Slovan doplatil na nevyužité šance, Lipiansky:"Dostali sme školu efektivity

NETKY.SK • 7 September 2012, 07:03 • 2 min
Slovan doplatil na nevyužité šance, Lipiansky:"Dostali sme školu efektivity

Slovan doplatil na nevyužité šance, Lipiansky:"Dostali sme školu efektivity

slovakia

left justify in out

imgHokejistom Slovana Bratislava nevyšla premiéra v prestížnej KHL napriek tomu, že si vypracovali oveľa viac šancí ako ukrajinský Donbass Doneck. Na rozdiel od skúsenejšieho tímu slovenského trénera Júliusa Šuplera ich nedokázali premeniť a tak si v prvom dueli v nadnárodnej súťaži pripísali prehru 2:4.
      Rekordný slovenský majster svojho súpera jasne prestrieľal, ale doplatil na zlú koncovku. "Tlačili sme, aj pomer striel hovorí o našej aktivite, šance však musíme využiť. Súper bol trpezlivý, počkal si na svoje príležitosti a premenil ich. Takže sme dostali takú školu z efektivity. Dnes sa nám to nepodarilo, no za dva dni nás čaká ďalší ťažký zápas. Musíme na to rýchlo zabudnúť a ísť ďalej," povedal útočník Ján Lipiansky.
      Slovan odštartoval výborne a dvakrát viedol. V záverečnje tretine po góle slovenského legionára Donbassu Jaroslava Obšuta na 2:3 mal k dispozícii aj dve presilovky, no ponúknutú výhodu nevyužil a v závere prišiel trest z hokejky Petterssona. "V takomto zápase proti takému silnému tímu bez využitých presiloviek nemôžete vyhrať. Musíme na tom popracovať. Mrzí nás to, musíme však ísť ďalej a bojovať. Verím, že výsledok sa dostaví," dodal Lipiansky.
      Aj Doneck si vo štvrtok odkrútil premiéru v KHL. V jeho drese sa okrem Obšuta tešil z triumfu aj druhý slovenský zadák Peter Podhradský, ktorý si po dlhšom čase zahral v rodnej Bratislave. "Bol to prvý zápas v sezóne, obidve nové mužstvá, takže super, že sme vyhrali. Splnilo sa mi, že v Bratislave hrám KHL, škoda len, že nie viac zápasov," uviedol tridsaťdvaročný obranca. "Slovan nás prekvapil začiatkom, už v druhej minúte dal gól. No nevzdali sme sa, vždy sme to nejako dotiahli a v poslednej tretine sme už dali o dva góly viac. Prvá tretina bola z našej strany nervózna, od polovice zápasu sme už mali viacej šancí a v tretej sa to rozhodlo," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies