Slovan do novej sezóny KHL s konsolidovaným kádrom a rozpočtom 12,7 milióna

NETKY.SK • 3 September 2013, 10:30 • 2 min
Slovan do novej sezóny KHL s konsolidovaným kádrom a rozpočtom 12,7 milióna

BRATISLAVA - Stretnutím s ukrajinským Donbassom Doneck na jeho ľade v piatok 6. septembra (18.00 SELČ) odštartuje bratislavský Slovan svoju druhú účasť v nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

slovakia

left justify in out

Začne teda proti súperovi, s ktorým sa stretol aj vo svojej premiérovej účasti v tejto lige, pred rokom s ním doma prehral 2:4, keď na ľade tiež vtedy nováčika stál slovenský tréner Július Šupler. V sezóne 2012/2013 sa Slovan pod vedením hlavného trénera Rostislava Čadu prebojoval až do play off, v štvrťfinále Západnej konferencie však stroskotal na obhajcovi Gagarinovej trofeje Dinamu Moskva Vysokými ambíciami sa vedenie Slovana netají ani v novom, už šiestom ročníku súťaže. Cieľom je opäť účasť vo vyraďovacej fáze. Rozpočet HC Slovan je 12,7 miliónov eur vo výdavkovej časti.

Kým v predchádzajúcom ročníku začínal Slovan sériou stretnutí doma, teraz ho na úvod čaká rovnaká séria, ale vonku. Po Donecku zavíta v nedeľu 8. septembra do Moskvy, kde ho čaká miestny Spartak (15.00), v utorok 10. septembra o 18.00 sa stretne s bieloruským Dinamom Minsk a svoj prvý tohtosezónny výjazd ukončí v piatok 13. septembra v Záhrebe proti Medveščaku. Až potom sa predstaví v Slovnaft Aréne a postupne v nej privíta Torpedo Nižnij Novgorod (utorok 17. septembra, 19.00), Viťaz Podolsk (štvrtok 19. septembra, 19.00), AK Bars Kazaň (sobota 21. septembra, 17.30) a napokon obhajcu Gagarinovej trofeje Dinamo Moskva (pondelok 23. septembra, 19.00). 

V novom ročníku sa už mužstvo bude musieť zaobísť bez Miroslava Šatana, ktorý z mužstva vypadol pre zranenie už v novembri minulého roka a do konca súťaže nehral. Na novú ponuku vedenia ale nezareagoval a stále sa nachádza v USA. Okrem neho už nie sú v kádri ani brankár Branislav Konrád, obrancovia Ivan Švarný, Ján Tabaček, Ivan Ďatelinka a útočníci Milan Kytnár a Ján Lipiansky. Tento skúsený útočník prešiel v HC Slovan na pozíciu jedného z asistentov trénera Čadu a popri tom bude mať v klube na starosti aj hokejovú mlaď. Novými menami v kádri sú zatiaľ brankári Miroslav Kopřiva, obrancovia Ján Brejčák, Zdeněk Kutlák, Martin Škoula a útočník Tomáš Netík, pričom sa do zostavy prepracovali aj mladí útočníci Richard Mráz a Milan Kolena.

Mužstvo sa spolu stretlo 11. júla, za sebou má náročnú letnú prípravu. V rámci nej odohrali slovanisti 11 stretnutí s atraktívnymi špičkovými súpermi z Ruska, ČR, Švédska, Fínska a Rakúska, pričom zaznamenali 8 výhier v Južnej divízii European Trophy a pred vyvrcholením základnej časti majú šancu na účasť na decembrovom finálovom turnaji v Berlíne.

Už tradične sa v domácej Slovnaft Aréne bude môcť Slovan spoliehať na obrovskú podporu vypredaného hľadiska. Od polovice marca predal vyše päťtisíc sezónnych permanentiek a vzhľadom na vysoký záujem, ktorý prevyšuje kapacitu arény, sa aj v tejto sezóne budú predávať zápasové vstupenky formou elektronických aukcií. Na každý domáci duel bude v ponuke približne 3100 miest.

Aj v novom ročníku bude Slovan pri ceste za svojimi súpermi využívať služby súkromnej leteckej spoločnosti Travel Service, ktorá poskytuje Boeingy 737-800. Celkom by mali slovanisti nalietať 50.805 km, čo je siedmy najväčší počet spomedzi všetkých klubov KHL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies