Slovan Bratislava prehral s tímom Lyngby BK: Chýbala im väčšia efektivita

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 09:34 • 2 min
Slovan Bratislava prehral s tímom Lyngby BK: Chýbala im väčšia efektivita

BRATISLAVA - Po štvrtkovom prvom zápase 2. predkola Európskej ligy 2017/2018 medzi Slovanom Bratislava a dánskym tímom Lyngby BK sa v "belasom" tábore skloňovalo najmä jedno slovo - efektivita.

slovakia

left justify in out

Slovenský vicemajster si v priebehu stretnutia utvoril množstvo šancí, ale nevyužil ani tie najvyloženejšie a po zásahu Jeppeho Kjaera štvrťhodinu pred koncom napokon prehral najtesnejším rozdielom 0:1.

"Samozrejme, takáto prehra mrzí. V prvom polčase sme mali dať nejaké góly, mali sme 3-4 vyložené šance, možno aj viac. Síce aj súper jednu nevyužil, ale mali sme ísť jednoznačne do vedenia. V druhom polčase sme dostali gól, zareagovali sme dobre, ale nepodarilo sa nám vyrovnať, či už mne alebo druhým. Presvedčili sme sa, že dánsky futbal je dobrý. Hostia ukázali svoju silu, ale napriek tomu si myslím, že sme mali streliť góly. Dnes sme trpeli na šance, ktoré sme nedali," vyhlásil útočník Róbert Vittek.

Autor štyroch presných zásahov na MS 2010 v JAR však pred odvetou "nehádže flintu do žita" a verí, že Bratislavčania v Kodani ešte dokážu zvrátiť vývoj tejto konfrontácie. "Bez gólu sa vyhrať nedá, preto ich musíme dať v Dánsku. Stále si myslím, že máme šancu. Lyngby je zdolateľný súper a verím, že ho v odvete ´spravíme´. Naše mužstvo hrá paradoxne lepšie vonku ako doma, takže verím, že to tak bude aj v Kodani," doplnil 35-ročný odchovanec klubu.

Tréner Slovana Ivan Vukomanovič po stretnutí priznal, že mužstvo sa borí s koncovkou už dlhšie obdobie. "Efektivita je náš problém už 11 mesiacov. Dnes sa to znova zopakovalo. Mrzí ma, že sme nevyužili šance, ktoré sme si utvorili, najmä v prvom polčase. Taký je však futbal na európskej úrovni, keď nedáte gól, a naopak inkasujete, môžete sa dostať do problémov," povedal 40-ročný Srb.

 

Vukomanovič napriek nepriaznivej situácii nezúfa: "Pred nami je ešte veľa práce. Ibrahim Rabiu by mal od pondelka zaberať s mužstvom. O týždeň nás čaká odveta v Kodani. Pripravíme sa na ňu a uvidíme, čo bude na budúci štvrtok."

Odveta sa uskutoční 20. júla o 18.30 h v dánskej metropole.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies