Slovan Bratislava - Sparta Praha 3:5 v European Trophy

NETKY.SK • 15 August 2012, 06:01 • 2 min
Slovan Bratislava - Sparta Praha 3:5 v European Trophy

Slovan Bratislava - Sparta Praha 3 5 v European Trophy - Hokej Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo svojom treťom zápase turnaja European Trophy, keď v utorok podľahli na domácom ľade Sparte Praha 3 5. Góly nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL)

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo svojom treťom zápase turnaja European Trophy, keď v utorok podľahli na domácom ľade Sparte Praha 3:5. Góly nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) zaznamenali Roman Kukumberg, Michal Vondrka a Peter Ölvecký.
      Zverenci trénera Rostislava Čadu sa najbližšie v rámci Južnej divízie súťaže predstavia v piatok 17. augusta na ľade švédskeho Linköpingsu HC.

      European Trophy - Južná divízia:
      Slovan Bratislava - Sparta Praha 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
      Góly: 13. Kukumberg (Kytnár), 29. Vondrka (Boumedienne, Miklík), 42. Ölvecký (Šťastný) - 15. Forman (Y. Treille, Hanzlík), 26. Jánský (Luňák), 32. Hlinka (Ton), 42. Ton (Gawryletz, Hanzlík), 60. Ton (Tenkrát, Hlinka), 8843 divákov.
      Zostava Slovana: Konrád - Tabaček, Boumedienne, Printz, Sigalet, Štajnoch, Švarný, Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Dravecký, Kreps, Bartovič - Kukumberg, Kytnár, Hudáček - Mikúš, Šťastný, Ölvecký - Bakoš

      "Belasí", nabažení predchádzajúcimi dvoma víťazstvami nad Pirátmi Chomutov i Viedňou Capitals, nastúpili už aj s novou posilou Kamilom Krepsom. Český útočník i jeho spoluhráči sa v úvodných minútach dostávali pred súperovho brankára Schwarza len zriedkavo, naopak Sparta neraz podkúrila domácej obrane. Napriek tomu otvoril skóre Slovan, keď v 13. minúte Kukumberg unikol po pravom krídle a lišiacky zakončil, keď brankár čakal prihrávku - 1:0. Hosťom sa podarilo vyrovnať o dve minúty neskôr zásluhou Formana, ktorý tečoval za Konrádovu strelu prudkú prihrávku Yoricka Treilla - 1:1.
      V prostrednej časti naklonil misky váh na stranu Sparty Jánský, ktorý v 26. minúte zužitkoval ideálnu prihrávku Luňáka - 1:2. Domáci onedlho vyrovnali zásluhou Vondrku, ktorý dorazil do bránky strelu Boumediennea a potrestal tak vylúčenie Hlinku - 2:2. Práve Hlinka však Sparte vrátil vedenie, keď v 32. minúte ešte Konrád zneškodnil šancu Tona, no na dorážku už bol prikrátky - 2:3.
      Takmer 9000 divákov sledovalo aj v záverečnej tretine zaujímavý hokej s veľkým nasadením z oboch strán. V 42. minúte Sparta odskočila svojmu súperovi na dva góly, keď sekundu po návrate Boumedienna z trestnej lavice využil zmätok pred Konrádovou bránkou Ton - 2:4. Už o ďalších 14 sekúnd strelil kontaktný gól Ölvecký a vrátil svoj tím do hry, no napriek veľkej snahe sa už Slovanu nepodarilo vyrovnať ani pri záverečnej hre bez brankára. Naopak, Sparta spečatila svoje víťazstvo gólom Tona do prázdnej bránky a domácim pripravila prvú prehru v súťaži.

      hlasy po zápase:
      Rostislav Čada, tréner Slovana: "Dostali sme štyri góly, čo nie je najlepšia vizitka obrany. Nedarilo sa nám zastavovať útoky súpera v strednom pásme a obrana tak bola preťažená. Väčšinu gólov sme dostali z predbránkového priestoru a po dorážkach, na tom musíme popracovať. Presilovky sme hrali dobre, ale neboli sme efektívni. Hoci sme súpera prestrieľali, v platnosti zostane pre nás negatívny výsledok. Tímu však patrí uznanie za bojovnosť a nasadenie do posledných sekúnd."
      Jan Votruba, asistent trénera Sparty: "Čakali sme, že súper na nás pred toľkými divákmi vybehne. Slovan má kvalitný tím, je na tom veľmi dobre korčuliarsky. Na inkasovaný gól sme museli reagovať, podarilo sa nám vyrovnať. Neskôr sme išli dvakrát do vedenia, no súper znížil, vrátil sa do hry a niekoľkokrát sme mali šťastie, resp. nás podržal brankár. V závere sme si už víťazstvo postrážili aj vďaka vylúčeniu na domácej strane."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies