Slovan Bratislava - MsHK Žilina 2:0 v 2. kole Tipsport extraligy

NETKY.SK • 19 September 2011, 16:46 • 2 min
Slovan Bratislava - MsHK Žilina 2:0 v 2. kole Tipsport extraligy

Slovan Bratislava - MsHK Žilina 2:0 v 2. kole Tipsport extraligy

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom druhom kole Tipsport extraligy nad MsHK Žilina 2:0. Belasí rozhodli o svojom triumfe v druhej tretine zásluhov dvoch gólov Tomáša Bulíka.

Slovan Bratislava - MšHK Žilina (0:0, 2:0, 0:0)
Góly: 26. Bulík (Hudáček, Macho), 29. Bulík (Hudáček, Macho). Rozhodovali: Jonák - M. Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 3:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3132 divákov.

Zostavy:
Slovan Bratislava: Konrád - Ďatelinka, Frühauf, Švarný, Dobroň, Bohunický, Štajnoch, Kudrna, Kozák - Skokan, Lipiansky, Balej - Hudec, Kukumberg, Šatan - Hudáček, Macho, Bulík - Bakoš, Preisinger, Buc
MsHK Žilina: Murín – Devečka, Kudělka, Houdek, Ďurkech, Krčula, Dlouhý, Staňo – Richard Huna, Róbert Huna, Stupka – Sivák, Troliga, Smotrila – Drábek, Hreus, Sýkora – Kubiš, Linet, Drevenák
Žilinčania začali v Bratislave nebojácne a už v 3. minúte mohol otvoriť skóre stretnutia Smotrila, ktorému však po prihrávke pred odkrytú bránu v rozhodujúcej chvíli skĺzol puk z čepele hokejky. O minútu neskôr mal na hokejke gól aj Hudáček, ale hosťujúci brankár Murín jeho pokus zneškodnil. Oba tímy mysleli viac na útok než na defenzívu, čo dokumentovala aj situácia z 9. minúty, keď sa obranca Dlouhý dostal poľahky až pred Konráda, ktorý však jeho strelu dokázal vytesniť mimo brány. V závere tretiny hrali domáci presilovku o dvoch hráčov, no "vlci" sa bez väčších problémov ubránili.
Aj v priebehu druhej dvadsaťminútovky sa striedali šance na oboch stranách, riedko zaplnené tribúny sa však už dočkali aj gólov. V 26. minúte sa Hudáček nebojácne preštrikoval pred bránu a v následnej skrumáži sa najlepšie zorientoval Bulík, ktorý upratal puk za Murínov chrbát - 1:0. O ďalšie tri minúty sa tí istí hráči postarali o druhý gól v žilinskej sieti, keď Hudáček v úniku dvoch proti jednému nezištne naservíroval puk Bulíkovi, ktorý mal pred prázdnou bránou jednoduchú úlohu - 2:0.
V záverečnom dejstve tempo hry opadlo a hoci sa hostia ešte snažili čosi urobiť s výsledkom, s minimom ich šancí si domáca obrana na čele s Konrádom poradila. V 54. minúte mohol poistiť víťazstvo Slovana Preisinger, ale Murín sa stihol premiestniť k pravej žŕdke a ešte udržať svoj tím v hre. Necelé tri minúty pred záverečnou sirénou mohol v oslabení vsietiť kontaktný gól hostí Richard Huna po prihrávke brata Róberta, Konrád si však už čisté konto nenechal vziať.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies