Slovan Bratislava - CZ Belehrad 1:1, v odvete 3.predkola-SÚHRN

NETKY.SK • 6 August 2010, 07:55 • 2 min
Slovan Bratislava - CZ Belehrad 1:1, v odvete 3.predkola-SÚHRN

Slovan Bratislava - CZ Belehrad 1:1, v odvete 3.predkola-SÚHRN

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti bratislavského Slovana postúpili do play off Európskej ligy 2010/2011. Vo štvrtkovej odvete 3. predkola na Pasienkoch remizovali so srbskou Crvenou zvezdou Belehrad 1:1 a po výhre v prvom súboji na belehradskej Marakane 2:1 budú zverenci trénera Jozefa Jankecha pokračovať v pohárovej Európe ako druhý zástupca Slovenska po majstrovskej MŠK Žilina.
      Súboj na Pasienkoch prerušil v prvom polčase tesne po úvodnom góle hosťujúceho kapitána Slavoljuba Djordjeviča do vlastnej siete na 47 minút výpadok elektriny. Po naštartovaní osvetlenia na televíziami požadovaných 1400 luxov sa našťastie pre "belasých" pokračovalo v hre, hrozila im totiž kontumácia. V druhom polčase do deja zápasu zasiahlo vzájomné vylúčenie kapitánov Radka Dosodila a nešťastníka zápasu Djordjeviča. Hostia vyrovnali v 72. minúte Cadúom.
      Obavy z výtržností fanúšikov CZ "Delije" sa na štadióne nepotvrdili, hoci z hľadiska smerovalo na plochu niekoľko delobuchov a asi desiatka vytrhnutých sedačiek. Štvornásobný slovenský majster sa tak môže tešiť na piatkový žreb v centrále Európskej futbalovej únie vo švajčiarskom Nyone, ktorý mu prisúdi súpera v play off.

      odveta 3. predkola EL 2010/2011:
      Slovan Bratislava - CZ Belehrad 1:1 (1:0)
      Góly: 2. Djordjevič (vlastný) - 72. Cadú, ŽK: Grendel, Bozič, Sylvestr, Had, Kiss - Milovanovič, Isah, ČK: 56. Dosoudil - 56. Djordjevič, rozhodoval: Strömbergsson (Švéd.), 8500 divákov.
      /prvý zápas: 2:1, do play off postúpil Slovan/
      zostavy a striedania:
      Slovan: Putnocký - Jánošík, Saláta, Dosoudil, Had - Božič (88. Kolčák) - Bagayoko, Guédé, Grendel (66. Kiss), Ivana (73. Kuzma) - Sylvestr
      CZ: Stamenkovič - Ninkov, Djordjevič, Vilotič, Tošič - Isah, Milovanovič (80. Subošič), Cadú, Koroman (87. Jevtič) - Vešovič (61. Jeremič), Trifunovič

      Domáci zaznamenali raketový úvod, z prvého ostrejšieho útoku v 2. minúte skórovali. To si center Milana Ivanu z ľavej strany zrazil za chrbát vlastného brankára kapitán hostí Djordjevič. Hneď po góle prišlo k takmer hodinovému prerušeniu stretnutia, keďže na Pasienkoch prišlo k výpadku elektrickej energie. Zápas, ktorý mal úvodný výkop o 20.30, sa začal opäť hrať až 9 minút pred poldesiatou hodinou večer. Ale napríklad na Pasienkoch nefungovala ani svetelná tabuľa. Po nepríjemnom zdržaní sa pustili dobýjať domácu bránu Srbi, ale prvý nebezpečný pokus predviedol Slovan, keď Guédé prinútil peknou prízemnou strelou k dobrému zákroku brankára Stamenkoviča. V 20. minúte nebezpečne pálil z opakovaného priameho kopu asi z 25 metrov Milovanovič, Putnocký s námahou vyrazil nad. CZ stále útočila, v 24. minúte zblokovaný center z ľavej strany spadol na hornú žrď domácej brány. Obraz hry sa nemenil, hostia sa snažili smerom dopredu niečo vymyslieť, ale do čistej šance ich pozorná obrana "belasých" nepúšťala. Bol to Slovan, ktorý sa pokúšal hroziť z brejkov. Vyrovnať mohol až v nadstavenom čase prvého polčasu tvrdou strelou Koroman, ale Putnocký vytiahol ďalší skvelý zákrok.
      Ani druhý polčas sa zo začiatku nelíšil od prvého. Slovan bol zatiahnutý a vyčkával, Srbi sa márne snažili niečo vymyslieť. V 56. minúte vylúčil švédsky rozhodca Strömbergsson za rozržku v 16-ke hostí kapitánov Dosoudila a Djordjeviča. CZ zvýšila obrátky a v 72. minúte sa dočkala vyrovnania, keď umiestnená strela brazílskeho stredopoliara Cadúa zapadla za Putnockého chrbát. V závere sa hostia snažili strhnúť zápas na svoju stranu a dostať ho do predĺženia, no nepodarilo sa im, to, naopak mohli inkasovať po pokuse Bagayoka v nadstavenom čase. Slovan potrebnú remízu udržal a postúpil do play off.  
      Ratko Dostanič, tréner Crvenej Zvezdy: "Gratulujem Slovanu. Majú dobrý tím a ukázali kvalitu. Nám chýbalo trošku šťastia. Aj moji hráči dnes ukázali, ako by sa malo hrať v Európe, hoci to na postup nestačilo. Dokážem niesť zodpovednosť, ale o mojej budúcnosti chcem najprv rozprávať s ľuďmi, ktorí ma na post trénera dosadili. Asle ja už som rozhodnutý."
      Jozef Jankech, tréner Slovana: "Čo sme očákavali, to sa aj splnilo, hrali sme proti dobrému súperovi. Dobre sme vstúpili do zápasu a pokiaľ by sme dotiahli naše šance do dvojgólového vedenia, bolo by to pre nás ešte lepšie. Súper až na príležitosť v poslednej minúte prvého polčasu nemal šance. V druhom polčase sme nechceli urobiť chybu a inkasovať. To sa síce stalo a pasovali sme sa o postup až do konca. Prerušenie bolo nepríjemné pre obe mužstvá. ČErvenú kartu Dosoudila si pozrieme na videu, ale asi mu ju neodpustím."
      Mario Božič, hráč Slovana: "Mrzí ma žltá karta, dostal som ju zbytočne. Treba sa však radovať, lebo zvládli sme ťažký zápas a sme veľmi radi, že sa nám to podarilo. Počítali sme s tým, že súper bude hrať oveľa lepšie, lebo taký silný tím, nemôže zahrať dvakrát po sebe slabo."
      Radek Dosoudil, kapitán Slovana: "Strelili sme rýchlo gól, čo nám dosť pomohlo. Vedeli sme, že to bolo dôležité v tom zápase. Myslím si, že Matúš chytil fantasticky ten trestný kop, čo bolo tiež dôležité. Dobre sme bránili a ten zápas sme mali pod kontrolou. Myslím si, že sme zaslúžene postúpili."
      Matúš Putnocký, brankár Slovana: "Prvé dojmy sú vynikajúce. Som rád, že sme postúpili, bol to veľmi ťažký zápas. Dokázali sme, že máme síce mladé, ale silné mužstvo. Začiatok nám veľmi pomohol, škoda tej prestávky, ktorá nás trochu pribrzdila. Nakoniec sme to však zvládli. Oni museli, my sme chceli. Snažili sme sa hrať zo zabezpečenej obrany na protiútoky a škoda, že nám nejaký nevyšiel v druhom polčase. Škoda toho gólu. Dali sme im šanu chytiť sa, ale ustáli sme to."
      Milan Ivana, stredopoliar Slovana: "Sme veľmi šťastní, že sme to dotiahli do postupového konca. Škoda prerušenia po našom góle, tá pauza nám moc neprospela. Takýto postup som ešte nezažil, všetko je však raz v živote prvýkrát. Hrali sme pred domácimi divákmi a mali sme v hlavách to, že vyhrávame a že musíme postúpiť."      

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona