Slovan i Spartu čakajú pravdepodobne vysoké pokuty

NETKY.SK • 24 Október 2014, 15:45 • 2 min
Slovan i Spartu čakajú pravdepodobne vysoké pokuty

PRAHA - Futbalovým klubom Slovanu Bratislava a Sparte Praha hrozia za výtržnosti ich fanúšikov vo štvrtkovom zápase Európskej ligy veľké finančné pokuty.

slovakia

left justify in out

Slovenský zástupca v pohárovej Európe bude mať možno uzatvorené hľadisko či jeho časť, úradujúci český šampión môže očakávať zrejme zákaz pre fanúšikov cestovať na súboje na ihriskách súperov. Rozhodovať o trestoch bude disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA).

 

"Myslím si, že sa rozhodne na budúci týždeň ešte pred odvetným zápasom Sparty so Slovanom. Bol to veľký problém, zápas bol dlho prerušený. Oveľa horšie by bolo, ak by rozhodca duel predčasne ukončil," uviedol pre iDnes.cz generálny sekretár Futbalovej asociácie ČR (FAČR) Rudolf Řepka, ktorý je členom disciplinárnej komisie UEFA. Keďže je z ČR, nebude sa podieľať na rozhodovaní tohto prípadu. Oba kluby dostanú na základe skúseností z minulosti pokuty vo výške desiatok tisíc eur. Sparta bude pykať za násilnosti fanúšikov, Slovan za nezvládnutú usporiadateľskú službu. 

 

Oba kluby musia do 48 hodín zaujať k prípadu svoje stanovisko, do sídla UEFA však na pojednávanie pravdepodobne nebudú musieť cestovať. Disciplinárna komisia UEFA preskúma všetky dostupné materiály vrátane videozáznamov. Ak by hlavný arbiter vo štvrtok predčasne ukončil duel, kontumácia by hrozila najmä Sparte, ak by UEFA prišla k záveru, že za problémy môžu jej fanúšikovia. Informuje o tom iDnes.cz. 

 

Štvrtkový súboj prerušili na takmer štyridsať minút pre výtržnosti v hľadisku, ktoré sa odohrali v 41. min. Hosťujúci fanúšikovia vyvrátili dva ochranné ploty, ktoré ich oddeľovali od zvyšku hľadiska. Niekoľko agresorov z tábora sparťanov preniklo do sektorov domácich a strhli sa potýčky. Vystrašení fanúšikovia preskočili na hraciu plochu či utiekli zo štadióna. Usporiadatelia už nedokázali zvládať situáciu a na pomoc si zavolali príslušníkov polície. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies