Slovan a Košice chcú hrať v českej extralige

NETKY.SK • 24 November 2011, 08:01 • 2 min
Slovan a Košice chcú hrať v českej extralige

Slovan a Košice chcú hrať v českej extralige

slovakia

left justify in out

img

Slovenské hokejové kluby Slovan Bratislava a HC Košice sa uchádzajú o prijatie do českej extraligy. Aj o tejto téme by mali už vo štvrtok rokovať šéfovia všetkých štrnástich českých klubov na zasadnutí Asociácie profesionálnych klubov (APK). Podľa jedného z variantov by mohli Slovan s Košicami rozšíriť českú extraligu už od budúceho ročníka. V stredu o tom informoval portál idnes.cz.
Medzi funkcionármi dvoch najúspešnejších slovenských klubov so zástupcami APK už prebehli jednania, smerujúce k zaradeniu Slovana s Košicami do extraligy. "Absolvovali sme krátku návštevu na Slovensku, kde nám ústne predostreli ich návrh a potom nám zaslali i jeho písomnú podobu," uviedol riaditeľ extraligy Stanislav Šulc. Generálny manažér Pardubíc Zbyněk Kusý prezradil, že možností rozšírenia súťaže je viacero. "Varianty sú myslím dokonca štyri. Jeden z nich hovorí už o sezóne 2012/2013," povedal a dodal: "Návrh slovenskej strany je spracovaný veľmi slušne."
Prijatím Slovana a Košíc by česká extraliga získala medzinárodný rozmer, pričom na Slovensku by sa hrali hneď tri najvyššie súťaže - česká i slovenská extraliga a KHL, v ktorej pôsobí Lev Poprad. Ako však pre TASR povedal generálny manažér Slovana Maroš Krajči, táto téma nie je až taká horúca, ako ju podali určité slovenské médiá. "Snaha o obnovenie bývalej federálnej súťaže nie je ničím novým. Dlhodobo sa o to usilujeme, keďže sme presvedčení, že by to prospelo nielen nám ako klubu, ale celému slovenskému hokeju. Zápasy by boli divácky atraktívne, pomohlo by nám to naplniť štadióny. APK by však malo vo štvrtok len rokovať o tom, či vôbec otázku o spoločnej súťaži otvoria," vysvetlil. PR manažér Košíc Vojtech Petty potvrdil, že úradujúci slovenský majster by sa rád čo najčastejšie konfrontoval s najlepšími českými tímami. "Máme záujem pôsobiť v českej extralige. v tejto veci sa rokuje, ale konečné rozhodnutie už nie je v našich rukách," uviedol Petty.
Podľa idnes.cz je jednou z možností rozšírenie extraligy na 18 účastníkov, rozdelených do dvoch divízií. Tento variant počíta tiež s účasťou dvoch českých prvoligových klubov Ústí nad Labem a Chomutov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona