Slovan - HC Košice 6:3 v 6. finále play off, v sobotu "bitka o Košice"

NETKY.SK • 19 Apríl 2012, 06:56 • 2 min
Slovan - HC Košice 6:3 v 6. finále play off, v sobotu "bitka o Košice"

Slovan - HC Košice 6:3 v 6. finále play off, v sobotu "bitka o Košice"

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava sa udržali v hre o titul, keď v stredajšom šiestom finále extraligovej play off zdolali na domácom ľade zdolali HC Košice 6:3.
      O tohtoročnom majstrovi sa tak rozhodne až v poslednom možnom zápase v sobotu na ľade úradujúcich šampiónov v košickej Steel Aréne.
      Slovan Bratislava - HC Košice 6:3 (2:2, 2:1, 2:0)
      Góly: 13. Bulík (Bartánus, Hudec), 17. Bartánus (Lipiansky), 25. Harvey (Frühauf, Bakoš), 38. Šatan (Harvey, Lipiansky), 48. Bartánus (Frühauf, Dobroň), 57. Buc (Kudrna, Kukumberg) - 2. Dravecký, 15. Dravecký (Haščák, Chovan), 40. Homer (Spilar). Rozhodovali: Hradil, Minár (obaja ČR) - Novák, Stano, vylúčení: 6:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané)
      /stav série: 3:3/
      Slovan Bratislava: Konrád - Švarný, Kozák, Frühauf, Dobroň, Štajnoch, Jerofejevs - Šatan, Lipiansky, Hudáček - Hudec, Bulík, Bartánus - Kudrna, Kukumberg, Buc - Harvey, Sloboda, Bakoš
      Košice: Hylák - Tabaček, Homer, Novák, Šeda, Martin Chovan, Gajdoš, Slimák - Spilar, Zálešák, Bartoš - Miklík, Gron, Jenčík - Dravecký, Haščák, Pašek - Baláž, Hvila, Mlynarovič - Piatak
      Pre hokejistov Slovana začal zápas ako zo zlého sna. Konrád sa v 2. minúte otáčal s pukom, prihral presne pred bránku, keď sa vracal Bartánus, a ten ho korčuľou poslal do vlastnej siete - 0:1. Gól pripísali Draveckému. Domácich však nešťastný úvod príliš nezaskočil, okamžite sa otriasli a vyrazili do útoku. Už o minútu neskôr mal vyrovnanie na hokejke Buc, ale zblízka nedokázal poslať puk ponad ležiaceho Hyláka. Bratislavčania ovládli klzisko a počas celej prvej tretiny mali jasnú prevahu. Hostí však viackrát podržal Hylák, ktorý si poradil aj s dobrými pokusmi Bulík a Hudeca. Košičania vyčkávali v defenzíve a pred Konráda sa dostali len po ojedinelých brejkoch. V 9. minúte sa to podarilo Bartošovi, ale sám pred domácim gólmanom prestrelil. Potom opäť pokračovalo obliehanie košickej bránky, ktoré prinieslo ovocie v 13. minúte. Bartánusovu strelu po ľade Hylák iba vyrazil a Bulík pohotovo doklepol puk do siete - 1:1. Ďalší gól mohol pridať Harvey, ale netrafil poloprázdnu bránku a tak udreli hostia. V 15. minúte ich poslal do vedenia opäť Dravecký. O dve minúty hrali domáci prvú presilovku a využili ju už po troch sekundách, keď okamžite po buly vypálil Bartánus a Hylák nestihol zareagovať - 2:2.
      Slovan pokračoval v nápore aj v druhom dejstve, z čoho rezultovala ďalšia početná výhoda. Z nej ešte gól nepadol, no v 25. minúte sa domáci po prvý raz v zápase dostali do vedenia - exportnou strelou do ľavého horného rohu sa prezentoval Harvey. Košičania museli pridať a hra sa postupne vyrovnala. Oba tímy nasadili vysoké tempo a na ľade sa neustále niečo dialo. Pekné kombinácie, výborné brankárske zákroky a tvrdé súboje nenechali divákov ani na chvíľu vydýchnuť. Pred bránkou boli stále nebezpečnejší domáci hokejisti, ktorí v 38. minúte pridali aj štvrtý gól. Harvey najprv nastrelil žŕdku, odrazený puk si spracoval Šatan a pohotovo ho zasunul za Hyláka. Do prestávky sa však presadili aj Košičania, keď Homer počas presilovky znížil na 3:4.
      Slovan mal v úvode tretej časti k dispozícii ďalšiu presilovku, no zabudol na zadné vrátka a unikajúceho Draveckého zastavil až faul Lipianskeho. Rozhodcovia nariadili trestné strieľanie, ale Dravecký ponúknutú možnosť nevyužil. Slovan už svoju šancu na vyrovnanie série z rúk nepustil a jeho víťazstvo podčiarkol v 48. minúte druhým gólom Bartánus, ktorý pri hre 4 na 4 unikol košickej obrane a Hyláka oklamal šikovným blafákom - 5:3. Slovan potom udržiaval hru čo najďalej od Konráda a vo vydarenej kontre poistil jeho úspech Buc. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies