Slovan bol v Prahe "doma", hráčov nadchla atmosféra

NETKY.SK • 4 November 2012, 19:58 • 2 min
Slovan bol v Prahe "doma", hráčov nadchla atmosféra

Slovan bol v Prahe "doma", hráčov nadchla atmosféra

slovakia

left justify in out

img

Vyše 300 kilometrov od domova a predsa ako doma. Hokejisti Slovana našli v pražskej Tipsport Aréne prostredie naklonené ich farbám azda v rovnakej miere ako v Bratislave. Slováci v drese Leva i Slovana sa zhodli, že o skvelú atmosféru sa postarali predovšetkým fanúšikovia "belasých".
      V jednej lige sa hlavné mestá dvoch bývalých federálnych štátov stretli naposledy v sezóne 1992/93. Odvtedy sa vzájomné merania síl obmedzili iba na duely v rámci medzinárodných turnajov a "pravé" derby sa dostalo k slovu až po 20 rokoch. Táto skutočnosť lákala hlavne fanúšikov spod Tatier, ktorí zaplavili pražský štadión. Zápas si nenechal ujsť ani tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Vůjtek. "Očakával som takúto atmosféru. Viem, čo sa deje v Bratislave, že je tam veľký hokejový boom. Vedel som, že do Prahy príde veľa Slovákov, mnohí tu pracujú, takže to bol pre nich sviatok," vyhlásil.
      Kým Slovan je s rokom založenie 1919 vôbec najbradatejším účastníkom KHL, Lev Praha je úplným holobriadkom, ktorý vznikol na základoch minuloročného projektu popradského Leva. Priepastný rozdiel fanúšikovskej základne sa prejavil aj na tribúnach. Hŕstka "fanklubákov" Leva nedokázala čeliť mohutnej enkláve priaznivcov slovenského majstra. "Fanúšikovia nám vytvorili domáce prostredie. Ďakujeme im, že nás prišli podporiť v takom počte, bolo to ako doma na Slovane," uviedol útočník Mário Bližňák.
      Prevaha slovenských hlasiviek sa ukázala hneď pri nástupe na predzápasové rozkorčuľovanie. Už vtedy bolo jasné, ktorý tím bude mať v hľadisku väčšiu podporu. Pražania si museli vypočuť mohutný piskot, hráčov Slovana naopak privítal búrlivý aplauz. Rovnaký scenár sa zopakoval aj pred začiatkom samotného zápasu. Piskot priaznivcov hostí pri predstavovaní domáceho tímu sa zmenil na ovácie len pri slovenských legionároch Leva. Jedným z nich bol aj obranca Juraj Mikuš. "Atmosféra bola vynikajúca hlavne vďaka slovanistom. Mne osobne neprekážalo, že diváci fandili im, tešila ma samotná atmosféra. V Slovane mám zopár kamarátov, ale zápas to nebol extra výnimočný, som zvyknutý na našu rivalitu už z pôsobenia v Trenčíne," skonštatoval.
      Skandovanie fanúšikov Slovana "My sme Slovan a my sme tu doma", či "Toto ste tu ešte nemali", boli úplne na mieste. Slovan prvýkrát vypredal Tipsport Arénu, keď podľa oficiálneho zápisu sledovalo víťazstvo Slovana 2:1 celkovo 12.885 divákov. Priaznivcov hostí zrejme sklamala len skutočnosť, že po zápase sa nedočkali návratu hráčov zo šatní na záverečnú "ďakovačku". "Atmosféra bola vynikajúca, ľudia nás hnali dopredu a pred takou kulisou sa hrá výborne. Keď ľudia povzbudzujú, človek cíti tú silu a chce odovzdať čo najlepší výkon. Zo šatní sme sa už nevrátili, lebo nás čaká štvorhodinová cesta autobusom, chceli sme sa čo najrýchlejšie pobaliť, vypadnúť odtiaľto a užiť si s rodinami trocha voľna. Fanúšikom sa to pokúsime vynahradiť počas domácich zápasov," vysvetlil obranca Andrej Sekera.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies