Slovan Bratislava - Videoton 1:1 v 1. zápase 2. predkola

NETKY.SK • 20 Júl 2012, 07:12 • 2 min
Slovan Bratislava - Videoton 1:1 v 1. zápase 2. predkola

Slovan Bratislava - Videoton 1 1 v 1. zápase 2.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Slovana Bratislava odštartovali účinkovanie v 2. predkole Európskej lige 2012/13 domácou remízou 1:1 s maďarským Videoton FC. Do odvety, ktorá sa uskutoční o sedem dní na štadióne Sóstói v Székesfehérvári, tak pôjde v mierne výhodnejšej pozícii maďarský vicemajster.
      Na bratislavských Pasienkoch sa ujal vedenia domáci tím pohľadným zakončením Filipa Šeba z 26. minúty, no hostia zrovnali stav o niekoľko chvíľ neskôr, keď sa presadil portugalský legionár Filipe Oliveira. 
      Stretnutie sledoval priamo v hľadisku v spoločnosti predsedu vlády SR Roberta Fica aj maďarský premiér Viktor Orbán, ktorý je fanúšikom Videotonu.   

      Slovan Bratislava - Videoton FC  1:1 (1:1)
      Góly: 26. Šebo - 30. Oliveira. ŽK: Kladrubský - Oliveira, Gyurcsó. Rozhodovali: Nikolajev - Averjanov, Baryšnikov (všetci Rus.), 6248 divákov. 
      Zostavy a striedania:
      Slovan: Kováč - Bagayoko, Pauschek, Gorosito, Lukšík - Grendel (79. Mészáros), Kladrubský (66. Sabo), Milinkovič - Šebo, Halenár (86. Szarka), Peltier
      Videoton: Božovič - Brachi, Vinicius, Caneira, Stopira - Tóth (88. Szekeres), Mitrovič - Gyurcsó (80. Balufo), Sándor, Oliveira - Nikolič (76. Torghelle)

      V čase výkopu stretnutia sa už nas Pasienkami mraky po daždi rozostúpili, no hráči na oboch stranách sa museli vyrovnať s mokrým terénom, ktorý bol častou brzdou kombinácií. Slovan nastúpil v odvážnom rozostavení 4-3-3 a v úvode bol o niečo aktívnejším tímom, aj keď maďarský vicemajster iba vyčkával na vlastnej polovici. Na konci prvej štvrťhodiny sa hostia vytiahli prvýkrát z ulity. Sándor takmer vymyslel finálnu kolmicu na Nikoliča, no Gorosito vystihol jeho zámer. Prvú strelu medzi žrde vyslal následne hosťujúci Oliveira, no ani tá neprieniesla želaný vzruch. Hralo sa medzi šestnástkami a diania bolo minimum, oba fanúšikovské tábory sa však napriek tomu bavili skvele. Vlažné oťukávanie trvalo do 26. minúty. V súboji s dvojicou obrancov vybojoval vtedy v pravom rohu loptu Peltier, medzi zadákmi presne ocentroval a Šebo v páde aj s tečom trafil hosťujúcu sieť. Domáca radosť však netrvala dlho. Po nevydarenom pase Sándora na Niukoliča sa dostal k lopte na šestnástke Oliveira a zakrútil loptu chirurgicky presne do horného rohu Kováčovej brány - 1:1. Hostí vyrovnanie nakoplo, Nikolič pálil z diaľky, ale jeho dobrému pokusu chýbali decimetre. Do konca polčasu hra znovu znovu trochu ustala, v 40. minúte dal o sebe vedieť ďalším akrobatickým pokusom Šebo, tentokrát však minul. 
      Hneď po prestávke minúte dal o sebe vedieť Peltier, jeho hlavičku po rohu musel kryť pozorný Božovič. Na druhej strane nabil najaktívnejší hráč hostí Oliveira, no asi z 25 metrov tesne minul bránu. V ďalších sekvenciách bolo vidno snahu "belasých" strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no do šancí sa to nepremietlo. Sĺubný bol prienik Grendela do šestnástky v 67. minúte, no stredopoliar dlho otáľal s centrom a jeho pád u Nikolajevovu píšťalku nerozozvučal. Hostia, akoby spokojní s remízou 1:1, sa znovu stiahli do "zákopov" a iniciatívu nechali úplne na hráčoch Slovana. Tým sa však už do konca stretnutia val prebiť nepodarilo a "Vidi" si tak po strelení gólu na pôde súpera svoju bratislavskú misiu úspešne splnil. V nadstavenom čase dokonca mohol šokovať Slovanistov striedajúci Torghelle, no Kováč remízu zachránil. 

      Hlasy po stretnutí:
      Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Bolo vidno, že tak, ako ich máme prečítaných my, podobne aj oni nás. Je to výborné mužstvo, prišli si sem pre bod, a tomu aj podriadili taktiku - dobre bránili."

      Paulo Sousa, tréner Videotonu: "Sme v určitej výhode, ale je to iba prvá časť. Chcem pochváliť mojich zverencov, ktorí hrali obetavo a dodržali do bodky, na čom sme sa dohodli. Mužstvo je zrelšie a zrelšie, vie, kedy zrýchliť, kedy sa upokojiť, čo bolo v dnešnom zápase dôležité."

      Filip Šebo, strelec gólu Slovana: "Každý, kto prišiel na štadión, musel vidieť, že máme do činenia s kvalitným tímom, ktorý hrá organizovane. Jedna chyba v strede poľa nás stála lepšiu východiskovú pozíciu do odvety, škoda toho momentu."

      Erik Grendel, stredopoliar Slovana: "Na konci nám chýbal tlak, aj mohou úlohou bolo prebíjať sa cez kraje, dnes mi to však nevyšlo. Vyrovnávajúci gól nás zaskočil, ubral na eufórii i na našej aktivite, do odvety však ideme so zdvihnutou hlavou."

      Juraj Halenár, útočník Slovana: "Zápas to bol medzi šestnástkami, behalo sa však hore dole. Tréner nám prízvukoval, aby sme sa snažili o víťazstvo, ale nie bezhlavo. Súper predviedol slušnou hrou a remíza je spravodlivá. Je to stále otvorené."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona