Slovan bude mať nového majiteľa, k zmene má prísť už tento mesiac

NETKY.SK • 12 Jún 2020, 16:55 • 2 min
Slovan bude mať nového majiteľa, k zmene má prísť už tento mesiac

BRATISLAVA - HC Slovan Bratislava má v priebehu júna zmeniť majiteľa. Na predaj je nielen akciová spoločnosť, ale aj občianske združenie, ktoré má v kompetencii mládež v tomto hokejovom klube.

slovakia

left justify in out

Vedenie to potvrdilo

V súčasnosti sú majitelia Juraj Široký st. a Juraj Široký ml. To by sa však malo zmeniť ešte v priebehu tohto mesiaca. "Je verejným tajomstvom, že Slovan je po štvrťstoročí na predaj. Finalizujú sa rokovania, ktoré môžu vyústiť do prevodu akciovej spoločnosti a občianskeho združenia 'mládež' novému vlastníkovi. Keď v tomto smere prijmeme rozhodnutie, tak sa s tým verejnosti pochválime. Predpokladám, že tomu tak bude ešte do konca tohto mesiaca jún," uviedol v piatok v Banskej Bystrici po schôdzi klubov Tipsport Ligy marketingový riaditeľ Slovana Milan Vajda. 

 

img

 

Zároveň dodal, že klub sa momentálne nezaoberá novými zmluvami s hráčmi: "Predaj klubu je teraz téma, ktorá nás interne najviac zaujíma. Nemáme ešte finančne vysporiadanú sezónu 2019/2020, no všetky záväzky uznávame a práve aj tieto záväzky by mali byť súčasťou predajnej ceny klubu."

 

img

 

Bratislavský Slovan sa zároveň pridal k iniciatíve klubov TL, aby straty z predčasne ukončenej sezóny kompenzoval nielen Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH), ale aj štát. Opatrenie vlády SR, že od júla do konca roka môže prísť na štadión maximálne tisíc divákov, považuje Vajda za neprijateľné: "Celý hokej v Európe je postavený na divákoch. Pre Slovan by malo obmedzenie o počte divákov na číslo tisíc drastické následky. Hráme hokej vo veľkej a drahej hale. Niekde medzi 30 až 50 percentami by sme to vedeli ustáť. Bola by to možno sezóna s najnižším rozpočtom Slovana Bratislava v novodobej histórii, ale išlo by zároveň o sezónu, ktorá by nás preklenula azda do lepších časov."

 

img

 

V Slovane si nateraz nepripúšťajú možnosť, že by do novej sezóny 2020/2021 nevstúpili: "Ak by sa nehrala súťaž v plnej verzii od októbra tohto roka, tak kompenzáciu vidíme skôr z verejných prostriedkov, nie zo zväzových. Zastávame totiž názor, že peniaze zo zväzu by mali byť využité primárne na mládež. V budúcom roku oslavujeme sté výročie založenia Slovana, ako i hokeja v Bratislave. Takže by sme chceli nasledujúcu sezónu odohrať čo najčestnejšie tak, aby sme mohli v ďalšom období skutočne niečo oslavovať."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona