Slovan čelil húževnatému TNS, Čikoš: Odveta bude úplne iná

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 11:07 • 2 min
Slovan čelil húževnatému TNS, Čikoš: Odveta bude úplne iná

BRATISLAVA - Takmer 5000 divákov bolo v utorok na tribúnach bratislavských Pasienkoch svedkami dobýjania defenzívnej hradby waleského futbalového majstra The New Saints slovenským zo Slovana v úvodnom súboji 2. predkola Ligy majstrov 2014/2015. Bratislavčania sa dokázali strelecky presadiť iba raz, v 52. minúte vďaka ľavačke obrancu Erika Čikoša, do budúcotýždňovej odvety si tak berú dôležité, hoci chudobné víťazstvo 1:0.

slovakia

left justify in out

"Už keď som to prebral, mal som jasný úmysel, že si to prehodím na ľavačku, zavrem oči a vystrelím. A chvalabohu to vyšlo," opísal rozhodujúci okamih zápas Čikoš a pridal hodnotenie súboja: "Hrali nepríjemný štýl, dávali si to cez brankára celý prvý polčas, veľa sme sa nabehali a nevedeli sme sa dostať do našej hry. Zaplať pánboh aspoň za ten gól, trochu sme sa ukľudnili. Teraz budú musieť oni ukázať v domácom prostredí kvalitu a budú musieť hrať inak. My budeme mať viac priestoru v ofenzíve, čo by nám mohlo vyhovovať a verím, že strelíme upokojujúci gól, ktorý by znamenal, že oni musia streliť tri."

 

Tréner TNS Craig Harrison v pozápasovom hodnotení uviedol, že jeho hráči určite tuhým odporom Slovan zaskočili. "Spôsobili sme im mnoho problémov, a to isté urobíme aj doma. Mrzí, že sme nedali gól na ihrisku súpera, taký dôležitý v pohárovej Európe. Doma neprehrávame, nik nás tam nezdolal 22 mesiacov a sme veľmi potentní v útoku, takže máme šancu na dobrý výsledok."

 

S jeho slovami súhlasil aj Čikoš. "Možno sme nečakali, že budú mať až takú kvalitu na lopte, lebo skutočne si to dobre prihrávali. Nehrali žiadny hurá systém, nepúšťali sa do silových fyzických súbojov. Ale doma budú určite hrať úplne inak a dôležité bude streliť prvý gól, ktorý nás dostane na koňa. Musíme napádať lepšie, kompaktnejšie, bude to niečo iné, ale verím, že sa na nich dobre pripravíme," vyjadril sa pre TASR.

 

Slovan mal jasnú hernú prevahu, často strieľal zo stredných vzdialeností, sem-tam veľmi slušne zakombinoval do 16-ky, ale chýbala tomu efektivita, po ktorej volal český tréner František Straka pred duelom. Útočník "belasých" Pavel Fořt je pred odvetou optimistom: "Vedeli sme, že to bude húževnatý súper. Nehrali klasický ostrovný futbal, držali to veľa zozadu. Hrali to, čo potrebovali a chceli držať výsledok. My sme mali šance, už v prvom polčase sme mohli dať tri góly. Bohužiaľ, nedali sme a tak sa odvíjal aj ten druhý polčas. Vyhrali sme 1:0, gól sme nedostali, čo je dôležité. V polčase dvojzápasu sme vo vedení, to je dobré, musíme si zobrať to pozitívne a nadviazať na to v odvete."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona