Slovan definitívne bez play off, Starosta: Bohužiaľ to nevyšlo

NETKY.SK • 4 Február 2017, 08:01 • 2 min
Slovan definitívne bez play off, Starosta: Bohužiaľ to nevyšlo

BRATISLAVA - V šatni Slovana Bratislava zavládol po piatkovom zápase smútok. Nie len z vysokej prehry 1:6 s Viťazom Podolsk, ale hlavne z toho, že "belasí" budú chýbať vo vytúženom play off. Na to im nestačila ani dobrá forma z uplynulých týždňov. Veľa bodov totiž stratil v úvode a strede základnej časti.

slovakia

left justify in out

Slovanisti by si prípadným víťazstvom v piatkovom stretnutí ešte predĺžili malinkú šancu na vyraďovakču. Na prvý gól hosťujúceho celku, ktorý sa bije o play off a do Bratislavy prišiel vo výbornej forme, keď vyhral uplynulých šesť duelov, ešte dokázali odpovedať, no na tie z druhej a tretej tretiny už nie. "Prehra nás mrzí. Po prvej tretine sme sa nedokázali zodvihnúť po fyzickej ani mentálnej stránke. Nedá sa to zvládnuť s takým úzkym kádrom, aký máme," povedal tréner Miloš Říha. "V druhej tretine sme dostali dva góly a potom sa to na nás už valilo. Súper nás jednoducho prevalcoval. Mali sme tam nejaké šance, ktoré sme nedokázali využiť. Možno sme doplatili na to, že sme nemali nejaký ten 'jump', tie sily tam už chýbali, ale nemalo by sa stávať, aby sme doma dostali šestku," zdôraznil asistent kapitána Ivan Švarný.

 

Napriek vysokej prehre diváci pripravili hráčom pekné prekvapenie. Až do konca duelu ich vášnivo povzbudzovali a na tribúnach sa objavili aj mexické vlny. "Pred týmito fantastickými fanúšikmi odohráme ešte dva zápasy a práve pre nich ich chceme vyhrať. Aj dnes napriek prehre povzbudzovali. Patrí im jedno veľké ďakujem za celú sezónu, keď sem chodili," povedal útočník Michal Hlinka.

 

Tím zakončí sezónu domácim dvojzápasom s ďalším nepostupujúcim tímom Medveščakom Záhreb. Duely sú na programe 14. a 15. februára o 19.00 h. prípadné víťazstvá by boli aspoň slabá náplasť na sezónu, ktorá sa skončila pred bránami play off.

 

Slovan v nej doplatil na časté výkyvy, keď si dlho nedokázal vypracovať dlhšiu víťaznú sériu. Podarilo sa mu to až v období po sviatkoch, keď vyhral sedem duelov v rade a deväť z desiatich. Vtedy sa dokázal priblížiť k priečkam zaručujúcim play off, no už sa mu nepodarilo zmazať veľkú stratu, ktorú mal predtým. Káder trénera Miloša Říhu bojoval počas celej sezóny s častými zraneniami. Nevyhli sa im ani kľúčoví hráči, medzi inými Marek Viedenský, Václav Nedorost, Radek Smoleňák, Marek Ďaloga i kapitán Andrej Meszároš.

 

K pokoju na hokejkách nepridali ani finančné problémy klubu a niekoľko mesiacov meškajúce výplaty. Slovanu dokonca hrozil arbitrážny súd Ruskej hokejovej federácie. Situácia sa upokojila až pred Vianocami, keď "belasí" získali nového hlavného partnera nemeckú spoločnosť WINGAS a zároveň uhradili všetky podlžnosti. "Určite bude čas, aby sme zhodnotili, kde sa stali v tej sezóne chyby. Ale každý jeden hráč tu odovzdal maximum, čo mohol. Bohužiaľ, je to trpké, tento rok je play off už preč," uviedol Švarný.

 

Svoj pohľad na prebiehajúci ročník ponúkol aj skúsený bek Tomáš Starosta, ktorý mal v zápase s Podolskom na drese kapitánske C-éčko. "Začiatok sezóny nebol podľa našich predstáv. Bolo veľa zranení a stále sa miešala zostava. Prišli nejaké zápasy, ktoré sme mali dotiahnuť do víťazného konca, ale nepodarilo sa nám to. Ten záver bol dobrý, ale bohužiaľ to nevyšlo."

 

"Belasí" odohrajú v základnej časti už len dva duely a nemajú šancu dobehnúť momentálne ôsmy Jokerit Helsinki, ktorý má na konte 88 bodov, čo je o osem viac ako má desiaty Slovan. Ten sa tak počas svojho päťročného pôsobenia v KHL prebojoval do play off len dvakrát. V sezónach 2012/13 i 2015/16 vypadol v prvom kole, keď prehral s Dinamom Moskva, respektíve CSKA Moskva v oboch prípadoch 0:4 na zápasy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies