Slovan chce v Salzburgu bodovať, prísľubom druhý polčas s Košicami

NETKY.SK • 28 September 2011, 17:36 • 2 min
Slovan chce v Salzburgu bodovať, prísľubom druhý polčas s Košicami

Slovan chce v Salzburgu bodovať, prísľubom druhý polčas s Košicami

slovakia

left justify in out

img

Na futbalistov úradujúceho slovenského majstra ŠK Slovan Bratislava čaká vo štvrtok 29. septembra druhé vystúpenie v F-skupine Európskej ligy 2011/2012, v ktorom sa domácemu Red Bullu Salzburg pokúsia sťažiť cestu za očakávaným víťazstvom. Rakúsky klub je síce vzhľadom na medzinárodné skúsenosti a zázemie favoritom zápasu, "belasí" však do neho pôjdu podľa slov ich trénera Vladimíra Weissa s cieľom bodovať.
V prvom zápase F-skupiny Slovan prehral na Pasienkoch s Athleticom Bilbao 1:2, ale zanechal sympatický dojem. Salzburg pred dvoma týždňami proti Parížu SG veľké šance na úspešný výsledok nemal. Po prehre 1:3 mu domáce prostredie velí zabrať naplno. "Favorit skupiny je jasný, ale v Paríži sme podali dobrý výkon. Myslím si, že s Bilbaom sa môžeme pobiť o druhé miesto," tvrdí tréner Salzburgu Ricardo Moniz. Jeho tím cez víkend podľahol Admire Wacker 1:2, napriek tomu si udržal pozíciu lídra najvyššej rakúskej súťaže. Európska liga je pre hráčov iná motivácia, Moniz nemá u svojich zverencov obavu z podcenenia súpera a zľahčenia si práce: "Hráči si uvedomujú, o čo hrajú. Skupinová fáza sa len začína, ale nemôžeme si dovoliť strácať doma body. Nad Slovanom musíme vyhrať," dodal Moniz.
Hráči Slovana po sérii zlých výsledkov, zdá sa, opäť nachádzajú hernú pohodu. V generálke na duel so Salzburgom zvíťazili doma nad Košicami 2:1. V druhom polčase už mala ich hra parametre, aké si želá aj ich kormidelník. Víťazný gól strelil stredopoliar Marko Milinkovič: "Salzburg má svoju kvalitu, ale aj slabšie stránky. Myslím si, že ide o podobné mužstvo ako to naše. Pokiaľ budeme hrať svoje maximum, máme šancu dosiahnuť body," mieni Milinkovič. Od začiatku týždňa sa tím okolo kapitána Igora Žofčáka venuje príprave na duel s klubom, ktorý po výsledkoch 1:0 (d) a 3:0 (v) vyradil v 3. predkole Európskej ligy iného slovenského zástupcu FK Senica. "Máme už nejaké poznatky. Vieme o niektorých silných individualitách. Mnoho sa hovorilo najmä o vysokom hrotovom útočníkovi, ktorý je silný v hre vo vzduchu. Viac sa však budeme rozprávať v dejisku zápasu. Teraz sme si povedal len základné veci," citovala Milinkoviča internetová stránka Slovana. "Dôležité je, aby sme podali dobrý výkon, s ktorým budeme spokojní. S ním by mohli prísť aj body." Po zápase s Košicami tešili trénera Weissa tri body: "Verím, že po tomto víťazstve sa oslobodíme od stresu a psychickej záťaže, ktorá nás zväzovala. Keď nefunguje hlava, nemôže ani telo. Teším sa na zápas v Salzburgu, ktorý bude zase o niečom inom ako stretnutie s Košicami."
Zápas Red Bull Salzburg - Slovan Bratislava má výkop o 21.05 h, v priamom prenose ho vysiela STV. Hlavným rozhodcom je Rumun Alexandru Dan Tudor.

F-skupina Európskej ligy UEFA 2011/2012, 2. kolo:
21.05 Red Bull Salzburg - Slovan Bratislava /rozhodca: Alexandru Dan Tudor (Rum.)/
pravdepodobná zostava Slovana: Putnocký - Bagayoko, Dobrotka, Had, Pauschek - Guédé, Kladrubský - Milinkovič, Žofčák, Grendel - Šebo

tabuľka F-skupiny:
1. Paríž SG     1  1  0  0  3:1  3
2. Bilbao       1  1  0  0  2:1  3
3. Slovan       1  0  0  1  1:2  0
4. Salzburg     1  0  0  1  1:3  0

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies