Slovan Bratislava nestačil na Färjestad BK

NETKY.SK • 14 December 2012, 07:18 • 2 min
Slovan Bratislava nestačil na Färjestad BK

Slovan Bratislava nestačil na Färjestad BK

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali doma so švédskym Färjestadom BK 1:4 vo štvrťfinále European Trophy.

 Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v štvrtkovom štvrťfinálovom stretnutí záverečného turnaja European Trophy 2012 na domácom ľade so švédskym tímom Färjestad BK 1:4. 

Klub z Elitserien v semifinále podujatia Red Bull Salute narazí v sobotu o 20.30 na fínsky tím Tappara Tampere, ktorý si v prvom štvrtkovom štvrťfinálovom dueli v bratislavskej Slovnaft Aréne poradil s HV 71 2:1.

Zverenci trénera Rostislava Čadu sa po vypadnutí môžu teraz plne sústrediť na KHL, najbližší zápas odohrajú v stredu 19. decembra o 19.00 opäť v domácom prostredí proti Salavatu Julajev Ufa.



štvrťfinále finálového turnaja European Trophy:

Slovan Bratislava - Färjestad BK 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)

Góly: 39. Vondrka (Preisinger) - 7. Hillding (Wallin, Berglund), 10. Lund (Grundel, Aslund), 21. Aslund (Lund), 25. Wallin (Holtet, Berglund). Rozhodcovia: Koch (Švajč.), Schukies (Nem.) - Korba, Rovenský (obaja SR), vylúčení: 7:1 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5029 divákov.

Slovan Bratislava: Konrád - Tabaček, Sigalet, Sersen, Sekera, Mihálik, Ďatelinka - Vondrka, Bližňák, Miklík - Hudáček, Lipiansky, Bartovič - Kukumberg, Kytnár, Bakoš - Preisinger, Šťastný, Ölvecký

Färjestad BK: Pettersson-Wentzel - Tollefsen, Westlund, Lee, Nygren, Grundel, Lajunen, C. Anderssen, Olofsson - Berglund, Wallin, Holtet - Lundh, Hillding, Aslund - Thorell, Fröberg, Görtz - Röymark, Bastiansen, Nygard




Priebeh zápasu


Tréner Slovana Rostislav Čada spravil oproti predchádzajúcim duelom v KHL v zostave niekoľko zmien. Do bránky sa namiesto Janusa postavil Konrád, v obrane sa neobjavil doliečujúci sa Višňovský a Švarný, ktorý si plní reprezentačné povinnosti vo Švajčiarsku. Trojica Mikúš, Daňo, Luža sa pripojila k reprezentačnej dvadsiatke a chýbali aj zranení Šatan so Štajnochom. 

img
 

Belasí v netradičných bielych dresoch začali vlažne a úvodná tretina sa väčšinou odohrávala v ich obrannom pásme. V 6. minúte Bakoš skúšal pohotovo zasunúť puk spoza súperovej bránky, no zahrmelo na opačnej strane. Konrád inkasoval hneď z prvej strely na jeho bránku, keď ho zblízka prekonal trestuhodne nepokrytý Hillding. Následne dorážal Görtz a nepresadil sa ani Wallin s Holtetom. V 10. minúte sa už ale ujala strela obrancu Grundela, ktorá s prispením teču Lunda prenikla za Konrádov chrbát - 0:2. Ani tento moment neprebral ospalého slovenského majstra a tak musel Konrád naďalej čeliť nebezpečným výpadom švédskeho protivníka. Najprv zneškodnil pokus Röymarka, potom lapačkou vytesnil strelecký pokus Hilldinga a nedovolil skórovať ani Fröbergovi. Domácich fanúšikov potešilo len sólo Sekeru, ktoré však zostalo bez gólového efektu.


V druhej dvadsaťminútovke sa obraz hry nezmenil. Hráči Färjestadu naďalej diktovali tempo a bez väčšej námahy postupne zvyšovali svoj náskok. V 21. minúte si nakorčuľoval z druhej vlny Aslund, dostal od spoluhráča Lunda puk presne na hokejku a umiestnenou strelou nedal Konrádovi šancu - 0:3. O štyri minúty neskôr viedol švédsky tím už o štyri góly, keď skúsený Wallin v presilovke po strele Holteta dorazil puk do domácej siete. Aká je hokej jednoduchá hra dokázal Färjestad v 30. minúte, keď dokonale vyšachoval obrancov Slovana a agilný Hillding zblízka opečiatkoval brvno. Na opačnej strane nemal šťastie v koncovke Bartovič, ktorý tiesnený nedokázal umiestniť svoj pokus medzi tri žrde opustenej súperovej bránky. Fanúšikovia Slovana sa dočkali až v 39. minúte. Preisinger dlhým pasom vysunul na útočnú modrú Vondrku, ktorý sa dostal do samostatného úniku a bekhendom namieril chladnokrvne po hornú žŕdku - 1:4. V záverečnej tretine si hráči Fräjestadu bez problémov kontrolovali pohodlný náskok. V 44. minúte nedotiahol v presilovke Slovana sľubnú akciu do konca Miklík, následne sa Bakoš nedostal k dorážke. Platonické snahy domácich hokejistov na skorigovanie výsledku naďalej narážali na skalopevnú defenzívu švédskeho tímu. V 57. minúte Pettersson-Wentzel zlikvidoval pokus Bartoviča, šťastie sa neusmialo ani na Kukumberga. Záver stretnutia sa už dohrával bez väčšieho vzruchu a po záverečnej siréne sa tak hráči Färjestadu mohli tešiť zo zaslúženého postupu.

Hlasy po zápase


Roman Stantien, asistent trénera Slovana: "Chcem pogratulovať súperovi k víťazstvu a postupu v turnaji. Hráči Färjestadu sa oproti nám lepšie pohybovali na ľade, boli celý čas rýchlejší a agresívnejší v osobných súbojoch. To vlastne určilo konečný výsledok stretnutia."

Leif Carlsson, tréner Färjestadu: "Vedeli sme, že budeme v Bratislave čeliť technicky zdatnému súperovi. Chceli sme hrať našu vlastnú hru, držaním puku sa snažiť rozpohybovať protivníka, čo sa nám od úvodného buly darilo. Do bodky sme splnili naše predsavzatia. S výsledkom som veľmi spokojný."

Branislav Konrád, brankár Slovana: "Ťažko sa niečo hovorí, keď z prvej tečovanej strely dostanete gól. Kým sme sa do toho dostali, bolo už neskoro. Súper bol jednoznačne lepší, lepšie korčuľoval, hral ofenzívny hokej a mal patričný dôraz pred bránkou. Takto sme si to nepredstavovali. Ťažko povedať, či to bolo šetrenie síl na KHL, jednoducho bol súper rýchlejší a zaslúžene vyhral."

Michal Vondrka, autor jediného gólu Slovana: "Určite sme si tento zápas takto nepredstavovali. Potvrdilo sa, že švédsky tím je silný súper, ktorý hral svoj typický štýl hry. Výborne korčuľovali a jednoducho boli dnes lepší ako my. Mrzí nás, že len čo sme turnaj začali, tak sme aj hneď skončili. Nie je podstatné, že sme prišli o prémiu 50-tisíc eur, ale skôr kvôli divákom."



Red Bulls Salute 2012 - štvrťfinále - ďalšie výsledky:

Bratislava:

HV71 - Tappara Tampere 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Góly: 13. Fasth - 26. Aalto, 60. Palola



Viedeň:

Viedeň Capitals - Eisbären Berlín 3:2 po predĺžení (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)

Góly: 39. Soares, 47. Woger, 63. A. Lakos - 48. Christensen, 60. Olver



Lulea HF - Brynäs IF 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)

Góly: 20. Svensson, 23. Hedman, 30. Pyörälä, 39. Vihko - 10. Granström, 33. Gunderson, 60. Harju



Program zápasov Red Bulls Salute 2012 v Bratislave:

Sobota 15. decembra, 20.30 h: semifinále: Färjestad BK - HV 71

Nedeľa 16. decembra, 20.00 h: finále



Program vo Viedni:

Sobota 15. decembra, 17.00 h: semifinále: Lulea HF - Viedeň Capitals

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies