Rakúske médiá informujú, že nasadených bude približne tisíc policajtov na dodržiavanie poriadku a bezpečnosti. Futbalista ŠK Slovan Aleksandar Čavrič verí, že priaznivci nájdu spôsob, ako pricestovať do Viedne a prídu vo veľkom počte. V utorok sa podľa oficiálnej internetovej stránky Slovana predalo už 600 vstupeniek na odvetu. Minulý týždeň na Pasienkoch bolo v hľadisku takmer 10-tisíc divákov, ktorí utvorili výbornú atmosféru.

 

"Rozprával som sa s fanúšikmi a povedali mi, že zrušenie špeciálneho vlaku do Viedne ich veľmi nasrdilo. Rovnako to nahnevalo aj nás hráčov. S podporou divákov sa nám hrá oveľa lepšie, dodávajú nám silu a energiu. Za seba poviem, že tak, ako v domácom zápase s Rapidom, som sa ešte nikdy v živote necítil. Ľudia boli fantastickí a budú veľmi dôležití aj v odvete. Na ihrisku necháme všetko, aby sme ich potešili a vybojovali úspech ako jedna rodina," uviedol pre klubový web 24-ročný srbský krídelník Čavrič.a na margo blížiaceho sa pohárového stretnutia doplnil: "Pripravujeme sa naozaj zodpovedne, dávame si záležať na každom detaile. Atmosféra v tíme je veľmi dobrá. Nedeľňajší duel v lige proti Nitre sme síce nevyhrali, ale pozitívne je, že sme ukázali túžbu otočiť výsledok a na konci stretnutia sa nám to takmer podarilo. V kabíne cítiť, že sa blíži veľký zápas. A recept na úspech vo štvrtkovej odvete? Myslím si, že by nebolo dobré začať brániť a hrať na 0:0, pretože to nie je náš štýl. Samozrejme, občas musíte hrať rozumne a s dôrazom na výsledok, cestou k postupu však môže byť aktívna hra."

 

Slovanu síce nevyšla v lige generálka na pohárový duel vo Viedni, keď na Pasienkoch proti Nitre zachraňoval nerozhodný výsledok 1:1 až v 88. min svojim deviatym súťažným gólom v tejto sezóne slovinský kanonier "belasých" Andraž Šporar, dôležitejší však bude súboj na rakúskej pôde. Navyše, bratislavský klub len prvýkrát zaváhal a udržal si po 4. kole líderské postavenie vo Fortuna lige.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona