Slovan Bratislava - FK Púchov 6:0 v 2. kole Slovenského pohára

NETKY.SK • 23 September 2010, 07:24 • 2 min
Slovan Bratislava - FK Púchov 6:0 v 2. kole Slovenského pohára

Slovan Bratislava - FK Púchov 6 0 v 2. kole Slovenského pohára - Futbal Futbalisti Slovana Bratislava postúpili do 3.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Slovana Bratislava postúpili do 3. kola Slovenského pohára, keď v stredu na domácej pôde deklasovali prvoligový FK Púchov 6:0. Obhajca minuloročného prvenstva rozhodol o svojom triumfe už v prvom polčase gólmi Petra Štepanovského a Filipa Šeba. Tí istí hráči sa presadili aj po zmene strán a víťazstvo Corgoňligistu spečatili Filip Kiss s Kornelom Salátom.

Slovan Bratislava - FK Púchov 6:0 (2:0)
Góly: 18. a 73. Štepanovský, 22. a 69. Šebo, 81. Kiss, 86. Saláta. Rozhodoval: Hrčka, 673 divákov.
/Slovan postúpil do 3. kola/

Zostavy a striedania:
Slovan Bratislava: Putnocký - Jánošík (60. Gúedé), Saláta, Dobrotka, Pečnik (69. Kiss) - Štepanovský, Božič, Králik, Bagayoko - Halenár (60. Kuzma) - Šebo
FK Púchov: Jankovič - Korený, Riška, Marušinec, Martinka - Struška (53. Hurtoň) - Pilát, Šupák, Carrera (46. Ciesar), Ďuratný - Svorada (46. Luhový)

Slovan nastúpil na svoj prvý zápas 42. ročníka druhej najvýznamnejšej domácej súťaže v základnej zostave s oboma novými akvizíciami, slovinským obrancom Andrejom Pečnikom a útočníkom Filipom Šebom. Belasí mali od začiatku loptu častejšie vo svojej moci a hra sa odvíjala predovšetkým na polovici Púchova. Po štvrťhodine hry Štepanovský obral v blízkosti hosťujúcej šestnástky o loptu Martinku, no prudkou strelou z pravej strany trafil iba ľavú žrď Jankovičovej brány. Rovnaký hráč si nevyužitú šancu vynahradil už o tri minúty, keď zužitkoval Halenárovu ideálnu prihrávku - 1:0. V 20. minúte púchovskému gólmanovi opäť pomohla žrď po strele Salátu, no v 22. sa už opäť menilo skóre po prudkom zakončení Šeba - 2:0. Slovan kontroloval vývoj zápasu a v 34. minúte mohol vyhrávať už trojgólovým rozdielom, no Štepanovský zoči-voči púchovskému brankárovi neuspel. V závere úvodného dejstva prestrelil Putnockého svätyňu Svorada.
Už po dvoch minútach druhého polčasu skončilo Šebovo zakončenie na brvne. V 52. minúte síce aktívny útočník Slovana rozvlnil sieť po prihrávke Bagayoka, no gól pre ofsajd neplatil. Na začiatku 56. minúty Ďuratný v najväčšej šanci Púchova netrafil bránu, rovnako ako o desať minút neskôr na druhej strane Šebo po nezištnej prihrávke Štepanovského. V 69. minúte sa už Šebo nepomýlil a o štyri minúty neskôr sa po druhýkrát v zápase presadil aj Štepanovský - 4:0. Odovzdaný prvoligista inkasoval v závere zápasu ešte dva góly, keď najprv skóroval striedajúci Kiss a štyri minúty pred záverečným hvizdom uzavrel hlavou na konečných 6:0 Saláta.

Miloš Lejtrich, tréner Púchova: "Myslím si, že nikto sa nemôže čudovať, že Slovan vyhral 6:0. Je to zaslúžený výsledok. Kvalita Slovana je niekde inde. My sme sa snažili zo všetkých síl, ale na viac sme nemali. Miestami sme potešili istými vecami, no nestačilo to. Slovanu gratulujem a želám mu, aby vyhral Slovenský pohár."
Jozef Jankech, tréner Slovana: "Dokým súper dobre bránil, tak nepadali góly. Boli sme málo presní a nepohybliví. Dôležité bolo, že sme sa do polčasu dostali do dvojgólového vedenia. Víťazstvo, hoci vysoké, je zaslúžené, góly padali po pekných akciách. Súper hral svedomito, pre nás to bola dobrá príprava."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies