Slovan Bratislava - Athletic Bilbao 1:2, v 1. kole skupinovej fázy

NETKY.SK • 16 September 2011, 16:26 • 2 min
Slovan Bratislava - Athletic Bilbao 1:2, v 1. kole skupinovej fázy

Slovan Bratislava - Athletic Bilbao 1 2, v 1. kole skupinovej fázy - Futbal Futbalisti Slovana Bratislava vo štvrtok prehrali vo svojom úvodnom zápase skupinovej fázy Európskej ligy s Athleticom Bilbao 1 2.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti Slovana Bratislava vo štvrtok prehrali vo svojom úvodnom zápase skupinovej fázy Európskej ligy s Athleticom Bilbao 1:2. Hostia rozhodli o svojom triumfe gólmi Markela Susaetu a Ikera Muniaina ešte v prvom polčase, za belasých sa rovnako v prvom dejstve strelecky presadil Karim Guédé.
Druhý zápas v F-skupine EL odohrá Slovan vo štvrtok o dva týždne na ihrisku rakúskeho Red Bull Salzburg.

Slovan Bratislava - Athletic Bilbao 1:2 (1:2)
Góly: 34. Guédé - 13. Susaeta, 40. Muniain. Rozhodovali: Yefet - Levi, Liany (všetci Izr.), ŽK: Milinkovič, Had, Bagayoko - Muniain, Gurpegi, Martínez, 6328 divákov.  

Zostavy a striedania:
Slovan Bratislava: Putnocký - Pauschek, Had (87. Hartig), Dobrotka, Bagayoko - Guédé, Kladrubský - Milinkovič (72. Lačný), Žofčák, Grendel (61. Táborský) - Šebo
Athletic Bilbao: Iraizoz - Iraola, Martínez, Amorebieta, de Marcos - Gurpegi - Susaeta, Iturraspe, Muniain, Gabilondo (74. López) - Llorente (88. Toquero)

Slovanisti vstúpili do stretnutia odvážne a už na začiatku 3. minúty si Žofčák vypýtal na hranici súperovej šestnástky priamy kop. Domáci kapitán sa sám postavil k lopte a prinútil brankára Iraizoza k zákroku. Zo strany belasých to však bolo na dlhé minúty všetko, keďže iniciatívu prebrali na svoje kopačky hráči Bilbaa. V 5. minúte ešte Dobrotka zblokoval strelu Gabilonda na rohový kop, o osem minút neskôr však už hostia otvorili skóre, keď Susaeta poslal loptu k ľavej žrdi Putnockého brány, čím zakončil rýchlu akciu vedenú po pravej strane - 0:1. Rovnaký hráč mohol už o dve minúty zvýšiť náskok svojho tímu, pokus o prelobovanie domáceho brankára mu však nevyšiel. Vo veľkej šanci sa v 21. minúte objavil aj Gabilondo, ale neuspel ani on a tak zahrmelo na druhej strane. V 34. minúte si Guédé vo vnútri veľkého vápna vymenil loptu so Žofčákom a prvý menovaný prestrelil Iraizoza - 1:1. Radosť domácich tribún trvala iba šesť minút, keď domáca obrana nechala priveľa priestoru Muniainovi a ten vrátil Bilbau vedenie - 1:2. Gól do šatne mal na kopačke Llorente, ktorý sa rútil sám na Putnockého, ten ho však vychytal.
Po zmene strán sa zverenci Vladimíra Weissa pokúsili vybehnúť na súpera ako v úvode stretnutia, výsledkom čoho bola šanca Žofčáka, no defenzíva španielskeho klubu si s ním nakoniec poradila. V 55. minúte sa domácim síce podarilo dostať loptu za bránkovú čiaru, ale rozhodcovia gól neuznali pre už predtým prerušenú hru. Hostia sa postupne vymanili spod mierneho tlaku a v 67. minúte dal o sebe vedieť Llorente, keď z otočky prestrelil bránu Slovana. O štyri minúty mohol hluchú pasáž v stretnutí vyplniť svojim druhým gólom v stretnutí Susaeta, keď domácim nevyšla ofsajdová pasca, no pred Putnockým si príliš predkopol loptu a k zakončeniu sa vôbec nedostal. Slovanisti sa až do konca zápasu už nedostali do žiadnej vážnej príležitosti a hostia tak na Pasienkoch zaznamenali plný bodový zisk.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies