Slovan Bratislava - KalPa Kuopio 2:1 pp a sn v European Trophy

NETKY.SK • 12 August 2011, 10:43 • 2 min
Slovan Bratislava - KalPa Kuopio 2:1 pp a sn v European Trophy

Slovan Bratislava - KalPa Kuopio 2 1 pp a sn v European Trophy - Hokej Hokejisti Slovana Bratislava vstúpili do turnaja European Trophy víťazstvom, keď vo štvrtkovom prvom zápase zdolali fínsku KalPu Kuopio 2 1 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájaz

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava vstúpili do turnaja European Trophy víťazstvom, keď vo štvrtkovom prvom zápase zdolali fínsku KalPu Kuopio 2:1 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd premenil v siedmej sérii Michal Macho.

      sumár:
      Slovan Bratislava - KalPa Kuopio 2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 1:0)
      Góly: 57. Preisinger (Skokan, Lipiansky) + rozhodujúci sn: Macho - 16. Salminen (Kiiskinen). Vylúčení: 8:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Baluška, D. Konc - Tvrdoň, Orolin, 4290 divákov.

      Zostavy:
      Slovan: Konrád - Dobroň, Švarný, Ďatelinka, Frühauf, Štajnoch, Jass, Janík - Balej, Lipiansky, Skokan - Hudáček, Kukumberg, Hudec - Bulík, Macho, Bakoš - Kudrna, Preisinger, Cíger - Buc
      KalPa: Ahonen - Kauppinen, Lannon, Kukkonen, Koistinen, Masuhr, Saarinen - Kiiskinen, Kuparinen, Salminen - Kapanen, Rissanen, Hentunen - Kallela, Ikonen, Junnila - Pakarinen, Jokinen, Riekkinen

      Už po piatich minútach hry mohol otvoriť skóre domáci Hudáček, ktorý si vypýtal trestné strieľanie, jeho strelu švihom však brankár Ahonen s prehľadom zlikvidoval. Oba tímy si v súbojoch pri mantineloch nič nedarovali, čo v 12. minúte viedlo k bitke medzi Ďatelinkom a Pakarinenom. Šance sa následne striedali na oboch stranách, nebezpečnejší však boli hráči KalPy, ktorí svoju prevahu korunovali v 16. minúte gólom Salminena po ukážkovej individuálnej akcii - 0:1.
      Aj v druhom dejstve sledovali diváci rýchly hokej s množstvom osobných súbojov. Herne malo navrch fínske mužstvo, slovanisti sa však v bráne mohli spoľahnúť na výborne chytajúceho Konráda, ktorý zneškodnil viacero veľkých možností súpera. Na nedostatok práce sa mohol naopak sťažovať Ahonen, keďže belasí sa v prostrednej časti dostávali do šancí iba sporadicky.
      V podobnom duchu sa niesla aj tretia tretina, keď mal Konrád plné ruky a nohy práce. Šesť minút pred koncom mal druhý gól svojho tímu na hokejke Kapanen, kapitán KalPy však zoči-voči Konrádovi bekhendom prestrelil bránu. Keď sa už zdalo, že Slovan v zápase nič nevymyslí, sa domáci dočkali vyrovnania. Tri minúty pred koncom Ahonen iba vyrazil Skokanovu strelu pred seba a pohotový Preisinger upratal puk do siete - 1:1.
      V predĺžení mohol rozhodnúť Macho, jeho prudká strela ale minula bránu a tak prišli na rad samostatné nájazdy. V nich mali presnejšiu mušku domáci, keď o ich víťazstve rozhodol v siedmej sérii práve Macho.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies