Slovan Bratislava - MŠK Žilina 4:3 po pok. kopoch vo finále SP

NETKY.SK • 9 Máj 2011, 07:32 • 2 min
Slovan Bratislava - MŠK Žilina 4:3 po pok. kopoch vo finále SP

Slovan Bratislava - MŠK Žilina 4:3 po pok. kopoch vo finále SP

slovakia

left justify in out

img

Víťazom Slovenského pohára vo futbale sa na banskobystrických Štiavničkách stal Slovan Bratislava. Vo finále zdolal MFK Žilina 4:3 po predĺžení a streľbe zo značky pokutového kopu a v pohárovej histórii sa tešil z úspešnej obhajoby a z 12. triumfu.
      Slovan Bratislava - MŠK Žilina 4:3 po predĺžení a pok. kopoch (1:2, 1:0), na pok. kopy 5:4
      Góly: 8. Guldan (vlastný), 76. a 114. Šebo - 15. Zošák, 40. Lietava, 120+. Mráz. Rozhodca Královec (ČR), ŽK: Božič, Grendel - Majtán, Ceesay, 2653 divákov.
      Slovan Bratislava: Putnocký - Pauschek, Dosoudil, Dobrotka, Hrdlička - Božič (73. Szarka) - Milinkovič (60. Bagayoko), Guédé, Žofčák - Šebo, Kordič (46. Grendel)
      MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Šourek, Leitner (107. Pich) - Guldan - Ceesay, Bello, Zošák (84. Gergel), Majtán (63. Mráz)- Lietava
      Pár hodín pred úvodným hvizdom sa nad Banskou Bystricou spustila spŕška ľadovca, na Štiavničkách však počas zápasu svietilo slnko a len studený vietor pripomínal vrtochy počasia. V sektoroch mali výraznú prevahu belasí, no na ihrisku nastali rovnovážne stavy. Do veľkej výhody v ceste za obhajobou triumfu sa dostal Slovan, no nie až tak svojou zásluhou. V 8. min po Guédého centri si nešťastne hlavou vrazil loptu do vlastnej bránky Guldan. Žilinčanov otriasol tento moment len na chvíľku, neustále hrali to, čo im tréner Hapal naordinoval, pozorne vykrývali stred poľa a kolmicami posielali vpred svoj jediný hrot, priebojného Lietavu. V 15. min sa zrodil prekrásny futbalový moment po presnej strele Zošáka zhruba z 23 metrov, ktorá skončila v pravej šibenici brankára Putnockého. Veľa príležitostí sa pred oboma bránkami nerodilo, narátať ich bolo možné na prstoch jednej ruky, ako tú Božičovu, ktorá v 34. min po nahrávke Šeba skončila vysoko nad. V 40. min ideálnu loptu od Ceesaya poslal Lietava rozvážne ponad vybehnutého Putnockého a do šatní odkráčali v oveľa lepšej pohode Žilinčania. Po zmene strán Slovan v úsilí vyrovnať pritlačil a vyústila z toho dobrá strela pod brvno, ktorú Putnocký vyrazil na roh. Zahrmieť mohlo vzápätí aj na druhej strane po pokuse Ceesaya vysoko nad. V 52. min Božičova strela z priameho kopu skončila na žrdi a dorážku Šeba zlikvidoval aj za pomoci šťastia Dúbravka. O dve minúty neskôr z uhla Lietava minul bránku a hra sa opäť prelievaja z jednej strany na druhú. Slovanistom sa cez prehustený priestor v šestnástke len veľmi ťažko presadzovalo a pozor si museli dávať aj na žilinské rýchle kontry, najmä v podaní koncového Lietavu, ako v 64. min, keď mu nádejnú strelu zblokovali na roh. V 76. min ukázal svoju silu Šebo, po centri Hrdličku sa v pokutovom území zvrtol na 'päťhalierniku' a nekompromisne vyrovnal. Tlak Slovana narastal a Žilinčania klesali do čoraz väčšej pasivity. Dotiahli však zápas do predĺženia 2x15 min a začínalo sa úplne odznova. V 95. min obranca Slovana Pauschek po šanci Šoureka vykopával v skrumáži z bránkovej čiary, inak sa nič vážne nezrodilo, až prišla 24. min predĺženia, keď Šebo po centri Žofčáka z priameho kopu hlavou prekonal Dúbravku. Vyrovnať mohol v tutovke ešte Pich, no zoči voči Putnockému trafil len telo brankára Slovana. Keď už sa zdalo, že sa nič nestane, v nastavenom čase po odrazených loptách napálil do siete Mráz a o osude finále rozhodla až streľba zo značky pokutového kopu. V nej boli šťastnejší slovanisti pomerom 5:4, v rozhodujúcej siedemj sérii bol úspešný Dosoudil a Gergelovu strelu Putnocký vyrazil.  
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies