Slovan deklasoval Nitru 5:0 a posunul sa na čelo tabuľky

NETKY.SK • 18 September 2013, 21:40 • 2 min
Slovan deklasoval Nitru 5:0 a posunul sa na čelo tabuľky

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom zápase 10. kola Corgoň ligy na Pasienkoch nad FC Nitra vysoko 5:0. Kanonier domácich Róbert Vittek zaznamenal dva góly, pričom ten druhý bol jeho jubilejný 50. v drese Slovana.

slovakia

left justify in out

"Belasí" sú na čele najvyššej súťaže s náskokom dvoch bodov pred Spartakom Myjava. Nitra figuruje na poslednom mieste tabuľky, keď v desiatich zápasoch ešte ani raz nevyhrala a na konte má len dva body.

ŠK Slovan Bratislava - FC Nitra 5:0 (4:0)
Góly: 15. a 40. Vittek, 2. a 51. Fořt, 28. Bagayoko, bez kariet, rozhodovali: Chmura - E. Weiss, Bobko, 855 divákov 


Zostavy: 
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Kladrubský, Niňaj, Vrablec - Grendel (46. Jakúbek), I. Žofčák (46. K. Mészáros), Soumah, Milinkovič - Vittek, Fořt (74. Halenár) 
Nitra: M. Chudý - Kolbas, M. Kolmokov, Kaspřák, Mičic - Kutra, Šimončič - Šmehyl (80. Kemlage), V. Gajdoš, Čery (60. E. Le Giang) - Cléber 

Slovanisti mali do zápasu 10. kola Corgoň ligy raketový nástup. Už v 66. sekunde duelu sa do listiny strelcov zapísal domáci útočník Fořt. Odpoveďou hostí na tento gólový úspech bola krížna strela Čeryho, ktorá sa odrazila od žrde domácej bránky. V 15. min sa v pokutovom území hostí svojím dôrazom presadil Vittek a zvýšil na 2:0. O trinásť minút neskôr Nitra prehrávala už rozdielom triedy, keď pravý obranca "belasých" Bagayoko úspešne zakončil svoje sólo. O minútu neskôr sa ľavačkou do lopty oprel Milinkovič, no Chudý jeho strelu z 20 m vyrazil pred seba. Na druhej strane v 36. min Gajdoš bombou z 30 m z priameho kopu preveril pozornosť Putnockého, ktorý chytil jeho pokus. V 40. min Vittek dorazil do siete Nitry prízemnú strelu Milinkoviča a Slovan bez problémov viedol o štyri góly. O päť min neskôr mohol navrátilec do belasého dresu zavŕšiť hetrik, no jeho tretí gól v tomto zápase pre postavenie mimo hry neplatil. 

Po zmene strán v 51. min pridal Fořt ďalší gól po peknej prihrávke Milinkoviča. Vzápätí Mészáros vyhral súboj s obranou hostí, no jeho prízemná strela tesne minula opustenú bránku hostí. V 71. min Cléberovu pohotovú strelu Putnocký so šťastím vyrazil pred seba a o minútu neskôr chytil aj jeho druhý pokus. Agilný Milinkovič v 85. min pripravil gól aj pre Mészárosa, ale ten zo 6 metrov v sklze prestrelil bránku Chudého. Vzápätí sa Soumahova prízemná strela obtrela o vzdialenejšiu žrď. Skóre sa už do konca stretnutia nezmenilo, na trávniku jasne dominovali počas celého duelu domáci hráči. 

Hlasy 
Jozef Valovič (tréner Slovana): "Dnes sme dosiahli päť gólov a myslím si, že tí diváci, ktorí na toto stretnutie neprišli, môžu ľutovať, že nevideli pekné gólové šance a nevideli návrat Roba Vitteka, ktorému sa hra darila a dosiahol dva pekné góly. Som rád, že hráči divákov svojou hrou bavili, o to nám ide. Za stavu 4:0 po prvom polčase sme chceli pokračovať v nastolenom trende, ale o tri dni na nás čaká ďalší zápas s Trnavou, hráči podvedome zvoľnili tempo. Som rád , že sme si vypracovali veľa šancí, škoda, že sme nepridali ďalšie góly, lebo najmä v záverečných 15 minútach sme mali pred bránkou Nitry veľký tlak." 

Vladimír Koník (tréner Nitry): "My sme vedeli, s kým máme tu česť, vedeli sme, akú kvalitu má Slovan. V tejto situácii, v ktorej sa teraz nachádzame, sa musíme usilovať o to, aby sme sa niekde psychicky chytili. Prišla však druhá minúta súboja so Slovanom a celá naša príprava sa rozsypala ako domček z kariet. Samozrejme, Slovan dal v tomto stretnutí veľa gólov, mal veľa príležitostí, ale štyri góly vyplynuli z našich chýb. Po prvom inkasovanom sme mali veľkú šancu, keď Čery trafil žrď, no keďže sme vedeli, že na Slovane sa nedá hrať na bezgólovú remízu, snažili sme sa nejaký gól streliť. Slovan v druhom polčase hral iba na pol plynu, ale aj to mu úplne stačilo. K víťazstvu hráčom Slovana gratulujem." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies