Slovan Bratislava - Barys Astana 4:2, štvrtá výhra Slovana v rade

NETKY.SK • 25 September 2012, 07:06 • 2 min
Slovan Bratislava - Barys Astana 4:2, štvrtá výhra Slovana v rade

Slovan Bratislava - Barys Astana 4 2, štvrtá výhra Slovana v rade - Hokej Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v pondelňajšom stretnutí KHL na domácom ľade nad kazašským tímom Barys Astana 4 2 a natiahli svoju víťaznú sériu už na štyri zápasy. V nervózn

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v pondelňajšom stretnutí KHL na domácom ľade nad kazašským tímom Barys Astana 4:2 a natiahli svoju víťaznú sériu už na štyri zápasy.
      V nervóznom stretnutí boli domáci hokejisti od začiatku lepší, no niektoré sporné verdikty rozhodcov a následné vylúčenia ich pripravili o jednoduchší priebeh duelu. "Belasí" si tak museli triumf vydrieť. Z veľkej časti sa im to podarilo v oslabeniach, v ktorých inkasovali iba raz a sami dali dva góly.
      Zverenci trénera Rostislava Čadu sa najbližšie stretnú v stredu opäť pred domácimi priaznivcami s Jugrou Chanty-Mansijsk.

      Slovan Bratislava - Barys Astana 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
      Góly: 9. Miklík (Vondrka), 14. Daňo (Šťastný), 23. Vondrka (Bližňák), 47. Bližňák (Vondrka, Švarný) - 22. Antropov (Upper), 45. Boyd (Dawes, Bochenski). Rozhodcovia: Dejev, Komarov - Misiura, Raming (všetci Rus.), vylúčení: 9:6 na 2 min, navyše: Lipiansky 5+DKZ za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, Štajnoch 5 min za hrubosť - Antropov 5 min za hrubosť, presilovky: 0:1, oslabenia: 2:0, 10.055 divákov (vypredané)
      Slovan Bratislava: Janus - Višňovský, Boumedienne, Štajnoch, Ďatelinka, Tabaček, Švarný - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Lipiansky, Hudáček - Daňo, Šťastný, Dravecký - Mikúš
      Barys Astana: Lassila - Belikov, R. Savčenko, Novopašin, Hutchinson, F. Savčenko, Litvinenko, Grigoriev, Mnacjan - Krasnoslobodcev, Gavrilin, Solariov - Bochenski, Boyd, Dawes - Antropov, Upper, Rudenko - Alexandrov, Poliščuk, Žajlauov

      Prvá šanca prišla už v úvodnej minúte, postaral sa o ňu Ölvecký, ale Lassila si dal pozor. Brankár Barysu sa vyznamenal aj počas následnej presilovky domácich, keď si poradil so strelami Šatana aj Hudáčka. V 7. minúte mu pomohla aj žŕdka po Ďatelinkovej bombe, no v deviatej už musel vyťahovať puk zo siete. Vondrka vybojoval puk, posunul ho Miklíkovi a ten zavesil - 1:0. Slovan dominoval aj v ďalších minútach duelu. Jeho hráči boli na ľade sviežejší, pohyblivejší a neustále sa snažili vpredu kombinovať. Barys sa predviedol až v 13. minúte. Krasnoslobodcev napriahol spomedzi kruhov a Janus predviedol parádny zásah lapačkou. Kazašský klub mal krátko potom blízko k vyrovnaniu, no Krasnoslobodcev so Solariovom ani natrikrát nepretlačili puk za Janusa. Vzápätí prišiel rýchly brejk domácich, na ktorého začiatku aj konci bol mladík Daňo. Iba sedemnásťročný krídelník získal puk vo vlastnom pásme vyviezol ho pred bránu hostí, narazil si so Šťastným a Lassila bol bezmocný. Hostia hrali od 15. minúty presilovku, no nič veľké nevymysleli. V závere tretiny rozvášnil fanúšikov verdikt rozhodcov, ktorí po súboji pri mantineli udelili Lipianskemu trest 5+DKZ. Najprv avizovali hrubosť, no potom to zmenili na nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou a center tretieho útoku musel do kabín.
      Po prestávke dohrávali hostia ešte tri a pol minúty presilovku a podarilo sa im znížiť. Janus prikryl puk, no nemal ho úplne pod kontrolou, čo využil Antropov a zasunul ho do siete. Slovan však odpovedal ešte počas oslabenia. Bližňák poslal do brejku Vondrku a ten blafákom upravil opäť na rozdiel dvoch gólov - 3:1. Po vyrovnaní počtu hráčov na ľade dominoval opäť domáci tím, ktorý si vypracoval niekoľko šancí na skórovanie. Ich ofenzívne snahy však zastavilo ďalšie vylúčenie, keď rozhodcovia poslali na trestnú Ďatelinku za úmyselné posunutie bránky, čo odmenili tribúny búrlivým piskotom. Početná výhoda, ale hosťom nepomohla. Po jej konci sa predviedol peknou individuálnou akciou Hudáček, ale k zakončeniu sa nedostal. Na druhej strane Ďatelinka neustrážil Bochenskeho a zastavil ho až faulom. Rozhodca nariadil trestné strieľanie, americký legionár v drese Barysu však blafákom Janusa neoklamal. Zápas okorenili tvrdé súboje a po jednom z nich sa na ľade strhla bitka. Rozhodcovia potom nadeľovali tresty. Lepšie z toho vyšli hostia, ktorí si zahrali 2+2 minúty presilovku. Vypracovali si niekoľko dobrých možností, no "belasých" podržal výborný Janus. Vzápätí prišla ďalšia bitka Štajnocha s Antropovom a obaja si išli na päť minút "oddýchnuť" na trestnú.
      Barys znížil na 2:3 v 45. minúte, keď sa zblízka presadil Boyd a vzápätí mal k dispozícii ďalšiu početnú výhodu. Opäť si však nedal pozor na rýchlonohých súperov a po ukážkovom brejku Vondrku s Bližňákom, upravil druhý menovaný na 4:2. V závere si konečne zahrali v početnej prevahe aj domáci hokejisti, ale góly už nepadli.

      hlasy:
      Rostislav Čada, tréner Slovana: "Myslím si, že okrem toho, že to bol veľmi rýchly zápas, agresívny a bolo tam veľké nasadenie, bol aj pomerne nečistý. My sme z toho vyšli mínus jedenásť minút, čo sa prejavilo na nasadzovaní hráčov a ich postupnej únave. Zásluhou bojovnosti a odvedenej práce sme z toho vyšli pozitívne, pretože sme dali dva góly v oslabení. To sa nakoniec ukázalo ako rozhodujúce."
      Miroslav Šatan, kapitán Slovana: "Niektoré verdikty boli nepochopiteľné. O to lepší pocit máme, že sme zdolali aj rozhodcov. Takéto nespravodlivosti utužia kolektív. Chalani odpovedali najlepšie ako sa dalo - víťazstvom."
      Ľubomír Višňovský, obranca Slovana: "Dnes to bolo naozaj vydreté. Bolo veľa vylúčení, o to ťažšie sa hralo a v závere už chýbali sily. Priznám sa, že aj mne, ale v prvej tretine som sa cítil oveľa lepšie ako v prvom zápase. Som rád, že sme strelili góly na začiatku a nemuseli sme to doťahovať. Doťahovať museli oni a o to viac ich to stálo síl. K výkonu rozhodcu sa nebudem vyjadrovať."
      Marko Daňo, útočník a strelec druhého gólu Slovana: "Ľudia boli úžasní, fandením nám veľmi pomohli. Som rád, že sa nám to s Andrejom Šťastným podarilo. Vyšachovali sme ich obranu a strieľal som v podstate do prázdnej bránky. Som rád, že mi to tam padlo hneď v prvom zápase v KHL."
      Vladimir Krikunov, tréner Barysu Astana: "Chcel by som povedať, že v prvej tretine sme nehrali dobre a neviem, aký to malo dôvod. V ďalších sme sa zlepšili, no dostali sme dva góly v oslabení. S takým tímom ako je Slovan sa to nesmie stať."

      tabuľka Západnej konferencie:
      1. HC Lev Praha              9  6  1  0  2  22:12  20
      2. CSKA Moskva               9  4  2  0  3  21:18  16
      3. SLOVAN BRATISLAVA         8  4  1  1  2  24:18  15
      4. Atlant Mytišči            8  3  2  2  1  22:19  15
      5. Dinamo Moskva             8  3  2  0  3  26:20  13
      6. Lokomotiv Jaroslavľ       7  3  2  0  2  22:18  13
      7. SKA Petrohrad             7  4  0  0  3  26:21  12
      8. Severstaľ Čerepovec       8  3  0  3  2  17:20  12
      9. Spartak Moskva            8  3  0  1  4  14:19  10
      10. Torpedo Nižnyj Novgorod  6  2  0  3  1  18:17  9
      11. Dinamo Riga              8  2  1  1  4  14:17  9
      12. Viťaz Čechov             9  1  2  2  4  20:24  9
      13. Dinamo Minsk             9  2  1  0  6  20:33  8
      14. Donbass Doneck           7  1  1  2  3  17:20  7
      legenda: poradie, klub, zápasy, výhry, výhry pp, prehry pp, prehry, skóre body

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies