Slovan Bratislava - B. Bystrica 3:4 pp a sn v 22. kole Tipsport extraligy

NETKY.SK • 22 November 2011, 02:00 • 2 min
Slovan Bratislava - B. Bystrica 3:4 pp a sn v 22. kole Tipsport extraligy

Slovan Bratislava - B. Bystrica 3 4 pp a sn v 22.

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v nedeľňajšom zápase 22. kola Tipsport extraligy na domácom ľade s HC'05 Banská Bystrica 3:4 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci gól strelil tretej sérii Roman Tománek.

Slovan Bratislava - HC'05 Banská Bystrica 3:4 pp a sn (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0, 0:1)
Góly: 14. Švarný (Bulík, Šatan), 38. Bartánus (Skokan), 58. Švarný (Hudáček, Bulík) - 21. Tománek (Jokila, Hričina), 43. Jokila (Novák, Kostúr), 48. Kokavec (Heizer, Kristoffersson), rozhodujúci sn: Tománek. Rozhodovali: J. Konc - Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše Češík (B. Bystrica) 10 min za nešportové správanie, Preisinger - Jokila 2+2+10 min za zhodenie rukavíc, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 4374 divákov.

Zostavy:
Slovan Bratislava: Konrád - Bohunický, Dobroň, Švarný, Jass, Ďatelinka, Frühauf, Janík - Skokan, Kukumberg, Šatan - Buc, Preisinger, Bartánus - Hudáček, Bulík, Sloboda - Cíger
HC'05 Banská Bystrica: Kostúr - Cebák, Haverinen, Kolba, Huba, Cunik, Kubka, Bambúch, Brňák - Tománek, Jokila, Hričina - Sýkora, Kútny, Češík - Kristoffersson, Heizer, Kokavec - Novák, Petro, Paľov

Úvodnému vhadzovaniu predchádzala slávnostná gratulácia bývalému útočníkovi Slovana a členovi Siene slávy slovenského hokeja Karolovi Fakovi, ktorý vo štvrtok oslávi 80. narodeniny. Ani jedno z mužstiev si v prvej desaťminútovke nevypracovalo vážnejšiu príležitosť, až v 12. minúte sa predral do šance Kukumberg, no brankár Kostúr jeho strelu zneškodnil. O dve minúty neskôr sa už ale skóre zmenilo, keď na konci presilovkovej akcie domácich bol Švarný - 1:0. V samom závere úvodnej tretiny mohol zvýšiť náskok Slovana Skokan, ale bystrický gólman bol proti.
Hostia predviedli bleskový nástup do druhej časti hry, keď už po 15 sekundách vyšachovali súperovu obranu a Tománek nezadržateľne vyrovnal - 1:1. Nasledujúce minúty priniesli nie príliš záživný hokej, divákov zaujal až odvážny prienik Ďatelinku v 33. minúte, keď strelu domáceho zadáka zastavila až horná žŕdka Kostúrovej svätyne. Na opačnej strane pohrozil Kristoffersson, Konrád však jeho strelu z medzikružia dokázal vyraziť. Slovanu vrátil vedenie v 38. minúte Bartánus, ktorý v početnej výhode dotlačil puk za čiaru - 2:1.
Domáci nezvládli ani úvod tretej tretiny, keď Kostúr v 43. minúte rýchlo rozohral puk a hoci Konrád strelu Nováka vyrazil, na dorážku Jokilu bol prikrátky - 2:2. Fínsky útočník sa vzápätí predviedol aj v pästnom súboji s Preisingerom a zavŕšil tak svoj hetrik Gordieho Howea. V 45. minúte trafil Bulík iba žŕdku a o tri minúty neskôr dokonal obrat hostí Kokavec, ktorému naservíroval puk pred odkrytú bránku Heizer - 2:3. V 57. minúte mohol spečatiť triumf Banskej Bystrice Kútny, domácich ale zachránilo brvno a o minútu neskôr Švarný svojim druhým gólom v zápase poslal zápas do predĺženia. V ňom sa dopustil zbytočného faulu Šatan, hostia ale ponúknutú výhodu nevyužili a tak rovnako ako v prvom vzájomnom meraní síl týchto súperov prišli na rad samostatné nájazdy. V nich boli opäť úspešnejší hostia, keď rozhodujúci gól strelil Tománek.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona