Slovákovi odsúdenému za vraždu v Rakúsku na doživotie svitla nádej

NETKY.SK • 18 December 2014, 22:53 • 2 min
Slovákovi odsúdenému za vraždu v Rakúsku na doživotie svitla nádej

VIEDEŇ - Mladšiemu z dvojice Slovákov, ktorých Krajinský súd vo Viedni odsúdil v apríli 2012 na doživotné tresty odňatia slobody za brutálnu vraždu istého Viedenčana z júna 2011, sa naskytla nádej na prepustenie z väzenia, v ktorom je už viac ako tri roky.

slovakia

left justify in out

Jeho krajan, s ktorým sa počas procesu vzájomne obviňovali z hrdelného zločinu, totiž v uplynulých mesiacoch zaslal list z väzenia rakúskemu ministerstvu spravodlivosti. V ňom zdôrazňuje, že mladší z dvojice sa skutočne ničoho nedopustil.

 

Advokát uväzneného podal preto podnet na obnovenie procesu, čomu rakúska justícia vzhľadom na nové skutočnosti vyhovela.

 

Otázku prípadnej viny medzičasom 24-ročného Slováka tak v piatok posúdia nanovo, informovala dnes večer tlačová agentúra APA.

 

Oboch Slovákov uznal súd vinnými z toho, že vtedy 33-ročného rakúskeho občana Rolanda A. ubodali pri rieke Liesingbach vo Viedni a nakoniec olúpili.

 

Obaja útočníci sa s neskoršou obeťou zoznámili na sklonku júna 2011 na námestí Karlsplatz, aby ich hlboko veriaci vyznávač hinduizmu potom odprevadil až do parku vo štvrti Liesing, kde Slováci prespávali. Tam potom došlo ku krviprelievaniu.

 

Slovákov zadržali po tom, ako použili odcudzený ukradnutý mobilný telefón vo svojej dedine na východnom Slovensku a dva ukradnuté prstene dali do záložne v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona