Slovan absolvoval prvý tréning na ľade s 18 hráčmi, Nagy: Som rád

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 12:14 • 2 min
Slovan absolvoval prvý tréning na ľade s 18 hráčmi, Nagy: Som rád

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava v utorok absolvovali prvý predsezónny tréning na ľade. Na zimnom štadióne v Lamači sa predstavilo 16 korčuliarov a dvaja brankári. Na štarte prípravy nechýbali čerstvá posila - útočník Rastislav Špirko, staronová tvár Ivan Švarný či slovinské duo Rok Tičar a Žiga Jeglič, ktoré predĺžilo zmluvy o ďalšiu sezónu.

slovakia

left justify in out

"Belasí" sa tak v stredu dostali konečne do akcie, aj keď iba v tréningu, a mohli tak zabudnúť na dlhé mesiace napätia a otáznikov, kde vôbec bude v najbližšej sezóne Slovan hrať. "Každý pozorne sledoval, či bude hrať Slovan KHL, extraligu, alebo dokonca niekde inde. Nakoniec to dopadlo takto a začneme v KHL. Je to dobré pre fanúšikov v Bratislave i pre mňa. Vlani sa mi tu páčilo a bol som tu rád," povedal najproduktívnejší hráč Slovana v uplynulej sezóne Ladislav Nagy, ktorý v 51 zápasoch nazbieral 41 bodov.

 

Mesiace neistoty strávil najmä doliečovaním si zranenia slabín. Zároveň zvažoval aj svoju ďalšiu budúcnosť. Tridsaťšesťročný krídelník mal ponuky zo Švédska, Fínska i Česka, no rozhodol sa čakať, ako sa vyvinie situácia v Bratislave. "Kontaktovali ma z viacerých klubov, ale neriešil som to. Povedal som im, že mám zmluvu v Slovane. No keby nešli do KHL, skončí sa mi tu kontrakt a mohol by som odísť inde," pokračoval.

 

Pre Slovan sa rozhodol aj napriek tomu, že jemu i ďalším hráčom stále nevyplatil mzdy za niekoľko uplynulých mesiacov. Nagy však verí, že sa celá situácia rýchlo vyrieši. "S vedením klubu ešte musíme dotiahnuť nejaké veci. Dúfam, že všetko vyriešia a ak sa to podarí, mohol by byť začiatok sezóny dobrý. Šliapalo by nám to lepšie ako minulú sezónu a bolo by to super. Už teraz sa skladá dobré mužstvo, prídu brankári a určite ešte nejaké posily, máme výborného trénera, takže by to mohlo všetko klapať," dodal.

 

Na nový ročník sa už teší aj skúsený český center Václav Nedorost, ktorý súhlasil s podmienkami ročného kontraktu, a v utorok už stál na ľade so staronovými spoluhráčmi. Ďalší hráč so skúsenosťami zo zámorskej NHL odohral vlani za Slovan napriek zraneniu 37 duelov a zaznamenal 18 bodov. "Som rád, že to dopadlo takto a Slovan bude pokračovať v KHL. Pokiaľ sa vyriešia veci z uplynulej sezóny, tak je to pre mňa asi to najlepšie, čo sa mohlo stať," povedal po tréningu.

 

Tridsaťtriročný hokejista utrpel v januári zranenie v dolnej časti tela. "Mám za sebou prvú operáciu bedrového kĺbu, nevedel som čo mám čakať. Teraz som už druhý-tretí týždeň na ľade, testoval som to už aj doma a nemám žiadne problémy. Verím, že to vydrží aj vo veľkej záťaži," dodal Nedorost, ktorý absolvoval v kariére už pätnásť operácií.

 

Po dvoch rokoch bude dres s orlom na hrudi opäť obliekať Švarný, ktorý rovnako uzavrel so Slovanom kontrakt do 30. apríla 2016. Tridsaťročný zadák pôsobil v bratislavskom klube už v rokoch 2011 - 2013, v premiérovej sezóne "belasých" v KHL 2012/2013 pomohol tímu k postupu do play off. "Predbežne sme boli dohodnutí už nejaký týždeň, čakalo sa na to, či pôjdu naozaj do KHL. Nakoniec sa to podarilo, takže kontrakt sme podpísali včera, išlo to dosť rýchlo," povedal.

      

Situáciu okolo Slovana nechal na funkcionárov a radšej si išiel vyčistiť hlavu: "Mal som to šťastie, že som bol na dovolenke, nemal som prístup na internet, takže som tie každodenné správy nečítal. Samozrejme, nejaké sa ku mne dostali. Sledoval som to s nadhľadom, my hráči sme to nemali v rukách. Sme šťastní, že to kompetentní vybavili tak, že Slovan je ďalej v KHL. Bolo aj niečo iné, ale žiadne konkrétne ponuky. Ja som veril a dúfal, že budem hrať tu."
      

Trojnásobný účastník svetových šampionátov (2009, 2013 a 2014) okúsil nadnárodnú súťaž aj v drese chorvátskeho Medveščaku Záhreb, v uplynulej sezóne pôsobil v Diname Minsk. V bieloruskom klube však nenastupoval pravidelne, v 19 dueloch základnej časti získal iba bod za asistenciu. "Preto som sem prišiel, aby som viac hrával. Nikto nechce vysedávať na tribúne a pozerať sa na spoluhráčov. Tú sezónu chcem hodiť za hlavu, našťastie je za mnou a už sa sústredím na novú," dodal.

 

Utorňajší tréning viedol nový asistent trénera Roman Stantien, ktorý sa vrátil po roku z Dukly Trenčín. Hlavný kouč Miloš Říha totiž riešil s vedením klubu formovanie kádra pred štartom ďalšej časti prípravy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona